Hi, evo moj prvi post - nisam uspjela pronaći baš odgovore dok sam samo čitala forum, pa će mi ovako biti možda lakše
Klinjo ima 2 mj i 10 dana, dobro se razvija (rođen sa 52cm/4020g, sa 2.mj 63cm/6600g), jak je i dobro raspoložen.
Ne dojim ga skoro od početka jer se nisam snašla kod raznoraznih početnih problema (prepunjenost, ragade, neefikasno sisanje). Sad se hrani 60/40% - moje izdojeno mlijeko i adaptirano, i otprilike 900ml dnevno.
Htjela bih ga naučiti dojiti jer me užasno nervira koliko vremena gubim na izdajanje umjesto da to vrijeme budem s njim (jadno dijete samo bulji u izdajalicu), a ne želim preći na adaptirano kad očito imam mlijeka.
E sad koji su problemi:
na sisi bude jaaako dugo (zadnji put sam probala prije par dana je bio 1.30h), a jako neefikasno - u tom periodu je cuclao, 3 puta zaspao i nakraju kad sam ga skinula sa cice, pojeo skoro cijeli obrok u cugu! to mi je znam da očito nije ništa izvukao, odnosno jako malo.. Mislim da meni općenito slabije ide mlijeko - i kad izdajam ide samo 1-2 mlaza, nikad ne curi samo od sebe (a ja pripremila jastučića nekoliko kutija) i moram stvarno jako stiskati da krene vani... očito se on umori u svemu tome.
kad je na početku bila patronažna, ona mi je rekla da mali dobro zahvaća dojku, samo očito nešto ne radimo dobro.. sad više ni ne otvori usta i ne izbaci donju usnu (navikao se na bočicu)
Ne znam kako da "tehnički" izvedem to - ako ga hoću naučiti na cicu, ne smijem je izdajati, a onda "izgubim" dodatnih sat vremena do izdajanja, i strah me je da ću smanjiti količinu mlijeka - i ovako nemam dovoljno za sve njegove potrebe
Imate savjete?