Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: ranica od cijepljenja

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno ranica od cijepljenja

Trebam malu pomoć...

Beba mi je u rodilištu cijepljena u lijevu nadlakticu. Do jučer to je bila mala krastica. Večeras dok sam ju brisala nakon kupanja primijetila sam da ispod krastice ima gnoja koji je malo počeo curiti van (ne znam da li sam ju ja možda povrijedila prilikom kupanja/brisanja).

Sad ne znam da li je normalno da ima gnoja i da li imam razloga za brigu ako sam je povrijedila pošto je to malo curilo van?

Help!!!

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

kod nas je bio isti slučaj, prvo krastica, pa kao veliki gnojni prištić, isto je malo curilo (primjetila sam na rukavu), baš smo u to vrijeme bili kod pedice i rekla je da je to ok, da će se posušiti i otpasti krastica, tako je i bilo, sad ima samo ožiljak od cijepljenja
    Posljednje uređivanje od tina55 : 01.05.2010. at 23:17

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Martinela, to je sasvim normalna i poželjna reakcija, mjesec dana nakon cijepljenja. Jedino što moraš paziti kad kupaš dijete, da dok curi gnoj ne močiš ranicu.

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa Vidi poruku
    Martinela, to je sasvim normalna i poželjna reakcija, mjesec dana nakon cijepljenja. Jedino što moraš paziti kad kupaš dijete, da dok curi gnoj ne močiš ranicu.
    Jel znaš možda zašto je to baš poželjna reakcija?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zato što je reakcija.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Tako je bilo i kod nas, s oba djeteta, baš je izgledalo kao da se lagano zagnojilo. Prošlo je kroz par dana samo od sebe.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da to zgleda kao veliki gnojni prišt i iako grdo izgleda tako to mora biti. Treba samo paziti da se ne otkine ili nešto slično. Mi smo se normalno kupali i naravno nikako ničim mazati. Kod nas je taj gnojni prišt čak bio dosta dugo.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I kod nas je ta krastica dugo bila na ruci, mjesecima.
    Radi toga sam dugo peglala bodiće, a kupala sam ju normalno.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Meni je pedić objasnio da je to najnormalnije i da se ponašam kao da ne postoji. to je reakcija na inekciju i dobro je da reagira . da nema reakcije navodno bi se opet morala cijepiti. brzo je prestalo curiti i sad je samo ožiljak.

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moje pitanje: Jel znaš možda zašto je to baš poželjna reakcija?
    Odgovor: Zato što je reakcija.

Shvatila sam već i prije da je to reakcija. To nije bilo moje pitanje.
    Pitala sam zašto je poželjna?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa, eto to je odgovor, poželjna je zato što je reakcija, da je nema to bi značilo da nema odgovora imunološkog sustava i da cijepljenje nije uspijelo, pa bi se dijete moralo cijepiti ponovno.

Al, Svea, zar zaista želiš, opet u tom smjeru Mujice, pomagaj..

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

znaci da je tijelo reagiralo na cijepivo i odradilo ono sto je trebalo tj stvorilo anti tijela

sorry nisam vidjela da si vec odgovorila valja u isto vrijeme
    Posljednje uređivanje od ella : 02.05.2010. at 23:05

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mi imamo 4 mjeseca i jos nikakve reakcije nema, cak ni krastice, sta sad?
    bili smo prosli mjesec kod pedice nisat nije spominjala, niti me pita za to... a sad vidim da cu ja morati potegnuti to pitanje, sad u 5. mjeswcu imamo drugo cijepljenje, pa cu joj spomenuti to......

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Neće ti cijepiti dijete prije navršene 1. godine. Onda će raditi ppd test, a vjerovatno će tad biti i docijepljena.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mislis uopce cijepiti ili? Kad je imao 2 mjeseca primio je cjepivo protiv hepatitisa B i DTP-a, to je primio u nogice, sad nam slijedi cijepljenje protiv Hib-a i dječije paralize ( ako se ne varam ), idemo za 10 dana.
    A jel postoji mogucnost neke zakasnjele reakcije, ili je sad vec previse vremena proslo?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne, mislim samo na bsg, a ovo ostalo će valjda primit po rasporedu.
    Za zakašnjelu reakciju ti ne znam točno, ali mislim da ako nakon mjesec dana nije reagirao, da i neće više.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kod mog L. se to dva puta ugnojilo pa puklo (prvi put s cca mjesec dana), a sada mu je jos uvijek kao neka krastica na ruci (ali dosta cvrsta, ne izgleda da bi mogla otpasti) koja ce se, mislim, pretvoriti u oziljak. Mi ga sada normalno kupamo, ali kada bi to puklo smo par dana pauzirali i stavljali hidrogen i sterilnu gazicu na ranu.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zašto hidrogen, je li to pedijatar preporučio ili..?

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tako mi je rekla pedijatrica. Ranica bi malo zapjenila i onda sterilnu gazu preko toga. Tako sam radila i za pupak.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Podižem! Pingvinić je imao jaku oteklinu od prvog cijepiva u rame. Onda se zagnojilo, pa malo je i krvarilo i stvorila se krastica, a oteklina je splasla. Međutim prošlo je evo već 3 mjeseca, još mu se uvijek stvaraju krastice, još je malo nabubreno i nikako da prođe. Kupam ga dva put tjedno, nisam ničim tretirala, ne koristim nikakvu kozmetiku,ali me muči što ne zacjeljuje. Pedica kaže da je ok. Tješi me činjenica što ćemo se uskoro početi kupati u moru, pa će možda more pomoći da prođe.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i je, ok je.
    demiju je prošlo godinu i pol od cijepljenja, pa još uvijek ima reakciju i veeeeeeliki ožiljak. kaže pedica da je iznimno jaka, ali i da je to ok.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I moj je imao burnu reakciju, tamo negdi s dva tri miseca mu se stvorila kuglica velicine franje (pikule) iz koje je povremeno curio gnjoj - i to je trajalo mjesec, dva. Pa je splaslo (ili je sve iscurilo) Pedijatar je rekao da je to sve normalno. Sad ima poprilican oziljak. I moji mali rodjaci su imali takvu reakciju.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Hvala ženice drage, sad mi je lakše

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •