Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: popodnevno uspavljivanje, beba od 3 mj

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno popodnevno uspavljivanje, beba od 3 mj

drage cure, češće vas čitam nego što pišem no ovaj put trebam savjet. moja tromjesečna cura super spava po noći, dojimo, napreduje i zdrava je no u posljednje vrijeme imamo problem uspavati ju popodne. ljuljuškanje u kolicima djeluje kroz jutro ali negdje iza 13 nikako. zaspat će jedino dojeći u mom naručju. tako je prije dva dana spavala dva sata. no meni se piški, bole me noge i ruke, otrnem sva... jučer sam ju pokušala spustiti... buđenje odmah! nakon toga mi ju bude žao, iscrpljena je, razdražljiva, crvenih okica... pomaže jedino ako ju pustim da spava nakon idućeg podoja... u rukama opet... pokušala sam slušati i onaj savjet pusti ju da malo plače, tako će se uspavati... neki dan plakala tako 10 minuta, meni srce pucalo, na kraju sam ju opet uzela, sva se tresla od plača pa ju opet dojka umirila....
    što uraditi? da ju pustim kratko da plače ili nikako? da ju spuštam iz naručja čak i pod cijenu da ne spava cijeli dan?
    hvala!

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ista stvar kod mene, rijetko kad zaspe popodne, jedino kraj cice, ako se pomaknem odma suze. Onda sam kupila maramu, stavim ga u maramu i spava, a ja obavim šta imam po kući i tako.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja sam svoje oboje, kad su počeli izvoljevat, uspavljivala dojeći ležeći s njima u krevetu
    i onda kad zaspu, samo bih se ustala
    isto su bili osjetljivi na spuštanje u krevetić

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ja sam svoju popodne prije spavanja kupala u sudoperu. S time da bih stavila mlaku vodu i zabavljala bih je sve dok joj je bi postalo pomalo hladno. Zatim bih je umotala u topli rucnik, stavila pelene i benkicu. Umotala bi je u mekanu dekicu, stavila na ciku i nakon toga u krevet. Spavala je ko luda. Mislim, logicno je. Sjecam se kad sam bila klinka, najbolje sam popodne spavala ako smo bili na bazenu i ako sma bila u vodi dok mi nije postalo chilli . Nakon toga bih se obrisala rucnikom. Dosla doma, nesto pojela i legla u krevet ko klada. Bebe su jako mala djeca i vjerujem da kod njih pali isto.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

ovako... imamo sling, u njemu može šetnja ali spavanje ne baš, uznemiri se i, ako ju ne izvadim, počne histerično plakati... tako da teško može pomoći.... dojenje ležeći smo probale. zaspe i izbaci bradavicu ali ju traži u snu svakih5-10 minuta pa ne mogu izmigoljiti iz kreveta i ostaviti ju...
    jedino ovo s kupanjem zvuči kao dobra ideja, to ću isprobati!!!
    općenito, trebam savjet, koliko dijete pustiti da plače kad je razdražljivo...

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Bebe uopće ne treba puštati da plaču. Ako plaču, signaliziraju da im nešto treba, na jedini način koji znaju/ mogu. Nije uvijek lako pomoći im, nekad ni ne možemo, ali ako odgovaramo na njihov poziv samim svojim prisutstvom ili nošenjem, hranjenjem... govorimo im da mogu uvijek računati na nas. Bit će lakših i težih situacija, ali rješenje nikad nije puštati dijete da plače.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ja ju ne bi pustila da place, ali ono sto sam znala raditi ako bi plakala, a znala sam da joj nista nije, osim sto hoce da sam tu, stavila bi je u krevetic i mazila je polako rukom. Ne bi ju nosala da se ne navikne. Ipak, brzo rastu, pa kad imas 9-10mjesecnu bebu koja hoce nosanje prije spavanja, nije bas lako Isto tako sam joj znala ctati. Bilo sto sam joj citala, ali tihim i dosadnim tonom. Zaspala je od dosade
    Ako ni to ne pomogne, pusti joj sjednicu Hrvatskog sabora, lol! Ako ona ne zaspi, ti ces

Citiraj rodica prvotno napisa Vidi poruku
    ovako... imamo sling, u njemu može šetnja ali spavanje ne baš, uznemiri se i, ako ju ne izvadim, počne histerično plakati... tako da teško može pomoći.... dojenje ležeći smo probale. zaspe i izbaci bradavicu ali ju traži u snu svakih5-10 minuta pa ne mogu izmigoljiti iz kreveta i ostaviti ju...
    jedino ovo s kupanjem zvuči kao dobra ideja, to ću isprobati!!!
    općenito, trebam savjet, koliko dijete pustiti da plače kad je razdražljivo...

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Imam sličan problem, s tom malom razlikom da ja svoju ipak ponekad mogu spustiti u krevetić. Točno mogu vidjeti kad je čvrsto zaspala - testiram je tako da je počnem premještati po rukama. Ako se ne buni, odn. objesi se k'o klada, tad čvrsto spava i prebacivanje u krevetić je ne probudi. U suprotnom, nosim je, držim na sebi... i tak. Sling ne može vidjeti ni nacrtan.
    Ponekad je uspijem uspavati i ležećim dojenjem. Traži i ona cicu svako malo. Dala sam joj dudu. Protivi se mojim uvjerenjima, ali sad lijepo sisa pa se ne bojim. Duda mi da sat-dva mira. I ima svoju igračkicu za spavanje. Sad se ponekad čak uspije sama uspavati. Drži igračku, grli je, priča joj, slini po njoj... i skupa zaspu.

U biti, šta sam htjela reći... nemoj je ostavljati da plače! Pusti sve drugo. Bebica ti je najbitnija. Ako želi spavati samo dok je nosiš, prihvati to. Ipak si je donedavno nosila 24 h dnevno. Zamisli kakav joj je šok sad kad je više ne nosiš.

Jesi možda probala šetnju s kolicima? Moja je donedavno mogla zaspati čim izađemo iz zgrade. Sad odjednom želi gledati oko sebe pa joj smeta pokrov na kolicima.

I vožnja u autu definitivno pomaže. Uvijek spava kad idemo nekamo, ali kad se vraćamo doma, redovito prevrišti cijeli put.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Yummy_mummy prvotno napisa Vidi poruku
    Isto tako sam joj znala ctati. Bilo sto sam joj citala, ali tihim i dosadnim tonom. Zaspala je od dosade

Mislim da se svi oni prije 6 mjeseci mogu odviknuti od nošenja. Tko je čitao Karpa, vidi da ga puno volem.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Jos jedan savijet: simon and garfunkel-zakon! kad pjevaju, kao da sapcu...stavis ih potiho i spavat ce kao sto beba treba

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moja je tu negdje po dobi.
    Nikad ih ne puštati da plaču. Ako plače, znači da postoji nezadovoljena potreba. Uostalom, tada je dijete pod stresom, izlučuju se hormoni stresa, a i oštećuje se mozak. Ne mogu sad do linkova, ali ako treba, naći ću istraživanja gdje sam to pročitala (da ne ispadne da trkeljam bezveze).
    Moja dnevna spavanja odrađuje u slingu, ali ako tvoja neće, spavaj s njom. Pogotovo ako nemaš stariju djecu. Ili samo legni i čitaj knjigu (tako sam ja sa starijim). Ili npr. forumiraj i surfaj dok ti spava na rukama, kao moja sad Pomiri se s tim da te beba treba, a poslove koje trebaš obavi kad je ona budna.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

slažem se s ključićem u potpunosti! fi kad je imao 3 mjeseca popodnevnog spavanja je više bio mit nego stvarnosti, palilo je maratonsko šetanje i to što drndavija staza to bolje, nekad sisanje na ležećki ili kao kod tebe na meni je mogao spavati i po dva sata .. i onda sam razradila taktiku, popijem vode,ali ne previše, odem na wc, namjestim si mob i daljinski od tv u blizini, jastuk iz glave, njega na prsa i neka spava.. s obzirom da je imao i grčeve radila sam sve samo da spava i ne vrišti.
    od kada je napunio 8mjeseci napokon je napravio ritam i ide spavati svako popodne otprilike u isti sat, ali i dalje se većinu vremena uspavljuje na siki tako da onda legnem stavim ga na siku i kad zaspi polako se dignem i on nastavi spavati, uvijek sam u blizini tako da ako se počne meškoljiti brzo se uvučem u krevet stavim na siku,on zaspe i ja opet van iz kreveta :D
    pokušaj s pričama ili glazbom, kod nas je glazba jedno vrijeme palila, ali on je tip kojem stvari brzo dosade :D
    yummy mammy ti si moj idol :D

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam svoje nosila, nisam dopustala da placu. nije se navikla, ni jedna. kad bi posisale, okrenule bi glavu ili se sklupcale u zagrljaj i zaspale.
    obje su imale tu fazicu s 3-4mj.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne bi ju nosala da se ne navikne.
    na što da se navikne?
    na pažnju, na ljubav?

pa 9 mjeseci ih je netko nosao i ljuljuškao, već su na to naviknuti

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lovi trenutak kad čvrsto zaspe i onda ju pokušaj spustiti na krevet.
    ako ne ide, pa ne moraš ju držati dva sata - nek' spava jedan sat pa ju spusti.
    Moja je isto spavala po danu samo na rukama u toj dobi; pa sam ju malo po malo spuštala i "naučila" je spavati i sama.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pisala sam negdje nase tips and tricks
    kad bi ju spustala cekala bi da utone u cvrsti san, a onda bi je lagano spustila tako da ili ju zarolam i drzim ruke na njoj dok opet ne utone u cvrsti san i onda ih lagano micem, ili bi ju spustila tako da i dalje ima iste dodirne tocke s podlogom i teziste kao u mom narucju. kad bi micala ruke s nje, ne bi naglo makla vec bi malo po malo oduzimala tezinu rukama dok ne bi u potpunosti digla ruke.
    kad bi ju vadila iz AS prvo bi je digla i stavila na rame pa par sekundi dok utone u san drzala na rameni i onda ju na isti nacin spustila.

kako se bebe bude ako su u buci pa im buku oduzmes ili u tisini pa im stvoris buku, ili mrak, svijetlo, ista stvar je i sa pozama i tezistem.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Da se ne navikne na nosanje pred spavanje. Nije problem nositi 3-4mjesecnu bebu i nunati ju, ali kad se radi o 13-14mjesecnoj bebi, to je problem. Bitan je fizicki kontakt, i moja je provela dobar dio svog zivota u moby wrapu, ali kad je vrijeme za spavanje, a to je vrijeme kad sam i ja umorna, bas mi nije do nosanja i ninana nananja. Lakse mi je, kao sto sam navela napraviti mlaku kupku, omotati ju toplim rucnikom, pa malo masazica, cikanje, simon & garfunkel, lijepo je polozti u krevetic mazeci ju, kao sto sam vec prethodno napisala. Ne znam da je bas tom metodom moja beba uskracena za ljubav. Tko zna? Ako se propije u adolescentskoj dobi, zalit cu sto je nisam nosala prije spavanja

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    na što da se navikne?
    na pažnju, na ljubav?

pa 9 mjeseci ih je netko nosao i ljuljuškao, već su na to naviknuti

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Opcenito mislim da je formula za san opustenost+umor. Tokom poslijepodneva, beba mora biti umorna, znaci, stvari koje ce ju jos opustiti ce zagarantirati san. Moja danas nema problema sa popodnevnim spavanjem i ne moram ju nesto specijalno gladiti, jer zna rutinu. Cim ju stavim u krevet, zaspi sama i to u roku od kojih 5-10 minuta. Bitno je samo da secem po sobi u to vrijeme simo-tamo da zna da sam tu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

beba ne smije biti ni preumorna

bebe s 3mj (a taj mjesec je u naslovu topica) pocinju kuziti svijet oko sebe i istrazivati ga s velikim zanimanjem tako da je na svakom koraku neka distrakcija od sna. isto tako se znaju overdozirati podrazajima.

pisemo o bebi od 3mj ne o 14mj. i mi koje imamo starije bebe i djecu, koje smo nosale i nunale svoje tromjesecnjake kazemo da se nisu navikli na nosanje i takvo uspavljivanje i da je ono brzo prestalo. bila je faza.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Sad se sjecam, meni je u to vrijeme isto pomogao plan dana, tipa sat vremena nakon budenja se igramo na podu sa igrackama, slijedeci sat kratka setnja (kratka, da mi ne zaspi u kolicima), sjele bi zajedno uz plazu i gledale more, iza toga bi dosle doma, kupanac, masaza, i sve sto ide uz to....dojenje ne spominjem jer je bila svako malo n ciki u tom periodu i nakon kupanja, masazica, muzika, krevetic, mazenje i nema- spavala je ko klada

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku

bebe s 3mj (a taj mjesec je u naslovu topica) pocinju kuziti svijet oko sebe i istrazivati ga s velikim zanimanjem tako da je na svakom koraku neka distrakcija od sna. isto tako se znaju overdozirati podrazajima.

pisemo o bebi od 3mj ne o 14mj. i mi koje imamo starije bebe i djecu, koje smo nosale i nunale svoje tromjesecnjake kazemo da se nisu navikli na nosanje i takvo uspavljivanje i da je ono brzo prestalo. bila je faza.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kupanje prije svakog spavanja ili pises o nocnom?

sad citam opet prvi post, jel mozda bebici zastopan nos?

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

pisala sam negdje nase tips and tricks
    kad bi ju spustala cekala bi da utone u cvrsti san, a onda bi je lagano spustila tako da ili ju zarolam i drzim ruke na njoj dok opet ne utone u cvrsti san i onda ih lagano micem, ili bi ju spustila tako da i dalje ima iste dodirne tocke s podlogom i teziste kao u mom narucju. kad bi micala ruke s nje, ne bi naglo makla vec bi malo po malo oduzimala tezinu rukama dok ne bi u potpunosti digla ruke.
    kad bi ju vadila iz AS prvo bi je digla i stavila na rame pa par sekundi dok utone u san drzala na rameni i onda ju na isti nacin spustila.

kako se bebe bude ako su u buci pa im buku oduzmes ili u tisini pa im stvoris buku, ili mrak, svijetlo, ista stvar je i sa pozama i tezistem.
    Ovo smo i mi skužili i manje-više tako radimo. Stvarno pali.

x

Sad se sjecam, meni je u to vrijeme isto pomogao plan dana, tipa sat vremena nakon budenja se igramo na podu sa igrackama, slijedeci sat kratka setnja (kratka, da mi ne zaspi u kolicima), sjele bi zajedno uz plazu i gledale more, iza toga bi dosle doma, kupanac, masaza, i sve sto ide uz to....dojenje ne spominjem jer je bila svako malo n ciki u tom periodu i nakon kupanja, masazica, muzika, krevetic, mazenje i nema- spavala je ko klada
    Možda griješim, ali čitajući tvoje postove na raznim temama, dobivam dojam da ti pokušavaš sve raditi po nekakvim pravilima i biti savršen roditelj. OK, nema tu ništa loše, ali ne znači da su tvoje metode (jedine) ispravne. Zašto ti je bilo bitno da ne zaspi u kolicima? Moja je imala period kad je po danu htjela spavati isključivo u kolicima. Nekih dana je htjela spavati samo na rukama. Ponekad samo dok ja ležim kraj nje. A danas je već koji put ostavim da se sama uspava. Ne idem nikamo, samo joj se maknem iz vidokruga i gledam kako se igra i tone u san. Jasno, to ne pali svaki dan.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Kupala sam ju prije nocnog i popodnevnog. Naravno, to popodvenvo je vise bilo igranje i brckanje u vodi nego kupanje.

kupanje prije svakog spavanja ili pises o nocnom?

sad citam opet prvi post, jel mozda bebici zastopan nos?

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo smo i mi skužili i manje-više tako radimo. Stvarno pali.

x

Možda griješim, ali čitajući tvoje postove na raznim temama, dobivam dojam da ti pokušavaš sve raditi po nekakvim pravilima i biti savršen roditelj. OK, nema tu ništa loše, ali ne znači da su tvoje metode (jedine) ispravne. Zašto ti je bilo bitno da ne zaspi u kolicima? Moja je imala period kad je po danu htjela spavati isključivo u kolicima. Nekih dana je htjela spavati samo na rukama. Ponekad samo dok ja ležim kraj nje. A danas je već koji put ostavim da se sama uspava. Ne idem nikamo, samo joj se maknem iz vidokruga i gledam kako se igra i tone u san. Jasno, to ne pali svaki dan.
    Mislim da je bas to nenosenje prije spavanja protiv pravila. Mozda grijesim, ali kad si u krugu mama koje sve nosaju po rukama prije spavanja, onda je to plivanje protiv struje. Moje je iskustvo to da sam ja bas bila ta koja je svoju bebu puno nosala prije popodnevnog sna. Napomenula bih isto da sam ju prva 4 mjeseca zivota dojila cijelu noc, cim bi joj cika ispala is usta, pocela bi plakati. Onda si mozes zamisliti koliko mi je znacio taj popodnevni san od 3 sata, jer je to bilo jedino vrijeme kad sam bez prekida mogla spavati 3 sata u komadu. Jako dugo sam osjecala krvnju upravo zbog toga sto sam ju prestala nosati i druge su mi mame govorile da ce mi se kcer osjecati nevoljenom i slicno. Tad sam krenula sa popodnevnim kupanjem, masazicom i gladenjem prije spavanja. Ne cini mi se nikako da mi je kcer radi toga emocionalno zakinuta ili nesto slicno.
    Daleko sam od idealne mame, zapravo, tu si titulu mozes pripisati tek onda kad ti dijete stane na svoje noge, pa vidis rezultate...a do tad ima jos puno

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

hvala na savjetima. točnije, na ohrabrenju.
    ni ja nisam za to da ih se pusti da plaču, to sam pokušala samo jednom i, kako rekoh, srce mi je pucalo. a to bijaše nakon milijuntog savjeta s raznih strana "pusti je da se malo isplače, neće joj ništa biti..."
    neće spavati bez mene i što sad tu mogu.
    kad mi dođe blackout, izdržati i gotovo.
    ipak, svim se srcem nadam da ću i ja jednom moći reći da je to bila samo faza...

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

ipak, svim se srcem nadam da ću i ja jednom moći reći da je to bila samo faza...
    Bez brige, hoćeš. Sve to tako prebrzo prođe...
    Ja sam još jako friška mama pa mi već nedostaju neke stvari koje Mini više ne radi ili ne radi na isti način.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Zasto ne spavas sa njom ako hoce spavati s tobom? Moja nije nikad bila odusevljena zajednickim spavanjem, koliko god smo pokusavali. Mislim da joj je bilo prevruce s nama. Pokusala sam ju dobiti par puta da spava sa mnom kad je bila jako umorna i bas mi je bilo lijepo spavati sa njom...

hvala na savjetima. točnije, na ohrabrenju.
    ni ja nisam za to da ih se pusti da plaču, to sam pokušala samo jednom i, kako rekoh, srce mi je pucalo. a to bijaše nakon milijuntog savjeta s raznih strana "pusti je da se malo isplače, neće joj ništa biti..."
    neće spavati bez mene i što sad tu mogu.
    kad mi dođe blackout, izdržati i gotovo.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

[QUOTE=Yummy_mummy;2402556]Zasto ne spavas sa njom ako hoce spavati s tobom?
    ne razumijem pitanje.
    ili ti nisi razumjela moje.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo da se i ja ukljucim na temu. S prvim je lako, ostavis sve i drzis na sebi ak treba,nosas,nunas itd. Tak sam ja s kcerkom i malo po malo narasla je,presla u svoju sobu itd. Al mene sad muci griznja savjesti prema njoj zbog brace od 3.mj. koji bi to isto a ja nikako da se poigram s njom. Evo danas je odspavao 40min ja kraj njega, dosao muz, sjeo on na krevet, jesam otisla probudio se,dreka,muz ga ne moze smiriti i opet ispocetka dojenje, uspavljivanje i evo opet sam kraj njega vec dugo. A mala u drugoj sobi s muzem.Mislim,igra se on s njom al ja vidim da joj falim. A mali ako dobro ne odspava naravno,bude kenjkavi nisam nista postigla jer ga opet nosam i nisam s njom. Mislim da nikakve nosiljke ne dolaze u obzir na nasih 30+ stupnjeva...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •