Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Kutije za sortiranje smeća

gugolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno Kutije za sortiranje smeća

Živimo u stanu i htjela bih pred ulazna vrata u hodnik staviti neke čvrste plastične ili kartonske kutije za razdvajanje papira, plastike, stakla, metala. Ovako samo skupljam u kuhinji ili negdje u stanu i bude veliko smeće pa mi se ponekad to i ne da raditi i samo bacim u obično smeće.
    Kako vi to imate organizirano i gdje i kako i u čemu?
    Htjela bih da to bude uredno jer ću inače dobiti po nosu od drugih stanara, znači, mora imati poklopac i da nije komplicirano.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

papir uzmes onu kutiju od Pan-a: ima poklopac i izgleda jako uredno (a prazni ti ju tko prvi u kvartu skuzi da prikupljas- valjda je trenutno stari papir skup pa se kod nas tuku tko ce prikupiti vise novina, cak kradu iz kontejnera)

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Uh, mi smo u stanu, ali imam takve susjede da apsolutno ništa ne može na hodnik...
    Papir odvajamo u jedan koš pokraj radnog stola, plastika je u ugradbenom košu u kuhinjskom ormariću (tko, dovraga, baca smeće u ormarić??), a staklo imamo rijetko pa ga samo stavimo uz vrata i pokupimo kad idemo van. Prije smo odvajali biootpad u kuhinji, ali sam skužila da mi kuhinja smrdi po napoju i da vani u kontejneru za biootpad ionako ima cipela, jakni, vrećica... pa od toga nikakve koristi.

Inače ima za kupiti set kanti. Mislim da su poprilično skupe. Negdje sam ih vidjela... Možda Emmezeta?
    Ovako nešto, samo što nije baš ovoliko koštalo.

Možda da naprosto kupiš jednake kante ili, još bolje, uzmeš jednake kartonske kutije (ionako nećeš ništa mokro bacati unutra) s poklopcima. Lijepo ih urediš (obojaš, oblijepiš kolažom ili samo napišeš markerom što je gdje ) i eto, tvoje osobno odlagalište.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Evo, recimo uzmeš dvije ovakve...
    Ili četiri ovakve...

Moje osobno mišljenje... ne isplati se davati toliko za kante. To će ti garant netko maznuti (ne bi vjerovala što su sve ukrali iz našeg hodnika).
    Najbolje onda uzeti nešto za čim nećeš plakati, npr. 4 kutije Pan papira.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mi smo od Pana imali u haustoru, ali nije zaživjelo, jer su neki bacali sendviće i ostale nepripadajuće otpatke

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

E tu sam to vidjela!

gugolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Sve mi je to skupo. Jedino bi prošlo ovo iz Ikee, ali to bih onda držala negdje unutra, valjda.
    A kak se dođe do tih Panovih kutija?

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi imamo klasične držaće za vreće za smeće, tipa;
    https://www.google.hr/search?q=stala...ih=714#imgrc=_

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Mi imamo klasične držaće za vreće za smeće, tipa;
    https://www.google.hr/search?q=stala...ih=714#imgrc=_
    Ovako i mi, jer ionako moramo u posebnim vrećama ostavljati pored kante kad odvoze smeće, pa onda odmah u te vreće i sortiramo.
    Meni u čk jedino smeta što smeće voze svaka dva tjedna. Jedva čćekam vručine i smrad koji će se širiti ulicom...

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kako svaka dva tjedna? Pa nije svaki tjedan, kad idu i kante?
    Ja stavljam razvrstavanje i kantu svaki tjedan..
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 26.04.2013. at 17:55

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

mi imamo visoke ( 1,2m) uske kartonske kutije u koju stavimo vreće za smeće od 120 lit. ....

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Zar nemaš u naselju plave/žute/zelene kontejnere? Ako javiš nekoj gradskoj službi, možda bi ih postavili?
    Nemoj stavljat pred vrata stana, stvarno nije lijepo kad ljudi parkiraju po hodnicima koješta, makar bilo s dobrom namjerom.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo ti kontakti za Pan-kutije: 01/2409-934, 01/2409-943. Mislim da ih se mora naručiti min. 5, ali nisam sigurna, provjeri.

gugolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Super! Hvala!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Zar nemaš u naselju plave/žute/zelene kontejnere? Ako javiš nekoj gradskoj službi, možda bi ih postavili?
    Nemoj stavljat pred vrata stana, stvarno nije lijepo kad ljudi parkiraju po hodnicima koješta, makar bilo s dobrom namjerom.
    mi u kvartu nemamo kontejnere za plastiku, a imamo dosta nepovratne plasticne ambalaze koju mi je zao bacati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •