Nedavno sam kupila tuljke za Šaum role, i na njima je nekakav recept, ali ja bih htjela neki već isprobani.
Ima li netko?
Nedavno sam kupila tuljke za Šaum role, i na njima je nekakav recept, ali ja bih htjela neki već isprobani.
Ima li netko?
tuljke obložiš lisnatim i pečene napuniš šaumom ili šlagom.
to je to.nema treće varijante.
tj.ima, al to onda više nisu šaum role.
dolega![]()
dobro, kak se radi taj šaum ?!
ja jednom radila, pa mi je ispalo ko kauguma; ne znam kaj sam fulala
inače, obožavam šaum role
4 bjelanjka
20dag šećera
sok od pola limuna
1/2 dcl vode
-bjelanjke istući u čvrsti snijeg pa dodati polovicu šećera
-posebno kuhati drugu polovicu sa 1/2 dcl vode u gust sirup
-vruću šećernu otopinu polako nalijevati u bjelanjke i pri tom mixati sve dok smjesa ne postane gusta i sjajana
-pri kraju dodati i sok od limuna
MM i ja obožavamo te kolače i na svadbama/feštama obilazimo stolove ne bi li ih što više natrpali u sebe
![]()
moze li se napraviti nesto s tom smjesom a bez lisnatog? (ne ide meni s lisnatim)
Šaumšnite?
(btw. nema mi gorih kolača od šaumrola, sorry svima koji ih vole :/ )
Je šampita - pa nije bez lisnatog ali ga ima malo. Jel tebi nije fino lisnato (kod mene je to slučaj, kod kremšnita i šaumšnita ga maknem) ili ti ga je problem ispeći? Jer sam baš danas vidjela da postoje gotove kore od lisnatog tijesta.
sve mi je problem, ne volim ga i ne znam ga raditi. volim ga ustvari samo kad je natopljen cokoladom.Mima prvotno napisa
ja ih obožavam; pa se nakrcam s tim da me sve želudac boliMima prvotno napisa
i sve fino zalijem coca-colom light, da se ne zdebljam![]()
andrea prvotno napisa
![]()
pa kupiš smrznuto.samo ga razvaljaš i ispečeš.ivarica prvotno napisa
ili za šampite ispečeš tanak biskvit.
znam da neces povjerovat, ali ja to ne znam razvaljati
ma daj...
odmrzneš,pobrašniš površinu i valjaš...
i od plocice 15×10 cm ja uspijemo dobiti max 20×15 cm
pa to ti je dosta
ili možda da daš ivaru da valja
odoh sad večerat
dolega prvotno napisa
Koliko dugo se tuljci peku u pećnici?
Da li treba puniti vruće tuljke ili ih se ostavi da se ohlade?
I da, za koliko je cca. tulčjaka dovoljna ova smjesa?
cca 20 kom.
tijesto (0,5kg) razvaljaš i režeš na dugačke trake širine 2,5 cm.
peku se 15ak min.
pune se vruće.
Ja tuljce prvo premažem s malo margarina, a ove trake tijesta premažem s razmućenim jajetom i onda motam na to trake. Trake se motaju od užeg dijela tuljčića prema širem i to uvijek jedan dio trake ide preko malo trake koja je već ispod. Zato se i premazuju s jajetom da se onda to slijepi i krema poslije ne curi van. Pečem ih na 200 stupnjeva dok ne porumene i odmah ih skidam s tuljaka dolje. Kad se ohlade filam ih s kremom koju napravim od 500 ml slatkog vrhnja, 3 kremfiksa i 1 velike žlice šećera u prahu. Fila se uz pomoć šprice za ukrašavanje kolača. Na kraju prije serviranja odozgora malo posipam sa šećerom u prahu. Klasični šaum ne volim jer mi je presladak.
ja filu pravim tako što uzmem jedno pakovanje "Dickmanns" odvojim ih od oblande i dobro ih izmješam.Dodam malo soka od limuna(može i koncentrat) i svježi,pasirani sir.
Do sad su mi najbolje od svih koje sam probala![]()
pa tvoje šaum role poprilično i koštaju![]()
pa sve zajedno košta negdje oko 7KM(3,5 eura)
ništa strašno![]()