Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Šaum role

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Viškovo - Rijeka
    Postovi
    639

    Početno Šaum role

    Nedavno sam kupila tuljke za Šaum role, i na njima je nekakav recept, ali ja bih htjela neki već isprobani.
    Ima li netko?

  2. #2

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    tuljke obložiš lisnatim i pečene napuniš šaumom ili šlagom.

    to je to.nema treće varijante.
    tj.ima, al to onda više nisu šaum role.

  3. #3
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    dolega

    dobro, kak se radi taj šaum ?!

    ja jednom radila, pa mi je ispalo ko kauguma; ne znam kaj sam fulala

    inače, obožavam šaum role

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    4 bjelanjka
    20dag šećera
    sok od pola limuna
    1/2 dcl vode

    -bjelanjke istući u čvrsti snijeg pa dodati polovicu šećera
    -posebno kuhati drugu polovicu sa 1/2 dcl vode u gust sirup
    -vruću šećernu otopinu polako nalijevati u bjelanjke i pri tom mixati sve dok smjesa ne postane gusta i sjajana
    -pri kraju dodati i sok od limuna

    MM i ja obožavamo te kolače i na svadbama/feštama obilazimo stolove ne bi li ih što više natrpali u sebe

  5. #5
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    moze li se napraviti nesto s tom smjesom a bez lisnatog? (ne ide meni s lisnatim)

  6. #6
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Šaumšnite?

    (btw. nema mi gorih kolača od šaumrola, sorry svima koji ih vole :/ )

  7. #7
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    da, moze se polizat i ovako

  8. #8
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    a snite su bez lisnatog?
    (jel to šampita?)

  9. #9
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Je šampita - pa nije bez lisnatog ali ga ima malo. Jel tebi nije fino lisnato (kod mene je to slučaj, kod kremšnita i šaumšnita ga maknem) ili ti ga je problem ispeći? Jer sam baš danas vidjela da postoje gotove kore od lisnatog tijesta.

  10. #10
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    da, da, šampita

  11. #11
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa
    Je šampita - pa nije bez lisnatog ali ga ima malo. Jel tebi nije fino lisnato (kod mene je to slučaj, kod kremšnita i šaumšnita ga maknem) ili ti ga je problem ispeći? Jer sam baš danas vidjela da postoje gotove kore od lisnatog tijesta.
    sve mi je problem, ne volim ga i ne znam ga raditi. volim ga ustvari samo kad je natopljen cokoladom.

  12. #12
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa
    Šaumšnite?

    (btw. nema mi gorih kolača od šaumrola, sorry svima koji ih vole :/ )
    ja ih obožavam; pa se nakrcam s tim da me sve želudac boli

    i sve fino zalijem coca-colom light, da se ne zdebljam

  13. #13

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj andrea prvotno napisa
    Citiraj Mima prvotno napisa
    Šaumšnite?

    (btw. nema mi gorih kolača od šaumrola, sorry svima koji ih vole :/ )
    ja ih obožavam; pa se nakrcam s tim da me sve želudac boli

    i sve fino zalijem coca-colom light, da se ne zdebljam

  14. #14

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    Citiraj Mima prvotno napisa
    Je šampita - pa nije bez lisnatog ali ga ima malo. Jel tebi nije fino lisnato (kod mene je to slučaj, kod kremšnita i šaumšnita ga maknem) ili ti ga je problem ispeći? Jer sam baš danas vidjela da postoje gotove kore od lisnatog tijesta.
    sve mi je problem, ne volim ga i ne znam ga raditi. volim ga ustvari samo kad je natopljen cokoladom.
    pa kupiš smrznuto.samo ga razvaljaš i ispečeš.
    ili za šampite ispečeš tanak biskvit.

  15. #15
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    znam da neces povjerovat, ali ja to ne znam razvaljati

  16. #16

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    ma daj...
    odmrzneš,pobrašniš površinu i valjaš...

  17. #17
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    i od plocice 15×10 cm ja uspijemo dobiti max 20×15 cm

  18. #18

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    pa to ti je dosta
    ili možda da daš ivaru da valja


    odoh sad večerat

  19. #19

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Viškovo - Rijeka
    Postovi
    639

    Početno

    Citiraj dolega prvotno napisa
    4 bjelanjka
    20dag šećera
    sok od pola limuna
    1/2 dcl vode

    -bjelanjke istući u čvrsti snijeg pa dodati polovicu šećera
    -posebno kuhati drugu polovicu sa 1/2 dcl vode u gust sirup
    -vruću šećernu otopinu polako nalijevati u bjelanjke i pri tom mixati sve dok smjesa ne postane gusta i sjajana
    -pri kraju dodati i sok od limuna

    Koliko dugo se tuljci peku u pećnici?
    Da li treba puniti vruće tuljke ili ih se ostavi da se ohlade?

  20. #20

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Viškovo - Rijeka
    Postovi
    639

    Početno

    I da, za koliko je cca. tulčjaka dovoljna ova smjesa?

  21. #21

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    cca 20 kom.
    tijesto (0,5kg) razvaljaš i režeš na dugačke trake širine 2,5 cm.
    peku se 15ak min.
    pune se vruće.

  22. #22
    Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    839

    Početno

    Ja tuljce prvo premažem s malo margarina, a ove trake tijesta premažem s razmućenim jajetom i onda motam na to trake. Trake se motaju od užeg dijela tuljčića prema širem i to uvijek jedan dio trake ide preko malo trake koja je već ispod. Zato se i premazuju s jajetom da se onda to slijepi i krema poslije ne curi van. Pečem ih na 200 stupnjeva dok ne porumene i odmah ih skidam s tuljaka dolje. Kad se ohlade filam ih s kremom koju napravim od 500 ml slatkog vrhnja, 3 kremfiksa i 1 velike žlice šećera u prahu. Fila se uz pomoć šprice za ukrašavanje kolača. Na kraju prije serviranja odozgora malo posipam sa šećerom u prahu. Klasični šaum ne volim jer mi je presladak.

  23. #23
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    ja filu pravim tako što uzmem jedno pakovanje "Dickmanns" odvojim ih od oblande i dobro ih izmješam.Dodam malo soka od limuna(može i koncentrat) i svježi,pasirani sir.

    Do sad su mi najbolje od svih koje sam probala

  24. #24

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    pa tvoje šaum role poprilično i koštaju

  25. #25
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    pa sve zajedno košta negdje oko 7KM(3,5 eura)
    ništa strašno

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •