Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Razrezana usnica - kada je potrebno sivanje?

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Razrezana usnica - kada je potrebno sivanje?

Malecki je jucer nezgodno pao i razrezao si je zubicima unutarnju stranu usnice. Malo je jace krvarilo, ali nakon minutu, niti, vec je stalo i smirio se tako da mi uopce nije palo na pamet radi toga ga voditi na hitnu (inace ne volim radi svake sitnice trcati kod doktora). Tek jutros mi je palo na pamet da smo to mozda trebali ici sivati..

Kada je uopce potrebno traziti lijecnicku pomoc, tj. koliko rana treba biti velika da zahtijeva sivanje? Curka mi je bila prilicno mirno dijete pa sam po tom pitanju totalno neiskusna, ali izgleda da cu sa nijm jos svasta morati nauciti

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ovako oja je pala prije 3 mjeseca i jako gadno je rasjekla usnicu i to iznutra. meni isto nije palo na pamet vodit je, ne znam ni sama kako...ugl suta je to dosta nateklo, rana je pobijelila, i čak joj je smrduckalo iz usta, kao kad ima upalu grla. isprala sam joj u kamilici, do ujutro je pala oteklina i nakon tjedan dana je već zarasla.
    da sam prvu večer vidila koliko je velia posjekotina vjerovatno bih je bila odvela, al ovako je ispalo dosta dobro, prošli smo bez šivanja i brzo je zaraslo

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

i njemu je malo bijelo, ali to mi se cini da je radi toga jer je je stalno mokro od sline. on ne pokazuje da ga ista boli, nadam se da se nece zakomplicirati, pustit cu sada kako je pa cemo vidjeti..

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nećak mi je pao prije tjedan dana i rasjekao usnicu vani i unutra, ovo vani su mu zašili u klaićevoj, ali unutra su ostavili, kao zarast će samo

Sent from my WT19i using Tapatalk 2
    Posljednje uređivanje od BuBA : 26.04.2013. at 13:09

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

O, mi smo probili donju usnicu, kao za piercing pa su nam rekli da ne treba šivati, ali da će malo sporiji zarasti jer je stalno vlažno/mokro.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mislim da treba doći na šivanje u roku 6 sati. kad je Mo oplela na najgrublji mogući asfalt i razbila usnu, ja sam zvala dr. da pitam šta ćemo. sestra mi je rekla da sama procjenim (Mo se već 2put šivala pa znam kako to otpilike izgleda) ali da trebam otići u roku 6 sati. ne znam točno zašto. nismo otišle, rana je za par dana zarasla. sve smo radili kao i obično, samo smo stavljali manje octa u salatu i malo nježnije prali zube

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj najstariji je isto rasjekao ćubu, a kako je mesnata to je jako krvarilo
    zvali smo klaićevu i dobili odgovor da dođemo na šivanje samo ako je zahvaćena i koža, dok je samo usnica da ne dolazimo
    stavljali smo prvih par sati hladan oblog i zatim mazali apibaby tinkturom i drugi dan je već bilo puno bolje

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I moj je par puta rasjekao usnu. Ima, kao i od pituljice, pune, mesnate usne pa je bilo krvi baš dosta. Prvi puta smo išli u bolnicu, nije trebao šivanje ali sam sretna što je išao jer mu je dr. provjerio zube. Kada se uvjerio da su ok, pustio nas je doma, bez nekih posebnih uputa, kontrola po potrebi. Bilo je nekoliko dana bijelo ali drugo ništa. Sisao je već nakon sat i pol bez problema. Slijedeća dva pada su bila nešto manja, sama sam mu provjerila zube (staviš mu prst između zuba i tražiš ga da stisne) i nismo išli u bolnicu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •