ja i dalje ne kuzim - ako je beba stara 10 mj a roditelj radi u javnoj sluzbi - ima li pravo na tu naknadu ili ne?
ja i dalje ne kuzim - ako je beba stara 10 mj a roditelj radi u javnoj sluzbi - ima li pravo na tu naknadu ili ne?
ne, jer tad je bio na snazi stari kolektivni za javne koji nije to imao.
Zanimljivo. Mene je moja draga kolegica iz računovodstva strahovito "oprala" da šta se ja pjenim što još nisam dobila taj novac... to je novina u ugovoru i oni se još nisu naviknuli na to i nisu još sve stigli detaljno proučiti.Kao prvo, čak i da jest novina, taj je ugovor aktualan već više od ČETIRI mjeseca, a oni ga nisu stigli proučiti.
Nadalje, oni "skupljaju podatke" o svoj novorođenoj djeci otkad je to stupilo na snagu (dakle, ona ne priznaje da je to i prije postojalo) pa će poslati zajednički zahtjev Ministarstvu. Inače, mi baš nismo ustanova gdje se svaki mjesec rodi novo dijete...
A nakon svega ovoga, atak na mene jer ja uopće nisam predala rodni list pa što onda hoću... Onak, a tko mi je rekao da ga predam??? O rođenju djeteta JESU obavješteni.
Pa upravo to! Ja se usuđujem ovako javno reći da očito netko ne zna ili ne radi svoj posao. Ne znam je li kadrovska, je li računovodstvo, obračun plaća ili čistačica, ali mora se znati čija je to dužnost.![]()
mishekica to je za jvane novina, za drzavne ne znam, govorim za ovo o 50% osnovice za rodjenje djeteta.
za bolovanje sam i ja dobila jos 2005 godine, kao javna.
Posljednje uređivanje od spajalica : 05.05.2013. at 16:43
ček malo, jesi li mislila na 50 % ili na ovu pomoć koju dobiješ nakon 90 dana?
jer ja sam rodila prije 11 mj. i tajnica mi nije ništa rekla da imam na nešto pravo, dok je kolegicu koja je rodial prije 2mj. zamolila da joj da kopiju rodnog lista radi potpore. tak da mislim da se na nas "jadnike" koji smo rodili prije 12. 12. 2012. ovo ne odnosi, iako nam djeca nemaju još godinu dana. voljelabih da sam u krivu...jesam li?
nemrem nigdje naći stari kolektivni ugovor, koji je važio prije ovog novog, kao da je u zemlju propao, da malo pročačkam. pa ako tko naiđe na link, neka mi ga tu, molim lijepo, zalijepi. hvalim puno.
Posljednje uređivanje od Franny : 24.08.2013. at 00:02
S obzirom da nisam nikad bila na bolovanju, a htjel bih izračunati hoću li imati pravo na naknadu za bolovanje od 90 dana ili dulje, zanima me kako računam dane? Brojim samo radne dane bez vikenda i praznika?
mislim da je sve skupa 90 dana... vikendi i sve... tako su barem meni racunali...