Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: za državne službenike - pomoć za rođenje djeteta

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja i dalje ne kuzim - ako je beba stara 10 mj a roditelj radi u javnoj sluzbi - ima li pravo na tu naknadu ili ne?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne, jer tad je bio na snazi stari kolektivni za javne koji nije to imao.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Tattoo prvotno napisa Vidi poruku
    Nije istina da je ovo novost. Ja sam rodila 2010. i uredno dobila ovih 50% (i MM također jer smo oboje u državnoj službi).
    Zanimljivo. Mene je moja draga kolegica iz računovodstva strahovito "oprala" da šta se ja pjenim što još nisam dobila taj novac... to je novina u ugovoru i oni se još nisu naviknuli na to i nisu još sve stigli detaljno proučiti. Kao prvo, čak i da jest novina, taj je ugovor aktualan već više od ČETIRI mjeseca, a oni ga nisu stigli proučiti. Nadalje, oni "skupljaju podatke" o svoj novorođenoj djeci otkad je to stupilo na snagu (dakle, ona ne priznaje da je to i prije postojalo) pa će poslati zajednički zahtjev Ministarstvu. Inače, mi baš nismo ustanova gdje se svaki mjesec rodi novo dijete...
    A nakon svega ovoga, atak na mene jer ja uopće nisam predala rodni list pa što onda hoću... Onak, a tko mi je rekao da ga predam??? O rođenju djeteta JESU obavješteni.

Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku
    pa to mi i nije neka fora, a i ne znam zašto bi ja morala znati baš svaku stavku iz kolektivnog ugovora da ne bi slučajno bila zakinuta,
    a to što nisi dobila (jer nisi tražila) je po meni tužno i žalosno
    pa nije to nešto što bi ti oni dali jer te "ludo vole i obožavaju"
    već nešto što ti pripada i tvoje je pravo po kolek. ugovoru!
    Pa upravo to! Ja se usuđujem ovako javno reći da očito netko ne zna ili ne radi svoj posao. Ne znam je li kadrovska, je li računovodstvo, obračun plaća ili čistačica, ali mora se znati čija je to dužnost.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mishekica to je za jvane novina, za drzavne ne znam, govorim za ovo o 50% osnovice za rodjenje djeteta.
    za bolovanje sam i ja dobila jos 2005 godine, kao javna.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 05.05.2013. at 16:43

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Zanimljivo. Mene je moja draga kolegica iz računovodstva strahovito "oprala" da šta se ja pjenim što još nisam dobila taj novac... to je novina u ugovoru i oni se još nisu naviknuli na to i nisu još sve stigli detaljno proučiti. Kao prvo, čak i da jest novina, taj je ugovor aktualan već više od ČETIRI mjeseca, a oni ga nisu stigli proučiti. Nadalje, oni "skupljaju podatke" o svoj novorođenoj djeci otkad je to stupilo na snagu (dakle, ona ne priznaje da je to i prije postojalo) pa će poslati zajednički zahtjev Ministarstvu. Inače, mi baš nismo ustanova gdje se svaki mjesec rodi novo dijete...
    A nakon svega ovoga, atak na mene jer ja uopće nisam predala rodni list pa što onda hoću... Onak, a tko mi je rekao da ga predam??? O rođenju djeteta JESU obavješteni.

Pa upravo to! Ja se usuđujem ovako javno reći da očito netko ne zna ili ne radi svoj posao. Ne znam je li kadrovska, je li računovodstvo, obračun plaća ili čistačica, ali mora se znati čija je to dužnost.
    Nazalost kad oni nama trebaju nesto platit onda nitko nezna zakone. Moramo citat kolektivni ugovor i borit se za ono sto nam pripada. Mi imamo dobar sindikat pa kod njih mozemo dobit sve informacije

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Tattoo prvotno napisa Vidi poruku
    Nije istina da je ovo novost. Ja sam rodila 2010. i uredno dobila ovih 50%
    ček malo, jesi li mislila na 50 % ili na ovu pomoć koju dobiješ nakon 90 dana?
    jer ja sam rodila prije 11 mj. i tajnica mi nije ništa rekla da imam na nešto pravo, dok je kolegicu koja je rodial prije 2mj. zamolila da joj da kopiju rodnog lista radi potpore. tak da mislim da se na nas "jadnike" koji smo rodili prije 12. 12. 2012. ovo ne odnosi, iako nam djeca nemaju još godinu dana. voljelabih da sam u krivu...jesam li?
    nemrem nigdje naći stari kolektivni ugovor, koji je važio prije ovog novog, kao da je u zemlju propao, da malo pročačkam. pa ako tko naiđe na link, neka mi ga tu, molim lijepo, zalijepi. hvalim puno .
    Posljednje uređivanje od Franny : 24.08.2013. at 00:02

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

S obzirom da nisam nikad bila na bolovanju, a htjel bih izračunati hoću li imati pravo na naknadu za bolovanje od 90 dana ili dulje, zanima me kako računam dane? Brojim samo radne dane bez vikenda i praznika?

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mislim da je sve skupa 90 dana... vikendi i sve... tako su barem meni racunali...

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj luci07 prvotno napisa Vidi poruku
    Vrijedi za škole.

I ovo za rođenje djeteta se odnosi i na majku i oca. Ja sam rodila u veljači i tih 50% proračunske osnovice smo dobili i ja i mm (škola i znanost). Trebali smo samo u računovodstvo odnijeti kopiju rodnog lista bebe.
    znači vrijedi i za škole iako nije posebno napisano u Kolektivnom ugovoru?? Kome treba poslati zahtjev za isplatu?

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •