Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Opadanje kose

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Opadanje kose

...strašnooooooo!!!
    Znam da tako mora biti, zbog hormona, ipak... zna li tko može li se to ikako s nečim umiriti. Da MM nije tolerantan, uzeo bi već škare i ošišao me. Posvuda ima moje kose. Kad se češljam, dvije šake iz četke vadim van. Kad perem kosu, čini mi se da u pramenovima ispada, a ujutro oko jastuka i na jastuku :shock: Mislim već da se ošišam na kratko, ali mi nikako ne stoji kratka kosa. Očajna sam već, ne znam što da radim.
    Ima li kakve pomoći???

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ma cekana šišaj

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Znam da ti neću pomoći, ali meni je tvoja kosa prekrasna!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

šišaj
    i ja se ošišala
    malo je sad lakše, al i dalje pada ...

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Sad bez šale, poslije ovog poroda sam se ošišala, a poslije prvog mi je pomogao Fitoval plus šampon protiv ispadanja kose (Krka). Probaj, možda i tebi pomogne.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Izdrži. To ti je moja utjeha. Meni je isto ispadala u pramenovima a i inače mi je tanka. Trajalo je mjesecima. Ali sam zato poslije imala cijeli novi sloj mlade kosice.

Nemoj se šišati, kosa ti je prekrasna. i kao da ti onda valjda neće ispadati. Samo će ti kosa na jastuku i podu biti kraća.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pa i ne moraš ako nećeš.
    Meni je u jednom danu prestalo nakon 5 mjeseci ćelavljenja.To je izgleda tako normalno. Počela sam ponovo sa Prenatalima ali ne vjerujem da je od toga prestala padati.
    Poslije toga jedva da mi jedna dlaka padne kad perem kosu a i inaće.
    Samo sad imam toliko mlade kose iliti paperja da mi naprijed izgleda kao da imam šiške.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam s tim imala užasno puno problema. Kroz jedan čitav period sam bila poprilično bolesna i oslabljenog imuniteta što se poslije očitovalo na mojoj kosi. Otišla sam dermatologinji, počela uzimati B kompleks tablete (vitamini) i ono što me najviše spasilo Vichy ampule protiv opadanja kose (umasiravaš ih svaki drugi dan) u kombinaciji s Vichy šamponom iz iste linije. Stanje se jako popravilo. Ja sam ti u tome, nažalost, ekspert. U opadanju kose, mislim .
    E sad, te ampule ti dođu oko 240 kn, traju oko mjesec dana, a šampon je nekih 87kn. Dobro bi bilo da trošiš te ampule nekih 5 mjeseci, dakle 5 kura.
    Još su bolje ampule i šampon (i maska) od Phyta, ali su i puno skuplje, a ne znam točno koliko ih ima u kutiji.
    Uglavnom, Vichy ti je moja najtoplija preporuka. Kažem, zaista sam s tim imala problema i to jedan duži period, nema što nisam isprobala, ali jedino je ovo upalilo. I sad ih stavim nekih tri mjeseca, pa dva ne, a totalno se vidi promjena. Puno malih vlasi, one "antene" koje strše i živciraju, ali nakon što izgubiš pola glave te kose, čekaš te "antene" k'o ozebli sunce.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja uglavnom ne koristim nikakve vitamine, dodatke i sl., ali sam prije 2 godine poludjela i otišla u DM i kupila si nekakve tablete na kojima je pisalo da su protiv opadanja kose. Popila pola kutije i onda mi sestra otkrije tajnu da su tablete (Beta karoten) za potamniti ten, a ja sam ih zabunom uzela umjesto tableta koje su stajale pored njih
    Ne moram vam pričati da mi i danas to spominje.
    Ćekana, pa što se ti žališ. Imaš prekrasnu kosu, koliko god da otpadne neće se ni primjetiti da fali, a to je najvažnije.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja još uvijek muku mučim i nema nikakvih naznaka da će prestat ispadati, ni Vichy šampon ne pomaže .... možda da probam i te ampule ali već sam izgubila svaku nadu a o dlakama posvuda da i ne pričam

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma sto bi sisala? mislim ako volis kratku kosu ok, ali zbog ispadanja nema potrebe da sisas...meni je ispadala u pramenovima, teta koja mi sprema stan se bila zalila da svaki tjedan sakupi moje kose za jednu periku
    nisam nista osisala (osim uobicajeno vrhove). ionako kosu nosim zavezanu. nakon nekog vremena jednostavno je prestala ispadati.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Meni isto katastrofalno otpadala, doslovno u pramenovima. neki dan sam se ošišala i to odrezala puno, puno kose. Inače sam se već dugo spremala na kratku kosu a ovo mi samo bio povod. Ne mogu reći da sad opada manje. Pada isto, al je puno lakše za održavat, a i nije tak vidljivo po kući kao prije kad je sve bilo prepuno duuuugih dlaka. I tepih, i krevet, i pod, i kupaona, i Vitine pelene .......

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hvala Vam cure na podršci i komplimentima ja stvarno volim svoju kosu jaaako i mislim dok je ovakva mogu ju barem skupiti i tako hodam po kući, kad se ošišam bit će mi teže, osim ako ne idem baš na skroz kratko.
    Mislim da u ovakvim slučajevima nešto izvana ne pomaže, jedino vitamini ili sl. što se uzima u tabletama... :?

Btw. možda bi trebala prekontrolirati i štitnjaču

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja sam se jučer išla šišat, ne puno samo vrhove (10-ak cm ).Mevi je frizerka savjetovala da pijem neke vitamine od Nat.wealth za kosu i noktei kaže da su super.
    Ja možda pokušam.

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Koliko vam je nakon poroda počela padati kosa? Moja ribica je stara 4 tjedna, isključivo dojim a kosa mi je još na broju, ne padnu mi niti 2 dlake u danu ali se bojim da to opadanje može imati neki dilejček pa me zanima kad se vama to počelo dešavati. Strahujem jer mi je kosa inače tanka i nema je puno, a tijekom trudnoće mi se skroz preporodila i sad sam jako zadovoljna kako izgleda

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je počela padati 2 godine nakon poroda
    tako da to vjerojatno nema nikakve veze s trudnoćom i porodom, ali govori da ne pada svima kosa - možda ni tebi neće

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

meni je još uvijek koma, nikako da se oporavi

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    ma daj molim te, imaš krasnu kosu!!

meni je počela opadati 2 mj. nakon poroda, također mi je u trudnoći bila san snova, progustila se, nije se mastila...a onda...mrakača, pola kose mi je doslovno otpalo i stvarno sam se bojala da ću oćelaviti, ošišala sam se par puta kraće da bi mi taj horor bio što manji.
    kad je već stvarno bilo užasno - prestalo je; opadala mi je 4 mjeseca.
    onda mi je narasla ona mlada kosica i počelo se nekako stabilizirati. koristila sam i vichy šampon protiv ispadanja kose.
    sad mi je kosa isto kao i prije poroda; tj. tanka i brzo se masti.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

jedva čekam da mi bude koma kak je tebi

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ccc mirta..... ja mislim da ti baš imaš prekrasnu kosu...moja ide na bolje, počela sam je kanirati i koristim sve iz lusha za kosu i stvarno je bolje! Opadala mi je grozno do negdje 6 mjeseci iza poroda, a sad je to došlo na normalu!

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

vas tri
    najgore mi je stati u blizinu nekog svjetla, prosvjetli mi glavu do "mozga"
    valjda će biti bolje, prestala je padati prije nekoliko mjeseci i sada se vide " "mladice" na čelu ali ostali dio je poharala "kisela kiša"

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni u početku ništa. Još sam se čudila kak mi je frendica rekla da je njoj užasno opadala kosa a meni niš.
    E kada je počelo, živi užas. Stvarno sam mislila da ću očelaviti.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ZA SVE POSTOJI RIJEŠENJE.JA SAM IMALA ISTIH PROBLEMA 6MJ NAKON PORODA I U DM KUPILA ŠAMPON I TONIK PROTIV OPADANJA KOSE I BILO UBRZO BOLJE.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni je pocela opadati negde 2 meseca posle porodjaja. Sada je 4, opada i dalje strasno! Mozete li preporuciti neke konkretne proizvode iz DM-a ili Lusha?

Kada se opadanje kose normalizuje?

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je počela opadati 3 mj nakon poroda sad je već prošlo 4.5 u aktivnoj fazi opadanja.
    Na kraju sam se ošišala kratko ali i dalje opada i puno je niklo. S tim da su kraće dlake pa se manje vide

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj "yavanna prvotno napisa
    počela sam je kanirati
    Upravo sam i ja razmisljala o kani, jer pocinjem da sedim, a posle jednog jedinog farbanja u zivotu pre nekoliko meseci kosa mi je opadala kao luda, tako da se farbe bojim ko vraga. Da li kana ojacava koren ili tako nesto?

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni je pocela da opada kosa oko 2 i po meseca posle porodjaja, opadala oko 2 meseca, i prestala. Tek posle toga, shvatila sam da je to opadanje imalo veze sa ishranom. Organizam je sigurno dodatno opterecen trudnocom i dojenjem, ali uz zdravu ishranu, mislim da ne bi trebalo da ima tih ostalih propratnih pojava. Meni se desilo da sam se u odredjenom periodu prepustila gastronomskim zeljama, a zapostavila principe zdrave ishrane, i tacno je nekoliko nedelja posle pocetka toga pocela da mi opada kosa, a prestala je par nedelja posto sam se vratila na zdravu ishranu.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja kupila kanu ali neće niko da me kanira

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

imam slicnih problema. nikad mi prije nije opadala kosa a sada katastrofa svukud po stanu samo skupljam. imam dugu kosu i nosim ju iskljucivo vezanu u rep il pundju jer ne podnosim da mi plaze dlake po nosu i ustima i tako i spavam, pa sam se sad pitala cemu mi sluzi kosa osim da me tena cupa i idem se sisati na kratko i veselim se tome nadam se da necu zaliti.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je kosa opadala toliko - da sam imala ćelave zaliske :? ... onda sam se ošišala skroz kratko - i stalo je. kosa se oporavila. jes da je trajalo godinama - ali sad sam ju opet pustila .

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Eh,eto i meni je počela opadati negdje 3,5 mjeseca nakon poroda, a cijelo vrijeme pijem vitamine kao i u trudnoći. I sva sam bila bitna kako mi je bila super kosa u trudnoći (bolja nego prije) i kako mi je nastavila biti super,he,he 8) kad ono počela sam koristiti Fitoval plus šampon protiv ispadanja i za jačanje kose, frizerka mi ga je preporučila,ali vjerojatno će tek kroz neko vrijeme rezultati biti vidljivi.Nasreću ne ispadaju mi baš pramenovi,ali je užasno iritantno to što moje kose ima posvuda.Bljak

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •