sorry što se ne javljam. teško mi je oloboditi ruke za tipkanje, a znam da trebam puno tipkati

pogledala sam neke filmiće, ne znam jesu lito bili baš ti. teorija mi je jasna, ali kao i u svemu praksa šteka. pogledala sam i rodin dvd i išla na malu školu dojenja. bila nam je rodina savjetnica i kaže da hvat i nije loš i da će biti i bolji kad malo usta narastu.
ne mogu točno ocijeniti koliko često aktivno siše. kako kada.najviše guta upravo pri onom natezanju i bacanju.

mislim da su ragade posljedica oštećivanja dok je sisao na šeširić i pravio vakum :brrrr: pa mi gnječio cijeli vrh, a onda se to samo proširilo i rastvorilo kad je krenuo sisati. također i izdajalica čini svoje. krenulo je zarastati, ali sam nakon 2 tjedna pauze ipak mislila da je previše i da će zaboraviti sisati pa se i to što je lagano išlo na bolje opet krenulo otvarati. ne krvare (prije je znalo biti malo sukrvice u tome što izbljucka), ali su vidljivi manji i veći krateri i booole.
isto tako on kad krene hvatati jako otvori usta i kad skuži da ima nešto što može čopiti, onda kao da zagrize i usrče. a dodatno ih oštećuje i to što ih u napadima onog bacanja, čak i kad je bacanje bez plača i kad se samo namješta, poteže kao žvaku i/ili ispušta i ponovno lovi.
čini mi se da malo mirnije siše kad je poluuspavan i kad koristimo jastuk za dojenje (možda jer onda nema kuda migoljiti nego je priljepljen tijelom za mene, a i visina mu odgovara.

guza je super. zna se mrvicu zacrveniti oko otvora kad jako kaka. imao je blagi pelenski osip kad su krenule vrućine, ali je i to brzo rijeseno.
soor je imao prije mj dana. ja ga nisam primijetila, ali nam je pedijatrica prepisala daktarin. ne vjerujem da bi ga prepisala samo kao prevenciju. nedugo zatim ga je patronažna pogledala i rekla da nema soora. u to vrijeme smo dojili preko šeširića pa me valjda to zaštitilo. ginekologinja mi je pregledala dojke i rekla da nema gljivica i da ih ne mogu dobiti ako mi je dobar imunitet.
boljelo me je i boli me i površina bradavica i onako duboko u srž na svaki dodir, čak i tkanine, pa i kad kihnem ili samo pomislim nešto. no, ta je bol bila puno manja i gotovo je nestala kad sampravila pauzu uz izdajanje. pri izdajanju me boli onaj početak kad vakum povuče ili ako je bradavica nezgodno namještena, a onda valjda naviknem.

u bolnici smo bili 9 dana pa je možda zato više pio jer je već bio stariji od prosjeka kada bebe odlaze kući. ne znam ima li to veze.

jako se muči sa stolicom i ima jake grčeve pa mu nekad dam čaj s obzirom da je na adaptiranom. nikad ne popije više 40 ml na dan. znam da čaj nije dobar ukoliko se želi isključivo dojiti pa mu ga nastojim što rjeđe davati.

frka me korištenja seta za relaktaciju, jer me ionako podoji dosta bole, a ovo će značiti da je dulje na sisi, ali ću svakako pokušati, jer sam i prije razmatrala tu opciju. naručila sam set i stiže u čet, onda će uslijediti novi set pitanja

naša patronažna ne nosi vagu. nisam sigurna ni kad će opet doći s obzirom da je on sad 2 mj i da je ona na bolovanju.
objasnila mi je i rodina savjetnica koja nas je posjetila kako da skidam količine adaptiranog i što da pratim. ja samprije mislila da se od svakog obroka oduzme 30ml :shock:
nekako nisam još hrabra za ozbiljnije skidanje s adaptiranog dok ne odemo na kontrolu i dok se on joštoliko baca i dok me bole bradavice, jer me to koči u nuđenju onoliko koliko bih čestotrebala/željela.

puno hvala na potpori. beskrajno puno znači imati se kome obratiti i kad te puštaju tvojim tempom i ne osuđuju. ne planiram nikako odustati.

nabavila sam sjemenke piskavice za povećanje produkcije, a raspitujem se i za onu motherlove tinkturu. razmišljam da sama napravim tinkturu, ako nabavim sve biljke, ali ne znam omjere.

nataša, suborko