knjige: sve od kishona
film: dirty dancing. znam da nije dubokoumno, ali on mi uvijek prvi padne napamet. volim i schindlerovu listu, unutarnji svemir, a drag mi je i svaki u kojem se pojavljuje m. gibson.
knjige: sve od kishona
film: dirty dancing. znam da nije dubokoumno, ali on mi uvijek prvi padne napamet. volim i schindlerovu listu, unutarnji svemir, a drag mi je i svaki u kojem se pojavljuje m. gibson.
seni, nisi jedina, definitivno!seni prvotno napisa
Apricot, zainteresirala si me!
a neeee, varaš se :Dja sam valjda jedina koja bas ne voli gospodara prstenova.
Kishon, da! :Dsandraf prvotno napisa
kako sam njega zaboravila![]()
Ni ja nisam ljubitelj sf!
filmovi: Gladijator, Zivot je lijep, Iskupljenje u Shawshanku, Patriot.....
knjige - G.Tribuson
a meni je sf jedan od omiljenih zanrova![]()
kao i crtani filmovi
Potpisujem!Lutonjica prvotno napisa
Pogotovo Sweet Caaarooolineee... Zakon pjesma.
Koga briga za dubokoumnost. Ja obožavam taj film.sandraf prvotno napisa
Kosa
Drakula
Some kind of wonderful... O ljubavi između teenagera. Ali česta priča...
Odrastabhe
Potpisujem.mamaNjojza prvotno napisa
Najdrazi crtic mi je Knjiga o dzungli (Disney). Filip ga isto jako voli, pa ga stalno gledamo (na eng. ne znam ima li uopce na hrv).
ja da se pitam ne bi postojao sinhronizirani crtic![]()
radje cu ja da prevodim nego da uniste original![]()
i meni! i zato imam doma kazetu (na hrvatskom - za divno čudo, dobila sam je na nekoj nagradnoj igri) i to je praktički jedini crtić koji andrej gleda, osim tubbiesa.tanjads prvotno napisa
Sve knjige od Dubravke Ugrešić. Uz to Pirsig: Zen i umjetnost održavanja motocikla. Uz to Cortazar: Školice. Allende: Afrodita. Sve od Iljfa i Petrova. Grass: Lumbur. A volim čitati i kuharice.![]()
Kod filmova mi jako ovisi kako sam raspoložena i što mi se da gledati. Ali za dobar torzo Brucea Willisa sam gotovo uvijek raspoložena.
Joooj, oni su mi zakon! Genijalni su! Ja se i danas razgovaram s mamom u replikama iz "Zlatnog teleta".aleta prvotno napisa
tanja_b - lavina je krenula!
aleta, e da, mm bi se slozio s tobom glede - Pirsiga i 'Zen i umjetnost održavanja motocikla'![]()
onda se možda poznamo, budući da je krug onih koji uopće znaju za tu knjigu opskurno malen.zrinka prvotno napisa
hm hm
tko zna
gledam tu njegovu knjigu na polici (cak poklon od bivse cure, koja je jedva nasla tu knjigu da mu je pokloni prije dosta godina) i nikako se ne mogu natjerati da ju procitam.....
imam neki unutrasnji otpor![]()
i ja se pridruzujem :Dpinocchio prvotno napisa
nisam ja, majkemizrinka prvotno napisa
to su mozda ljudi koji ne gledaju Will & Grace.aleta prvotno napisa
Btw. ne znam o cemu se radi, a ako bas nema previse veze s odrzavanjem motocikala, rado bih je procitala![]()
nije priručnik za automehaničare, mada može i to biti.![]()
ok, ide sajam knjige, dodala sam je na spisak![]()
jooj, ja baš volim pogledati sad sa vremenskim odmakom te hitove iz 80-tih i s nostalgijom se prisjetiti ranoteenegerskih dana...sandraf prvotno napisa
![]()
sjećate se filmova i legendarnih scena ;
flashdance /onaj ples pred žirijem na kraju filma/
footlose /opća čaga na kraju/
dirty dancing /kad se jennifer zaleti i skoči grandiozno na patricka/
top gun /tom i kelly na motoru odlaze u zalazak sunca/
oficir and gentleman /richard u uniformi dolazi po debru u tvornicu/
...svi ti filmovi su bili poznati i po nekoj legendarnoj stvari koja je obično išla uz tu završnu "grand finale - happyend" scenu, i uvijek bi te godine ta pjesma dobila oscara![]()
ma od svih tih filmova, meni je "briljantin" najbolji...
ono, kad se ona na kraju pojavi onak kao rokerski obučena u štiklama, i kamera ide od stopala prema gore![]()
nema bolje završne scene od te heheh
dodajem i Forrest Gump... sjetit ću se ja još...
meni je baš taj kraj živo razočaranje - ono, i ona je odustala od svojeg ja i postala ko i druge popularne cure. baš mi je to skroz krivo. a da su songovi zakon - jesu.Lutonjica prvotno napisa
Ajoj, ima ih više, ovako na prvu: Amarcord, Zvuk mora, Kolja, Ljilja Forever, Posljednji tango u Parizu...
Knjige: moja "prva ljubav" i najdraža knjiga Mali Princ. Inače volim Kunderu, Kafku, Bukowskog, Kerouaca, Millera, Marqueza, Baudelaira, Tina Ujevića, Jesenjina, Vesnu Parun...
Užasno sam ljut na sebe jer u zadnje vrijeme jako malo čitam...
Lutonjica prvotno napisa
jaoo, pa da, kako sam taj klasik mogla zaboraviti, a gledala sam ga samo.....bezbroj puta, meni je najdraži lik bila ona crna rokerica - šefica "Pink ladies" 8)
Zaboravila sam dodati još dva moja omiljena:
Monty Python i Sveti Gral
Brianov život
Jooj, ja mrzim taj film, a i Toma Hanksa poprilicno (jos od kad je Forest Gump dobio sve Oskare,a Pulp Fiction nije). Prica mi je bila skroz bljutava.Otkad je Bush postao predsjednik SAD-a malo vise cijenim i Forest Gumpa jer sam shvatila da Forest Gump stvarno postoji, doduse antipatican i amoralan, ali inace-to je on.Amalthea prvotno napisa
:D prisilila se otići u kino jer je bilo "in" - krepala od dosade.snorki prvotno napisa
Filmovi -Love story;Taksista (De Niro);Pulp fiction (upravo gledam an TV-u);Cudo iz 34. ulice (deciji)
Knjige-Ubiti pricu rugalicu (To kill mockingbird)
Parsons - Covek i decak i COvek i zena
Nik Hornbi -High Fidelity, All about boy......
....volim Sekspira,Orvela,Oskara Vajlda.....
Monty Pytonovci su zakon!tanja_b prvotno napisa
A filmovi Kreše Golika? Tko pjeva, zlo ne misli, Imam dvije mame i dva tate, Ljubica (Plavi devet ne spominjem, taj mi je bezveze).
Od domaćih filmaša isto tako volim filmove Zvonimira Berkovića, iako ih je snimio malo, svaki od njih je po nečem poseban (filmovi su mu bolji od načina na koji piše knjige u zadnje vrijeme)
8) i :Dtanjads prvotno napisa
I ja volim Z. Berkovića, tj. volim (jako) Ljubavna pisma sa predumišljajem; to mi je jedan od najboljih hrvatskih filmova.
Sad se uoće ne mogu sjetiti koji je to film Plavi Devet :? jel' to ono o nogometu?
Meni je od domaćih režisera najbolji Zoran Tadić
e od nasih starih mi je dobar H8
uf, a koji je H8?jel' to onaj o prometnoj nesreći?
odlična režija (svaka čast Vrdoljaku) ali je totalni mrak.e od nasih starih mi je dobar H8
H8 - kako sam ga samo mogla zaboraviti? Fascinira me tamo kako su napravili dobar film s minimalnom tehnikom i efektima (cijeli film se odvija u autobusu, a napet je kao vrhunski krimić).
Samo, režiser nije Vrdoljak (on je u tom filmu samo glumac), nego Nikola Tanhofer. A scenarij je pisao - Zvonimir Berković. 8)
Mima, Plavi devet je taj o nogometu. Ali stvarno nije za usporediti s ostalima nabrojanima.
Ne sjećam se baš najbolje tog filma Plavi devet, ali se sjećam da je Krešo Golik snimio nekakav film 'Vila Orhideja' koji me se baš i nije dojmio. Ali ovi stariji njegovi filmovi su mi stvarno odlični, još mi je Imam dve mame i dva tate i draži jer je nekako manje razvikan.
Kad je već Vrdoljak spomenut, i njegovi stari filmovi su mi dobri - oni partizanski, po dnevnicima Ivana Šibla. A i Prosjaci i sinovi mi je bila dobra serija.
brianov zivot mi uvijek podigne raspolozenje.tanja_b prvotno napisa
nocas sam procitala _ bog malih stvari - arundhati roy. predivna knjiga.
Tanjads "vrijedas" forest gumpa.![]()
Naročito završna pjesmaseni prvotno napisa
![]()
zona zamfirova -super mi je i film i pjesma
Od filmova definitivno: Mačka na vrućem limenom krovu
Elizabet Taylor mi je fantastična...
Knjige: Mali princ pod obavezno, ali volim čitati svašta i imam politiku da nikad ne pročitam knjigu do pola i odustanem, neke postanu zanimljive tek nakon polovice.
Betonski vrt... U stvari volim ove psihološke triler zavrzlame.
nitko nije spomenuo Harryja Pottera...
meni je zakon.
Gospodare porstenova sam prvi put gledala prije puuuuno godina u animiranom obliku i izbezumilo me je kako može postojati tako hororičan crtić. Odonda ih ne volim. Iako moram priznati da je film odličan, ali ne toliko da bih ga dvaput gledala (unatoč tome što volim taj žanr)
Moji favoriti (nabrzinu što mi padne napamet):
Philadelphia
Forrest Gump
Čovjek bez lica
Mindhunters
Kocka
Notebook (jedna krasna ljubavna drama)
Moje grčko vjenčanje
Prljavi ples
Genijalni um
Gladijator
Ples s vukovima
Dogma
Hrabro srce
Umjetna inteligencija
Iskupljenje u Shawshanku
...
Knjige:
Sve od Zagorke, Tribusona, Ludluma, onda one od J. M. Auel (Pleme spiljskog medvjeda i nastavci), Folleta itd.
možda se sjetim još.
Wow, neke od vas vrlo su me ugodno iznenadile svojim filmskim ukusom, pa bih potpisala većinu filmova koje su navele zrinka, mommy plesačica, kli-kli, vitekova mamuška (sviđa mi se i njezin literarni izbor), seni, Maggie i još nadodala svoje svevremenske favorite koje nisam vidjela da je itko naveo:
Sve od Bunuela, ali posebno bih istaknula Fantom slobode, Tristana, Viridiana i Anđeo uništenja
Treći čovjek
Dead Man - općenito obožavam Jarmuschevu poetiku
Stanar
Lost Highway
Short Cuts
Carlitov način
Alica u gradovima
Let iznad kukavičjeg gnijezda
Frozen Land
Knjige:
- najdraža knjiga svih vremena mi je Bunuelova autobiografija My last sight, to mi dođe kao Biblija
Majstor i Margarita
Svjetlost u kolovozu - općenito skoro sve od Faulknera
Obožavam američke drame: Tko se boji Virginije Woolf, Mačka na vrućem limenom krovu, Smrt trgovačkog putnika...
-sve drame od Ionesca - svi se. što se teatra apsurda tiče, kunu u Becketta, no meni je Ionesco nenadmašan
Krasan posao - David Lodge
Macbeth
-obožavam sve od Raymonda Carvera i Paula Austera
- od poezije volim samo Jospipa Pupačića
Posebnasvim onima koji mrze Coelha, Gospodare prstenova i self-help literaturu svih vrsta.
![]()
I još jednaLutonjici koja mrzi La vita e bella...Još ako se nađe neka kojoj je Schindlerova lista bila odurno patetična, častim.