-
bcg-itis
Pozdrav svima!
Ima li netko čije je dijete imalo besežitis? Naime, mojem se malom s godinu dana pojavila kvržica ispod pazuha i dr. je rekao da je to besežitis, reakcija na cjepivo protiv tuberkoloze. Nije gnojno, miruje. Dr. predlaže da se to skine, a ja sam u nekim člancima pronašla da to prolazi nakon par mjeseci. Ne da mi se da tako mali ide pod anesteziju i ne znam što učiniti pa molim za savjet. Kako ste to liječili: kirurški ili se povuklo samo od sebe?
-
Oboje djece i ja imamo besežitis.....
Reakcija na cjepivo je bila prestrašna...svo troje smo išli na previjanja po tjedan dana nakon "bušenja" gnjojne kvržice...
Ja sam imala užasnu reakciju u 7. razredu zamalo na ekskurziju nisam otišla
Oboje djece su mi imali gadnu reakciju...stariji je imao ogromnu kvrgu na ruci...kad je to u igri puklo bilo je gadno....
Mlađi je imao istu reakciju kao i brat s tim da smo kod njega preventivno išli na čišćenje kvržice ćim se počela stvarat....
-
hvala na odgovoru. Pa da to je nešto slično samo nama se nije pojavilo na ruci na mjestu cijepljenja nego u limfnom čvoru i nije gnojno. ali zamisli, svo troje vas to čopilo.
kako su vam to čistili, u anesteziji ili na živo. nama bi bas rezali. koliko su bila velika djeca kad im se to zagnojilo?
-
Stariji je imao 3 godine a mlađi godinu dana
Ja sam imala najgoru reakciju u 7. razredu
Kod starijeg je puklo u igri, tako da mu je čišćeno na živo...
Kod mlađeg je dr samo taknuo iglom i sve je iscurilo van...isto na živo bez anestezije, nije trebalo anestezirati
Ja sam svoje pukla kad sam udarila ramenom od vrata u prolazu...uh.... gadna sjećanja u svakom slučaju.....
-
Eto, mi preživjeli operaciju. U anesteziji su odstranili taj limfni čvorić, stavili dren i nakon što je prestalo curiti, negdje nakon 5 dana pustili nas kući. Na svu sreću, sve je prošlo ok.
-
mojem ( sad skoro 3 godine) je sve normalno prošlo i dobio je prištić koji je ošo, ali svako malo mu se jako zacrveni baš taj dio mali je dermatitičar i alergičar, grebe se , ali ne po tom mjestu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma