Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Klomifen bez preporuke lijecnika-iskustva?

inspire_me avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno Klomifen bez preporuke lijecnika-iskustva?

ovaj mjesec smo billi na prvom IVF-u i prosao je nazalost neuspjesno. u ciklusu prije prvog postupka pila sam klomifen po preporuci lijecnika i dobila 3 lijepe jajne stanice. za 7 dana krecemo u novi postupak, međutim bez ikakvih lijekova (nisam ni bila kod lijecnika od transfera) pa mi ga nije ni mogao propisati. međutim, vidjela sam da se taj lijek moze kupiti i bez recepta pa me zanima ima li tko slicnih iskustava?
    nekako mi se cini da bi se puno mirnije osjecala kada bi opet pila klomice i dobila 2-3 jajne stanice, buduci da moji ciklusi znaju biti svakakvi tj. ovulacija zna izostati...

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Draga inspire_me, vjerujem da liječnik zna što radi i nikako ti ne bi preporučila uzimanje lijekova na svoju ruku. I ja sam bila u tvojoj situaciji, jednom sam ih pila bez da sam bila pod liječničkom kontrolom. Kod mene je posljedica pijenja klomifena bila velika cista na jajniku zbog koje sam nažalost izgubila jajnik. Sretno i imaj povjerenja u svog doktora!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja potpisujem špelkicu i ja sam imala problema sa cistom nakon klomifena a da ne govorim o riziku ako se oplodi više jajnih stanica...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

inspire_me dobrodosla!
    ovaj ivf u kojem si sad bila, jel bio prirodnjak ili stimulirani?
    ja se osobno ne bih nikad igrala s klomifenom na svoju ruku. moram ti napomenuti da on stanjuje endometrij, tako da - povecat ces si sanse da dobijes vise jajnih stanica nego sto bi dobila prirodno, ali mozda ces si smanjiti sansu za implantaciju embrija.
    koliko kuzim, klomifen si uzimala u ciklusu kad niste bili u ivf-u. kako onda mozes znati koliko je bilo jajnih stanica? bez aspiracije mozes samo znati da su to bila 3 folikula, a sto je bilo u njima - ne.

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Slažem se s curama, nemoj na svoju ruku...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja išla u prirodnjak, u ljubljanu, dr je trazio pola klomifena dnevno, cisto da se bude ziher, samo ne bi to na svoju ruku da on nije trazio

inspire_me avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

hvala na odgovorima, nisam ih pila na svoju ruku,..u nedjelju idem na prvu folikulometriju i nadam se da krecem u drugi prirodni ivf

inspire_me avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

inace, nisam znala da klomici znaju imati tako negativne posljedice na jajnike drugi put ako budem morala piti nesto za stimulaciju jajnika mozda radije uzmem nesto "manje opasno"

inspire_me avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

dr je rekao da je bio prirodnjak iako mi je dao klomifen 100 mg dnevno. prosli mjesec sam ga pila tijekom menstruacije (3-7 dan) i dobila 3 folikula i tri jajne stanice, oplodili dvije, vratili mi jedan embrij treci dan al nije uspjelo nazalost...sad krecem u drugi ivf ali potpuno bez stimulacije

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

aha, sad te razumijem - znaci u postupku si koristila klomifen kao stimulaciju i dobila 3 jajne stanice. vjerojatno doktor ima razlog zasto ide bez klomifena.

inspire_me avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

ok znaci zakljucak klomifen samo uz lijecnicki nadzor....

zanimaju me iskustva sa drugim lijekovima za stimulaciju, da li ste i sto koristile? da li je to bilo uz lijecnicki nadzor ili po necijoj preporuci?

inace se lijecim u KBC Rijeka i jako sam zadovoljna sa osobljem, medjutim imam osjecaj da mi prolazi vrijeme i postupci a da mozda ja nisam dovoljno informirana, sugurna sam da lijecnici rade onoliko koliko mogu s obzirom na vrijeme koje mi mogu posvetiti i mogućnosti s obzirom da se radi o drzavnoj ustanovi...

prijateljica je zatrudnila u Mariboru pa mi je ona izvor informacija jer je stvarno odlicno informirana o puno stvari vezanih za postupke, ali me zanimaju iskustva cura koje su u drzavnim bolnicama na postupcima- koliko dodatnih informacija i savjeta stvarno mozemo ocekivati od njih?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

inspire_me a što te točno zanima, zašto ne pitaš to na konzultacijama? Ili pitaj nas, možda ti možemo pomoći s našim iskustvima...
    Ja sam bila recimo i u Mariboru i u Rijeci, zatrudnila u Rijeci na kraju iz čistog prirodnjaka, sve je to više manje lutrija.
    Od drugih lijekova koriste se inekcije Menopura ili Gonali za stimulaciju a uz to idu Decapeptili koji služe za suspresiju jajnika, ova varijanta je bolja bar što se tiče tih cisti i dobiješ više jajnih stanica nego na klomifenu što ti povećava šanse. Ali moraš znati da sve to što se koristi za stimulaciju nije bezopasno sve to nosi određeni rizik...najbezopasnije ti je znači taj čisti prirodnjak u kojem ćeš primiti samo štopericu. No nemoj se previše opterećivati sa svim tim, mislim i anti bebi pilule su opasne a koliko ih opet ljudi koristi.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

inspire_me u svakom slučaju ništa od toga bez strogog nadzora liječnika. Sretno! Pridruži nam se na Riječkom PDF-u !

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

[QUOTE=Snekica;2403973]inspire_me u svakom slučaju ništa od toga bez strogog nadzora liječnika.
    Naravno, to se valjda podrazumjeva

inspire_me avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    inspire_me a što te točno zanima, zašto ne pitaš to na konzultacijama? Ili pitaj nas, možda ti možemo pomoći s našim iskustvima...
    Ja sam bila recimo i u Mariboru i u Rijeci, zatrudnila u Rijeci na kraju iz čistog prirodnjaka, sve je to više manje lutrija.
    Od drugih lijekova koriste se inekcije Menopura ili Gonali za stimulaciju a uz to idu Decapeptili koji služe za suspresiju jajnika, ova varijanta je bolja bar što se tiče tih cisti i dobiješ više jajnih stanica nego na klomifenu što ti povećava šanse. Ali moraš znati da sve to što se koristi za stimulaciju nije bezopasno sve to nosi određeni rizik...najbezopasnije ti je znači taj čisti prirodnjak u kojem ćeš primiti samo štopericu. No nemoj se previše opterećivati sa svim tim, mislim i anti bebi pilule su opasne a koliko ih opet ljudi koristi.
    Hvala, već ovo mi je dosta informacija da na konzultacijama u nedjelju mogu malo vise porazgovarati o tome sa svojim lijecnikom. Znam da su sve te stimulacije i lijekovi opasni i nose određene rizike, ali ako do sad nije islo prirodno mislim da je vrijeme da se medicina malo vise angazira oko mojih jajnika :D Želim svima puno srece!!!

inspire_me avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Snekica prvotno napisa Vidi poruku
    inspire_me u svakom slučaju ništa od toga bez strogog nadzora liječnika. Sretno! Pridruži nam se na Riječkom PDF-u !
    Hvala Snekica i tebi i ostalim curama želim puno sreće, a Riječki PDF pratim redovito

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •