-
Hvala na informacijama, morat ću na hzzo pitati, ako mi budu htjeli objasnit i koliko će htjet odvojit vremena za mene. Jer ja radim 10 godina neprekidnog radnog staža( samo sam mjenjala poslodavca jednom ali bez prekida) i sad mi ovo nikako nije opcija nepružaju nam neku zaštitu ni financisku sigurnost.
-
evo sam se registrirala samo da me neko prosvijetli jer vidim da ste mnoge imale iskustva s ugovorima na određeno i trudnoćom.
molim vas ko boga kakav savjet što da radim.
novinar sam, i nakon diplome 6 godina sam radila u medijima , naravno sve honorarno. neču sad ulazit u to jer ću se opet živcirat, al eto prvi sam put u životu na ugovoru na određeno.
šoviše potpisala sam ga jučer!! na 6 mjeseci.
a ja trudna !! mislim, srce se još ne čuje, pregled za 7 dana, bila samo na onaj prvi prvi pregled, 5 tjedana kao trudna.
drugo dijete.
i šta sad??!!
bila sam toliko pametna da nisam spominjala niakkvu trudnoću na poslu.
ako sam ga potpisala jučer, datumski e navedeno da je potpisan 1.8. što znači da traje do 1.2.
termin neslužbeni je sad 8.4.
šta mi je činiti?
ja bi radila svakako do kad budem mogla, radi mi se jer nisam radila 3 godine i ispalila sam!
kako izvest da od 1.2. ne budem na minimalcu od 166o kn???
ovi u firmi me misle uzet i duže, fali ljudi svakako, šefica mi potvrdila.
da otvorim komplikacije prije 1.2?
šta će se onda desit?
da zamolim direktora da mi produži ugovor i nakon 1.2. na 6 mj, ako oni ne plaćaju valjda mu nije važno??
ili šutim i odem na bolovanje još prije??
ne kužim?
neke su žene rekle da je bitno samo prije isteka uzet porodilni/komplikacije? kako se to onda računa?
jao glava će mi eksplodirat!
i da, nemam niti dana staža u knjižici, zbog honorarenja .. lijepa naša hrvatska.
molim vas , ako imate točnu i korisnu informaciju što činiti pišiteee.. puno hvala