-
hvala na savjetima i podršci. beba je stara 10 dana, puštena je kući prije dva dana. Kad je pušten, imao je 2649 g.
Nema više žuticu, nije mu ni bila jaka. Na terapiji foto svijetlom je bio 3 puta. Općenito, stanje mu je dobro. Patronažna nam je bila jutros i prezadovoljna je. Kakanih pelena ima oko 7-8 dnevno (nisam ih striktno brojala jer sam tek u fazi adaptacije na bebu, kuću i sve što dolazi sa time). Kakane pelene ima i po noći. Obično pojede oko 40 ml po obroku, ponekad i više. Kad ga štipnem, obrazić se zacrveni i odmah vrati u normalno stanje.
Dok sisasmo, tijelo mu je skroz okrenuto prema meni (dojima ga u polažaju kolijevke) jer ne znam drugačije. U bolnici u ST uče mame dojiti ležeći, ali mi nismo bili skupa u sobi pa mi to ne ide. Loptu nisam probala, ali ću pokušati. Problem je glavica. Ne uspijem ju uvijek namjestiti skroz ravno prema sebi, ali većinom uhvati bradavicu skroz fino. No onda on nju počne žvakati, lizati, razvlačiti ili vrti glavicom lijevo - desno otvorenih usta. Tada najčešće i počne plakati pa ga podnignem, smirim i opet pokušam. Najčešće mu dam bocu nakon cca 15 min što neuspješno pokušavam dojiti. Al zadnji obrok je htio sisati i to je dojku prihvatio iz prve i povukao. Ne čujem ništa dok sisa, ali osjećam kako povlači bradavicu (taj mi je osjećaj jako ugodan i tjera me idući put opet pokušam sa dojenjem
). U pravilu se dogodi da malo sisa, pa malo stane i onda opet nastavi sisati. U početku sam ga draškala po nosicu da nastavi odmah sa dojenjem, ali sam onda prestala kad sam vidila da i sam nastavi sisati.
Nisam pokušavala kompresije, ali ću i to pokušati.
Vezano za izdajanje, nikada ne izdajam dokju do kraja jer imam puno mlijeka i onda mi se prepuni pa me boli. Znači li to da ne dobiva dovoljno masnog mlijeka?
Jako me tješi što može "naučiti" dojiti i kada bude stariji i jači. Sada sam mirnija kad mu dajem izdojeno mlijeko pa se nadam se će prihvatiti dojku redovito kad ojača što nam je sada prvotni cilj!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma