Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: hidrosalpinx nakon stimulacije i što sad?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    lola32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

E to je tocno moja prica!!!
    Dakle, idiopate dugi niz godina, hsg uredan, sve drugo uredno i prije 3. IVF-a dr. na uzv uoci nesto na desnom jajovodu i predlozi da odem na laparaskopiju. Na laparo su mi ustanovi obostrani hidrosalpinx i izvadena oba jajovoda! Nakon milijun uzv i urednog hsg-a!!!! To je bilo prije tocno godinu dana i nakon toga sam bila u postupku u 10. mj. i sad sam u 30-om tjednu trudnoce!
    Eto, ako imas ikakvih pitanja - tu sam!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

ja sam prije 2 godine bila prirodno trudna, i trudnoca mi je otisla jer mi je jajovod uslijed trudnoce skroz se zacepio i povecao se jako, jako. Posli toga sam isla na laparoskopsku operaciju i doktor koji me je operirao je rekao da sam bila puna priraslica, da je jajovod bio skroz deformiran i da je najvjerovatnije zbog toga i otisla trudnoca. Drugi jajovod nisu niti htjeli gledat jer da za svaki slucaj ako je neka upala bila na lijevoj strani da je ne prosire i na desnu. Prije te trudnoce sam bila na 2-3 pregleda ( u zadnjih 5-6 mjeseci) kod svog ginica i nije isto primjetio da je nesto lose sa jajovodom i rekao mi je da postoji mogucnost da je jajovod cijelo vrijeme bio upaljen ali da se nije mijenjao pa se niti nije moglo vidjeti na ultz. a trudnoca je jednostavno nesto poremetila i ta upala se pojacala.

Koliko sam ja shvatila doktori ne mogu vidjeti na ultrazvuku da li je jajovod upaljen, ili zastopan, tek eventualno ako se stvorila neka velika cista onda oni mogu posumnjat da nesto nije u redu, a cesto i ta cista se moze zamijeniti sa cistom na jajniku. Meni su tek kad sam dosla na operaciju rekli da je se jajovod pretvorio u cistu, do tad su mislili da je cista na jajniku cak su mi i prije operacije dali neke hormone par dana u nadi da ce puknuti.

Sad sam u postupku mpo i cekam betu, ovo mi je drugi postupak i dr mi kaze da ako i sad ne upali da bi me on najradje poslao ponovo na operaciju da izvadim i taj drugi jajovod jer da kad su jajovodi upaljeni onda izlucuju neku tekucinu koja onemogucuje implantaciju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •