Citiraj Anči prvotno napisa
Citiraj snorki prvotno napisa
Nego, jel sudski trazio i to drugo dijete :?
Vidim da na ovo nitko nije odgovorio...

Ne može tražiti drugo dijete jer je to dijete Nikiva rodila u braku s novim mužem...Na sreću...

Linea, Interpol joj može pomoći utoliko što je odluka donesena u njenu korist kod nas, i u globalu slučaj na spada ni u jurisdikciju hrvatske ni njemačke policije.

Meni sad nešto drugo nije jasno...

Nikiva...TBM je tražio i dobio dozvolu boravka za dijete...

To NIJE skrbništvo, ona sad samo ima dozvolu da privremeno može biti u Njemačkoj...

Prema tome ja mislim da ti uopće ne moraš čekat neku odluku suda tamo, jer TI crno na bijelo imaš papir da je dijete povjereno TEBI...

Što znači da bez obzira na to što ona ima pravo boravka tamo, on je i dalje ilegalno drži po bilo čijem zakonu...nema se tu što ići na viši sud.

Daj zovi barem odvjetnika opet, ako ne i konzula, i spomeni to, jer u pravilu mislim da ti sad trebaš njemu na vrata s policijom i socijalnom službom u pratnji, oni moraju imat nalog, ali samo za upad, i odi po svoje dijete...
da, on ima odluku da može odlučiti di će dijete boraviti a ja imam odluku o privremenom skrbništvu...
pa mi smo svima pokazali te dvije odluke i svi su rekli da prvo moramo pobiti odnosno poništiti tu njemačku odluku.
e sad zakaj, ne kužim ni ja, nema mi uopće tu logike