-
otkriveno - tsh pre nizak u trudnoći - iskusni pomoć!
Ispričavam se ako ova tema postoji nisam našla, pa me prebacite!
tsh mi je 0,411 a normalna najniža vrijednost je oko 0,5oo i nešto.
Trudna sam 9 tjedana , nikad nisam imala problema s štitnjačom, naravno doktorica mi nije objasnila koliko je to alarmantno da se krene lječiti nego mi je dala novu uputnicu za krv da izvadim još neke hormone i ponovno ovaj pa ako ne bude u redu da će me slati dalje.ali kontrola mi je tek za 4 tjedna, nije mi rekla da joj donesem nalaze prije, ne znam jel mogu čekati toliko i koliki je zapravo ovo problem? ili da se napravim luda i izvadim krv i s nalazima odmah odem sljedeći tjedan. Stvarno nikad nisam imala problema sa štitnjačom pa ne znam zapravo o kakvim se posljedicama radi. inače bebač je ok, raste normalno. Pomoć!! Što da radim!!
-
koliki su ti hormoni? Radi se fT3 i fT4. Ja sam ti pola trudnoće imala niski TSH, tablete (euthirox) sam počela piti zadnja 4 mj trudnoće. S time da je moj TSH bio 0,007 i meli je čisto normalan, nema nikakvih smetnji. Čak sam i bila na uzv štitnjaće na mjestu gdje trudnice nebi smjele doć na 100 m i s malim je sve ok.
-
vlatka, euthyrox snižava TSH - ne kužim kako si ga dobila ako ti je TSH prenizak.
sunčice, inače u trudnoći štitnjača ode u blagu hipertireozu (pojača rad pa TSH padne) i to je normalno. ali nemam pojma je li ok da padne ispod referentnih vrijednosti (mada kod tebe to nije značajno odstupanje). možda bi bilo najbolje da izvadiš i ostale hormone i uputiš se nekom endokrinologu privatno...
-
I ja imam nizak TSH 0,25. Na pocetku trudnoce je bilo sve ok, sad je tek nizak. Dr mi je dao da izvadim ponovno TSH i fT4, kontrola za 4 tjedna. Rekao je da je opasnije imati visok nego nizak. Nisam u nikakvom strahu, bebica je super. Napravi nalaze ponovno pa ces vidjeti.
Sent from my iPad using Tapatalk HD
-
dobila sam uputnicu za izvaditi ponovno tsh i ft 3 i ft4 , ali ne znam dali da čekam 4 tjedna kako me je moja dr. naručila na kontrolu ili da se pojavim s nalazima odmah u utorak ( bojim se da ne ispadnem paničarka, mislim, valjda doktorica zna mogu li čekati 4 tjedna ili ne)? Ili da se napravim luda pa odem odmah s nalazima?
-
Ne brini, nizak TSH nije toliko opasan kao visok. Napravi nalaze za cca 3 tjedna od zadnjeg pregleda i dodji kako te dr narucila. Da je frka, sigurno ne bi cekala mjesec dana
Sent from my iPad using Tapatalk HD
-
twin hvala...malo si me smirila....
-
Ja sam u 6tt. I upravo sam saznala da imam hypotireozu (i to navodno antitjela na vlastitu stitnjacu-krasno!)
Ginic mi je odmah dao ljek, i posalao me endokrnologu (cekam jos termin).
Moram priznati da ne zvuci dobro utjecaj hipotireoze na razvoj djeteta:
U slučaju manjka hormona tijekom razvoja djeteta, najviše trpi živčano tkivo, pa je hipotireoza jedan od najčešćih uzroka mentalne zaostalosti kod djece.
Also, the effects occur even if the hypothyroidism is mild and the woman does not exhibit any symptoms. However, the more significant the hypothyroidism, the greater the likelihood of developmental problems.
-
nalazi tsh malo niži nego prošli put ostali hormoni uredu. MIšljenje drugog ginekologa ništa alarmantno treba pratiti, za tjedan dana idem kod svoje gin. po mišljenje. JAvim vam razvoj situacije!
-
Dali su vam hormoni štitnjače vađeni rutinski u trudnoći? Ja se ne sjećam da je to moj ginekolog uopće tražio
-
Kod nas se vade rutinski.
Ja ne bih nikad pomislila da nesto nije u redu. Nikakvih simptoma, ili naznaka da nije ok nije bilo.
-
u prvoj trdnoći mi nisu provjeravali hormone to je bilo prije 4,5 godina sada je sama doktorica mene poslala da vadim tsh.
-
evo dobila sam još jedan odgovor na moje vrijednosti od rd. iz zg glasi ovako:Darko Husar Ne vidim u navedenim vrijednostima ništa alarmantno, dapače ne vidim razloga zašto bi se vrijednosti TSH i hormona štitnjače više ponavljale, barem u slijedećih nekoliko mjeseci kada će se potrebe za horminama štitnjače povećati i tek tada treba provjeriti kako Vaša šitnjača radi . Name, sve navedene vrijednosti su u granicama normale (barem je to tako prema biokemijskom laboratoriju sa kojom ja surađujem, naime rasponi granica normale se donekle od laboratorija do laboratorija mogu razlikovati). To što mjerene vrijednosti kod pojedinih , određivanja malo kolebaju prema gore odnosno prema dolje, e pa to je tako u svakom biološkom sistemu i zato u laboratorijskim vrijednostima niti za jednu biokemijsku pretragu nemate fisknu vrijednost nego postoje rasponi vrijednosti koji se smatraju normalnima a to što one malo kolebaju gore-dolje to je posve učekivano i normalno !
sad jošsamo da dođem do svoje dr. pa da vidim što ona kaže!!
-
Sunčice i lulu mama, meni je TSH bio prilično nizak kad sam ostala trudna jer mi je doktor dignuo terapiju a inače imam hipotireozu. Tak da mi se čini da kad je pao ispod 1-ostala trudna, a kad sam bila ponoviti nalaz instant je skočio na 3 ( i to sve skupa u razmaku od 2.5.mj.). Točno je da se potrebe za hormonima povećavaju kako trudnoća napreduje tako da ja očekujem i dodatno povisivanje terapije. Sve ti je to OK, ako se oni ne zabrinjavaju - nemoj ni ti jer ti stres utječe na štitnjaču jako puno. Meni je recimo moj endo. rekao da je čak nekad bolje otić u blagu hipertireozu nego riskirati povišen TSH ( ali i to za vrijednosti iznad 6,7).
Mene end. traži samo fT4 i TSH svaka 2 mjeseca, dok mi je jedna druga gin. rekla da bi ona tražila i T3,T4,fT3.fT4,Anti tpo i TSH svaki put. Imam jako visoka antitijela također,ali sam čitala da se ona smanjuju kako trudnoća napreduje... eto,držim nam svima fige i ponavljam da ne liječene bolesti štitnjače mogu biti problematične za trudnoću ( kao što je recimo bila moja, za koju nisam znala, ostala trudna sam bog zna kako - iako je moguće,kao što je moguće i da trudnoća lijepo napreduje- u tih 11 tjedana dobila 8 kg a tu cijelu godinu oko 20kg extra).
-
držim i ja fige svima i čuvajte se !! javim se sa novitetima...
-
moja doktorica kaže sve ok s nalazima, je malo nizaktsh al nije za pregled kod endokrinologa...tak da panika, bez veze!! Hvala Bogu!
-
Mene zanima- ako netko ima iskustva- moze li se dojiti beba ako pijes hormone? U 1. trudnoci nisam pila hormone; sad u drugoj da zbog TSHa. Inace, imala operaciju 2010g. kad mi je izvadjen desni rezanj zbog dobrotvorne novotvorine ( balingni tumor). Zaboravila sam na zadnjem pregledu pitati to svoju endok. Sad sam trudna 28tt.
-
Može
Nemaš brige,sam ti doji.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma