thx enela, bili smo sa tek navršene tri godine kod logopeda na goljaku, rekao je da je sve u granicama dobi. ne, nisam paničar, nisam od tih... istina, nismo rekli na što sumnjamo, no stvarno mi je neobično da ja moram reći na što sumnjam da bi ona obratila pažnju baš na to, a nije neka npr. krvna pretraga koja se vidi tek nakon ozbiljnije analize. pa odmah se vidi što dijete može reći, zna se kada je prohodalo, fina motorika je jako bitna za verbalnu dispraksiju... isto kao da donesem auto karamboliran do daske na šleperu automehaničaru i velim mu da mi promijeni čep na karteru. valjda bi me nešto pitao... za svaki slučaj, naručit ću se opet, iako mi je rečeno da dođem sa 4 godine. mislim, kada p bude imala 4 godine. užasnjuje me činjenica da mala inertrnost može imati velike posljedice. zovem suvag, nema šanse. nekako dobio na jedan od telefona lika i veli On meni izvolite, slušam vas. raspleo ja priču, jezik mi otekao, grlo se sasušilo, on meni svakih 2 minute "da, slušam vas..." i tako nakon 15 min on meni veli dajte nazovite na direktan broj, ne mogu vas spojiti na ovaj, jer je zauzet. lik u uniformi sa centrale. i sve tako nešto

bli privatno, dg blaži poremećaj senzorne integracije. bez dvije dijagnoze ne spavam. još je mala i svakoga je strah jednu takvu "giljotina" dijagnozu postaviti. a kad smo već kod dispraksije, nema oralnu, ali ima verbalnu. ne može izgovarati (nije stvar tipa L i R, fuflj i zzzzamuczzzzzamuc vulgaris). mislim da joj mozak ne može složiti rečenicu kako da kaže. obrnuto govori, miješa riječi u rečenici i sl. rod, broj, padež i slaganje vremena ne računam. to su dječja posla. može li kontakt od tvoje logopedice? kako je malena? koliko ima sada? da li je spretna? kakva joj je fina motorika? probat ću naći nešto o tebi\tvojoj majušnoj (možda ti majušna već jede s glave, ne znam). po nekoliko sati dnevno čitam o tim stvarima. kupio sam neke knjige...