Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Goljak tesko.
Sto zapravo zelis postici dijagnosticiranjem? Osim odgovora na neke probleme u svakodnevnom zivotu koji te muce.
Dobar večer!

Kao prvo želim, kao što si i sam rekao dobiti odgovor na probleme koji me muče tj. želim dijagnozu ako ju imam (a vjerujem da ju imam a isto misle i stručnjaci).
Osim toga želim da me ljudi i obitelj prestanu maltretirati i ponižavati jer to trpim otkad znam za sebe. Najviše bi željela da krenem sa liječenjem da konačno imam normalan život, ali pročitala sam da se dispraksija ne može liječiti kao ni autizam, ali možda se mogu malo simptomi ublažiti. Znam puno ljudi koji su bili sposobniji od mene jer su imali lakše dijagnoze nego ja i doslovno ništa u životu nisu morali i svi su im popuštali od škole do roditelja, prijatelja, obitelji a ja cijeli život moram raditi sve stvari koje čak ni zdravi nisu i to često umjesto zdravih roditelja. I opet sam postigla više u životu nego ti drugi bolesni kojima svi pomažu, a meni još svi odmažu a oko svega se užasno više trudim od zdravih a kamoli bolesnih. Jedna stručnjakinja mi je rekla "Ono što se dijagnosticira se i razumije". Rekla mi je da sam ja sve u životu trpjela a da su me svi osuđivali jer se nije znalo za moju moguću dijagnozu pa su misli da nešto ne mogu jer mi se npr. ne da, a ja jednostavno nisam bila sposobna. Zapravo se od djetinjstva primjećivalo da se razvijam slabije od druge djece, ali roditelji mi nisu namjerno dali da idem liječniku jer su željeli da ostvarujem njihove neostvarene snove koje oni zdravi nisu mogli postići.
Imam jako puno problema u životu zbog toga, a najveći mi je problem što ne mogu naći posao tj. ja ga nađem ali ostanem sam 1 mjesec jer sam jednostavno prenesposobna čak i na najlakšim poslovima. Evo npr. ako radim kao čistačica uopće ne mogu obavljati taj posao jer sam kao prvo dosta spora, a drugo i važnije za mnom sve ostaje prljavo iako čistim. Mislim da je to zbog slabe motorike i koordinacije, a i zbog toga jer ljudi sa dispraksijom ne mogu oponašati tuđe pokrete i radnje. Npr. ja uopće ne mogu oponašati neki pokret s metlom koji mi pokažu za efikasnije čišćenje. Kao što ni ne mogu planirati i organizirati. Ako radim kao prodavačica jednostavno se ne snalazim u prostoru i ne mogu naći robu u skladištu koju moram posložiti i ne mogu svladati sve druge poslove koji uz to idu. Nikad nisam došla do kase, ali znam kad bih došla do toga da bih sve spobrljala jer bih donosila loše zaključke. Teško pamtim i zadatke koje mi netko da na poslu. Da sam kao konobarica ne bi mogla popamtiti tko mi što od gostiju kaže i sporo bi točila i najobičniju kavu, također bih dugo pronalazila namirnice kraj šanka a tacnu ne bi mogla ni nositi zbog loše motorike. Čitala sam puno stranih foruma i mnogi ljudi s dispraksijom pišu da imaju na poslu probleme kao i ja. Imam i puno drugih simptoma o kojima za sada neću tu pisati.
Da li možda znaš da li se zbog dispraksije može dobiti invalidnina ili neku drugu pomoć da mogu normalno raditi kao svi drugi? Koliko je moguće da idem na neku terapiju i da mi nestanu svi simptomi (to bi mi jako značilo jer želim normalno biti zaposlena) jer je jedna doktorica rekla da je to moguće ali ja baš ne vjerujem jer je privatnica i vjerojatno mi je željela dobro naplatiti neke vitamine za mozak i rekla je da bi mi davala inekcije u venu.