Pokazuje rezultate 1 do 50 od 149

Tema: Samootkrivena Dyspraxia

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Profesor na satu mora biti ko hobotnica. Mora raditi puno stvari u isto vrijeme . Voljeti neki predmet nije isto kao razumjeti u dubinu neki predmet ( odnosno podrucje), znati predavati i prezenzntirati, znati se nositi s djecom ili pubertetlijama, pripremati testove , pripremati posebne testove za svako dijete sa raznim poteskocama , nositi se sa njihovim privatnim problemima koje nose u skolu i sa njihovim dosadnim roditeljima na informacijama.
    Ne mislim da trebas pustiti da tvij zivot stoji. Niti mislim da trebas odustati od fakulteta. Moze se zavrsiti fakultet , a nikad ne raditi direktno u nastavi. Ali potpuno mi je nejasno kako mislis da bi mogla raditi u nastavi sa hrpom djece koja se ponasaju ko pjesak u rukama odnosno zivi organizam, a kazes da nisi sposobna raditi kao konobarica, prodavacica ili cistacica.
    Posljednje uređivanje od sirius : 01.04.2021. at 15:29

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Profesor na satu mora biti ko hobotnica. Mora raditi puno stvari u isto vrijeme . Voljeti neki predmet nije isto kao razumjeti u dubinu neki predmet ( odnosno podrucje), znati predavati i prezenzntirati, znati se nositi s djecom ili pubertetlijama, pripremati testove , pripremati posebne testove za svako dijete sa raznim poteskocama , nositi se sa njihovim privatnim problemima koje nose u skolu i sa njihovim dosadnim roditeljima na informacijama.
    Ne mislim da trebas pustiti da tvij zivot stoji. Niti mislim da trebas odustati od fakulteta. Moze se zavrsiti fakultet , a nikad ne raditi direktno u nastavi. Ali potpuno mi je nejasno kako mislis da bi mogla raditi u nastavi sa hrpom djece koja se ponasaju ko pjesak u rukama odnosno zivi organizam, a kazes da nisi sposobna raditi kao konobarica, prodavacica ili cistacica.
    Da, razumijem što želiš reći. Znam da profesor na satu mora biti kao hobotnica. Svjesna sam da nije jedini posao profesora predavanje i listanje prezentacije. Znam da tu ima posla i u zbornici, uvođenja u dnevnik, vođenje nekih informacija, dodatan posao koji ti zada ravnatelj. Pa ja taj predmet (a i mnoge druge) osim što volim ,stvarno i razumijem i želim o tome predmetu saznati dodatne informacije. To pripremanje testova me oduvijek privlačilo. Još kad sam išla u osnovnu sam si zamišljala kako bi izgledali testovi iz tog predmeta da ih ja sastavljam. Znam da ti to čudno zvuči, ali vjeruj mi ja sebe najbolje poznajem i znam procijeniti za što sam sposobna. Evo npr. imam lošu motoriku, pamćenje i snalaženje pa kao čistačica loše počistim i neke stvari ne stignem napraviti. Kao prodavačica skoro uopće ne mogu raditi. Teško pronalazim robu koju trebam složiti, a u ostalim stvarima se pogubim (npr. blagajna i drugi dodatni poslovi). Jednostavno se zablokiram i ne znam što dalje, a evo recimo držanje prezentacije mi jako dobro ide kao i govorenje informacija. Znam da ti je sada čudno ako ne mogu upamtiti na blagajni kako bih upamtila veliku količinu gradiva, ali to gradivo kod kuće mogu DUGO UČITI I PONAVLJATI, a neka situacija u dućanu me dočeka na licu mjesta i onda se ne mogu snaći. Kužiš želim reći da iako teško pamtim i neko gradivo njega barem mogu doma dugo ponavljati (a ja se mogu „ubiti“ od truda pa ima rezultata), a npr. ako moram naći neki proizvod na brzinu ja ga dugo tražim jer naravno prije jedan dan ne mogu znati što će sljedeći dan trebati pronaći u skladištu da se pripremim. Imam i taj problem što sam jako spora (baš sam to i pročitala pod simptom dispraksije, pisalo je kao da si spor i nikako ne možeš pokrenuti tijelo iako želiš kad ti mozak loše šalje informacije u tijelo), a za zanimanje profesora ti ne treba neka velika brzina kao npr. kod konobara. Evo sad imam i jedan dokaz da bi meni odgovarao posao profesora, ali ne želim to napisati da me se ne bi prepoznalo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •