Trebalo bi da se zapitaš o svim tim pitanjima, ne samo o nekim... sva su važna.
Ako bi mogla predavati sabrano, i setiti se gde si stala uz milion prekidanja i dekoncentrisanja, i ispisati sve što treba gde treba, i sve to uz razumevanje i gradiva koje predaješ i gradiva koje ispituješ, a pri tome se još snašla u socijalnim veštinama i komunikaciji, onda, kao što sam već rekla, ti sigurno nemaš ispodprosečnu inteligenciju , bar ne iz oblasti koje ti za tvoju profesiju trebaju. Možda ti je motorička inteligencija ispod proseka, ali ne i ostale. Naravno ako si poštena prema sebi.
Jasno je da su mnogi ljudi nekompetentni za svoj posao, ali to nije nešto dobro i pozitivno, što treba da prihvatamo kao normalu.
Ja ću biti iskrena i reći da ne bi svom detetu poželela nastavnika koji svoj posao može da radi samo ako spava 3 sata dnevno, a ostalo vreme ponavlja gradivo. Prvo jer mislim da osoba koja konstantno spava 3 sata na dan, ne može biti normalnog psihičkog stanja a ni fizičkog zdravlja, i mislim da dugoročno takav nastavnik mora postati iscrpljena, frustrirana i umorna osoba.
Ono, svako bi bio dispraksičan i slabog pamćenja da godinama tako živi. Drugo, mislim da nije dobro zasnovati profesiju na nečemu što je konstantno iznad sopstvenih mogućnosti/zdravlja, kako ti kažeš. Jer sa godinama ne postajemo mlađi, nego stariji, i iako se gomila iskustvo, gomila se i umor. A ako godinama svu svoju energiju i vreme ulažeš samo u posao, bez vremena i energije za privatan život, bojim se da će posle određenog broja godina umor postati nesavladiv.
Ali s obzirom da si ti meni potpuno neverovatna kombinacija osobina, kao što sam već rekla, nije zaista ni važno. Želim i tebi i budućim učenicima puno sreće.