Bilo bi dobro da recenica glasi:
Mislim da sam sposobna raditi u prosvjeti zbog svih svojih sposobnosti i jakih strana.
To pisem kao roditelj koji je odustao od ideje da ce djecu poucavati samo visoko motivirani najbolji od najboljih jednig dana. Ne oni koji su se na mjestu nastavnika nasli jer nisu mogli nista bolje.
Nije to osobno tebe. Samo se nadam da ce se ta struka naci na boljoj poziciji .
Posljednje uređivanje od sirius : 02.04.2021. at 15:05
Znam da si doživjela loša iskustva s prosvjetom, ali i ja sam još gore nego ti, vjeruje mi. Tvoja curica barem ima mamu koju ju podržava i brani od ljudi koji su joj nešto loše napravili. Ovo „…zbog svojih sposobnosti i jakih strana“ ne mogu napisati kad ima puno očiglednih poteškoća. Za te poteškoće nisam ja kriva. Ja protiv tih poteškoća/simptoma borim više nego itko. Drugi bi davno odustali ili ne bi ni pokušavali. Već sam i spomenula da ne želim na faks jer bih jedino bila sposobna obavljati taj posao, nego i zato jer me još u osnovnoj to zanimalo. Ti ljudi iz prosvjete koji su te povrijedili nisu bili bolesni kao ja i sami su bili odgovorni za svoje postupke koji su vjerojatno proizašli od nedovoljne stručnosti (bili su zdravi, to je velika razlika) ili loših karakternih crta ili nemara. Ako ću jednoga dana biti loš profesor to sigurno neće biti zbog nemara, lijenosti, nezainteresiranosti kao što nije bilo ni kad sam ja iz jednog predmeta dobivala 2 a učila sam 20 sati 6 jednostavnih rečenica, a profesorica iz tog predmeta je rekla da bi za 15 minuta mogao naučiti 5 cijelih lekcija za 5. Ako neću za nešto biti sposobna onda će to biti samo i isključivo radi moje bolesti, a ne nerada. I sama kažeš da tvoja curica ima poteškoće, zamisli sada da se oko nečega trudila i da jednostavno nije uspjela zbog svojih poteškoća (a ne nemara) i da joj onda netko nešto zamjera, a tvoja curica ima podršku/pomoć barem od roditelja (ja sam imala osude od doslovno svih) i koliko uspijem poloviti iz ovoga što pišeš ne tjeraš ju da radi ono što ne može. A ja sam morala godinama živjeti režim.Ja nisam isto što su bili ti prosvjetari s kojima si imala negativna iskustva. Ja i sestra smo baš suprotno od njih – imam velike poteškoće, ali i dalje se trudimo i želimo uspjeti čak i u onome što ne možemo.