Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Vaginalno krvarenje nakon velike nužde

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno Vaginalno krvarenje nakon velike nužde

Drage forumašice,

nalazim se u 9 tjednu trudnoće i već drugi puta u roku 10 dana mi se ponovila ista stvar. Prokrvarila sam vaginalno tijekom obavljanja velike nužde. Ne radi se tu o obilnom krvarenju, već o blagom prisustvu krvi unutar sluzi (bijelog pranja). Nakon nužde mi se krv nije pojavljivala, nije bilo ni kapi na dnevnom ulošku. Pri prvom pregledu mi doktor nije uočio nikakav hematom tako da pretpostavljam da se nešto dešava zbog naprezanja, no neznam što. U ovo doba protekle godine imala sam spontani (missed abortion), no tada nisam imala nikakvih krvarenja.
    Molim vas za vaša iskustva ili saznanja ukoliko imate o ovom problemu jer sam baš prestrašena.

Unaprijed hvala svima!

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ja isto imam danas.. Doktorica reklavstrogo mirovanje uz normabel i ketonal
    Ujutro krv a sad sukrvica..

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Pozdrav curke... Ja sam isto imala sličan problem na početku treće trudnoće. Bilo je to više roskasto bijelo pranje, već neko krvarenje, ali ponekad je bilo jače obojano i tome stvarno plašilo. Prve dvije trudnoće prošle su bez toga, onda sam imala jednu biokemijsku trudnoću ,a potom treća trudnoća popračena tim problemom i stvarno sam se bojala da nešto ne krene po zlu. Kod mene je bilo tako,jer sam malo pretjerivala sa poslom i aktivnostima, čim bi malo usporila to bi se sredilo i stalo. Isto su mi to obojano bijelo pranje uzrokovale gljivice, poslije vaginaleta bi također stalo. Bitno ti je to mirovanje, ako UZV pokaže da je sve ok s trudnoćom,onda miruj, pokušaj si što više olakšati stolicu, kompoti, suhe šljive i sl. nemoj si dozvoliti naprezanje,zbog tvrde stolice. Biti će to vama sve ok, sigurna sam....i sa mnom je bilo...već sam sve i zaboravila...moja cura ima mjesec i pol, tako da se problemi oko trudnoće, čine tako dalekima...želim vam objema puno sreće do kraja,a potom još više sreće sa mirišljavim zamotuljcima....

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

skoro sam i zaboravila, bilo mi se to pojavilo u drugoj trudnoći jednom i nikakvih problema ni prije ni poslije (osim što sam počela piti razne pripravke za omekšavanje stolice). za razliku od prve trudnoće u kojoj sam imala problema, ova druga je nastavila nakon tog krvarenja normalno.

lukre avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Meni se događalo isto što i tebi, i to samo nakon naprezanja kod velike nužde. Posteljica u redu, nema hematoma... nema objašnjenja.
    Dr. mi je dao Duphaston (progesteron, "čuvar trudnoće") i njega sam pila prva tri mjeseca, ali povremeno mi se takva sukrvica javljala i poslije (kad Duphaston više nema neko djelovanje). Otišla sam privatnoj gin. na kontrolu i ona je rekla da je sigurno riječ o nekoj kapilarici koja krvari kod naprezanja, premazala mi ju je nekim sredstvom i otada nisam više imala takvu sukrvicu...
    Ne moram ni reći u kojem sam stresu bila svaki put kad bih to primijetila...

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Cure, hvala vam puno na odgovorima....

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Hej, ja sam isto tak imala,identično je počelo, prva trudnoća isto završila mis.ab.bez kravrenja (ovo je druga). Išla doktorici, nema hematoma,svaki tjedan na UZV i nikad mi ništa nije našla, čak sam nekoliko puta i jako krvarila i u bolnici nitko ništa nije našao. Tek trbušnim UZVom se vidjelo da je hematom, doduše mali, ali zeza cijelo vrijeme, evo sad 15tt i još traje. Strogo mirovanje,duphastoni, s tim da je meni terapija još i depo injekcije,pregnyl itd. ali to je zbog tih jakih krvarenja (kad hematom pukne). Ono što je mene smirilo je da ako se ne vidi vag.son. nije veliki, tak mi je i dok. rekla - a ova koja mi ga je otkrila je rekla da ga ni ona vag.uzv-om nebi vidjela. Eto-miruj,terapija i sve bu OK. Ipak si već 9tt

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Podižem ovu temu jer se i meni događa isto. Nakon velike nužde mi se zna pojaviti blago vaginalno krvarenje koje se prilično brzo smiri. Pojavilo se prvi put prije dva tjedna, i dešava se otprilike kod svake druge velike nužde. Prvi put sam bila zbog toga na hitnoj gdje mi je doktorica za svaki slučaj dala Duphaston na tjedan dana, ali je rekla da joj se ne čini ništa zabrinjavajuće osim jednog jako sitnog hematomčića. Inače prešla sam 12tt.
    Moj doktor me šalje na briseve da se vidim ima li infekcija, što vjerujem da je dobro da se provjeri, i od danas sam po njegovom savjetu na bolovanju radi komplikacija. Ne ležim, ali se trudim što više mirovati.
    No, stekla sam dojam da moj dr. nema baš ideju o čemu bi se tu moglo raditi, a ne bih željela ni provesti na bolovanju cijeli ostatak trudnoće ukoliko nema potrebe. Zbog toga bi mi bilo super, ako mi netko može poslati kontakt nekog dobrog privatnog ginekologa u Zagrebu koji ne bi ostao zbunjen s mojom situacijom

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj peg8020000 prvotno napisa Vidi poruku
    Podižem ovu temu jer se i meni događa isto. Nakon velike nužde mi se zna pojaviti blago vaginalno krvarenje koje se prilično brzo smiri. Pojavilo se prvi put prije dva tjedna, i dešava se otprilike kod svake druge velike nužde. Prvi put sam bila zbog toga na hitnoj gdje mi je doktorica za svaki slučaj dala Duphaston na tjedan dana, ali je rekla da joj se ne čini ništa zabrinjavajuće osim jednog jako sitnog hematomčića. Inače prešla sam 12tt.
    Moj doktor me šalje na briseve da se vidim ima li infekcija, što vjerujem da je dobro da se provjeri, i od danas sam po njegovom savjetu na bolovanju radi komplikacija. Ne ležim, ali se trudim što više mirovati.
    No, stekla sam dojam da moj dr. nema baš ideju o čemu bi se tu moglo raditi, a ne bih željela ni provesti na bolovanju cijeli ostatak trudnoće ukoliko nema potrebe. Zbog toga bi mi bilo super, ako mi netko može poslati kontakt nekog dobrog privatnog ginekologa u Zagrebu koji ne bi ostao zbunjen s mojom situacijom
    Goranka Hudiček Martinčić - poliklinika Gynears http://www.poliklinika-gynaears.hr/

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Kod mene je takodjer slucaj da je bilo sukrvice nakon velike nuzde ali mi se to dogadjalo nekih 20-30 dana nakon poroda kad su vec prestale lohije. Mislim da je od naprezanja pukla koja kapilarica.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

http://www.ginekologija-marton.hr/

Preporuka i za dr Marton

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Hvala na odgovorima! Otići ću do neke od spomenutih dr.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •