Pokazuje rezultate 1 do 50 od 83

Tema: Ruke, ruke i samo ruke!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I moj je bio takav... kolica u prvih mjesec dva super, stavis ga u njih zaspe, i vozaj; autosjedalica otprilike isto tako, al s tu negdi s tri cetiri mjeseca i jedno i drugo je postalo problematicno. Sve setnje kolicima su vrlo brzo zavrsavale nosanjem u rukama. A sve voznje autom stajanjem svakih pet minuta. Al sta se tice kolica moj dojam je da ih vecina tako male djece ne voli narocito. Mi kad setamo uz more, ako je u jednom smjeru neko tako malo dijete i u kolicima, vec u iducem smjeru ga neko nosi. I opcenito vecina malisana je na rukama (moj dojam).

Najgora mi je bila voznja autom kad smo s njegovih pet mjeseci putovali sa sjevera na jug Hrvatske, na svakom stajalistu na autoputu smo morali stat da ga umirimo, toliko je vristao i tresao se jadnicak

On se doduse volio nositi u marami (i kasnije u mei-tai), al djabe, kad je s njegovih 5 mjeseci (il ranije) posalo prevruce za nosenje na taj nacin.

Evo par trikova koji su nama pomagali, kad bi se u marami bunio zveckala bi mu kljucevima i to bi ga smirilo, kasnije bi mu dala nesto da sam nosi u ruci (to isto pomaze), u autosjedalici je znalo pomoc da mu dam sisu dok se vozimo. Nisam ga vadila iz autosjedalice nego bi se ja nekako nagnula nad njega. Pomoglo bi i da se glupiram, al manje. U kolicima je pomoglo (malo) kad je poceo sjedit, ali to je bilo sa sest mjeseci. Mi bi otisli negdi na livadu ili na plazu pa stavili dekicu (rucnik) da on tu lezi i proucava

Danas autosjedalicu voli (drasticno je pomogla promjena autosjedalice u kategoriju vise i sjedenje u smjeru voznje i mogucnost gledanja kroz prozor), voli i sjedalicu na bicikli, sling i slicno ne koristimo vise, kolica isto ne koristimo. Kad smo vani, ili sam hoda (a moze dosta hodat) ili ga nosamo. Al jednogodisnjaka je lakse nosit nego tromjesecnu bebu, je da je tezi, al je i cvrsci i moze ga se nosit bez puno pridrzavanja, i jos se sam s nogam ucvrsti da ne padne. A u kolicima je u najboljim danima (otprilike, od 8 do 11 mjeseci) mogao biti i 45 minuta Cim je naucio hodat, htio je van iz kolica i u setnju.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    ...u autosjedalici je znalo pomoc da mu dam sisu dok se vozimo. Nisam ga vadila iz autosjedalice nego bi se ja nekako nagnula nad njega.
    Ovo sam i ja napravila, ali me bilo sram napisati.
    Išli smo u posjet familiji i prilikom vraćanja doma, probudila se i započela s vriskom... Bili smo na autocesti i, kao za inat, nigdje stajališta na vidiku. Na kraju sam se nagnula nad nju i dala joj sisati, ali sam se užasno bojala da ugrožavam naše živote. Jasno, manje je ugrožavam nego da sam je izvadila iz sjedalice, ali opet... nije mi bilo svejedno.

Razmišljala sam da otvorim temu s pitanjem postoji li nekakav "produžni za dojenje". Bilo bi tako jednostavno da spojim neku cjevčicu od nje do cice.
    Posljednje uređivanje od mishekica : 05.05.2013. at 15:53

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •