-
Kad pitaš što mislim, evo: nemoj mu davati na zahtjev dojiti. Na zahtjev se doji prva 3-4 mjeseca dok beba ne uhvati ritam. Koliko sam pročitala, dijete ti ima godinu i pol. Nikako ne davati cicu kad on poželi.
I mora jesti hranu. Tvoje mlijeko mu nije dovoljno.
Ako želiš i dalje dojiti, to ograniči na rano ujutro i prije spavanja. Noću isto ne, objasni mu da cice spavaju ili nešto slično.
Da li ti njemu posebno kuhaš hranu? Zašto? On može jesti normalnu hranu koju i vi jedete. Sjednite svi, ili samo vas dvoje za sto, u vrijeme obroka i jedite. Ono što možete i ti i on jesti. Nemoj njemu nešto drugo. Neka obrok bude zajednički doživljaj. Neka vidi da i ti voliš istu hranu. Pričajte, neka hrana bude u drugom planu. I neka bude ukusna, njemu privlačnog izgleda. Ne miksano ili gnječeno.
Imaš dobar osjećaj, nije dobro za njegov razvoj da ne jede. Tu nije bitan nalaz krvi, ustvari, uopće ti ne treba nalaz krvi. Samo promijeni ponašanje oko hrane i neka jede. Hranu. Voće u ruku. Meso pečeno, ribu ako želi, krumpir, pire ili pečeni, salate, čušpajze, juhe svih vrsta, rižu, tjesteninu sa saftom, ćufte, ma što god kuhaš. I kruh. Samo prilagodi da ne bude slano ni prezačinjeno. Mi smo se svi prilagodili takvoj, manje začinjenoj, prehrani i kako su djeca rasla, svi ostali i dalje na maloj količini soli. Svima dobro.
edit: kolače sam zaboravila. Peci mu fine kolače.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 25.07.2013. at 23:53
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma