Mislim da ti je dobra ideja da opet prekontrolišeš hemoglobin. Ukoliko je ispod 100 ja bih, obavezno, tražila neki preparat gvožđa pogodan za malu decu. Anemija sama po sebi smanjuje apetit, pa se možda vrtite u začaranom krugu.
Takođe, da li mu daješ meso svakodnevno? S obzirom na anemiju, mislim da bi trebala. Ako hoće da ga jede i za ručak i za večeru još bolje. Žumance je, takođe, bogato gvožđem, pa ako sme da ga jede slobodno mu češće daj.
I moj je u istom klubu 15 meseci, hemoglobin 106. Moj voli banane i to je jedina hana koju baš voli. Ja mu ponudim doručak (palenta, proso, riža sa jabukom, kajsijom isl), najčešće odbije. Onda dobije bananu oko 10-11h. Ako nešto ostane od banane to spremim u frižider. Za ručak mu ponudim ono što i mi jedemo, ako neće umuljam u to onu preostalu bananu, tako prođe nekad bolje nekad slabije. Za večeru, smiksam bananu sa grilovanom piletinom. Ispečem pileće grudi na gril tiganju, iseckam na nekoliko komada i zaledim. Kad mi treba samo razledim komad u mikrotalasnoj i spremno je.
Čini mi se da voli masnije meso, pa sad ostavljam kožicu na piletini, uzmem mleveno od plećke umesto od buta i sl. Žitarice zaobilazi u širokom luku, izgleda je paleo
E da, moja devojčica (sada 4 i jede) je takođe slabo jela kao beba. Ona je u tom dobu volela supe sa povrćem, pri čemu sam povrće dodavala na samom kraju kuvanja, tako da ostane malo tvrđe i lepo šareno.
Nadam se da će nešto i kod vas upaliti.