Kreme za bradavice

Thread: Kreme za bradavice

1. phiphy's Avatar

phiphy said:

Default Kreme za bradavice

Nadam se da ne duplam temu, nisam pronašla sličnu...

Prijateljica mi je spomenula kremu za bradavice kao pripremu za dojenje, a koristi se i između podoja (čini mi se da ne smijem navesti proizvođača?!).

Ima li za tim potrebe i koje su se kremice pokazale dobrima i sa što manje kemije u sebi?

2. enchi's Avatar

enchi said:

Postoje kreme za bradavice koje se koriste kao pomoć prilikom zacjeljivanja oštećenih bradavica.
    Najprirodnija moguća je npr. Purelan jer je to 100% lanolinska krema/mast.
    No, nema nikakve potrebe da ju koristiš preventivno niti kao pripremu već isključivo ako ćeš imati nekih poteškoća kada dojenje krene.

3. briljantin said:

Prijateljica koja ima četvero djece je koristila samo zagrebački melem za dohranu kože na bradavicama i ništa drugo.
    Kaže da je to njoj bila najbolja stvar.

4. Manuela.'s Avatar

Manuela. said:

Ajde mi se javi na pp imam ja nešto ako želiš, meni ostalo

5. marusha99 said:

Quote Originally Posted by phiphy View Post
    Nadam se da ne duplam temu, nisam pronašla sličnu...

Prijateljica mi je spomenula kremu za bradavice kao pripremu za dojenje, a koristi se i između podoja (čini mi se da ne smijem navesti proizvođača?!).

Ima li za tim potrebe i koje su se kremice pokazale dobrima i sa što manje kemije u sebi?

Ja sam si bila pocela mazat bradavice u 5mj trudnoce sa tom kremom od A, I to sam mazala 2puta dnevno, ali svejedno kad sam rodila dobila sam ragade I imala ih par puta, I na kraju si kupila Purelan I s njime ih zalijecila.
    Tako da je kupnja te kreme-masti bilo bacanje para u vjetar (a kupila sam je dva puta)

6. deeeyoo's Avatar

deeeyoo said:

Lanolin je dobar. Inače možeš koristiti vrečice crnog čaja (koji nije aromatiziran): vodu prokuhati, čaj staviti i nakon kratkog vremena lagano iscijediti i staviti tople vrečice na bradavice. Može se i držati ispod uložaka. Prije dojenja bradavice oprati. Bradavicama što više zraka dati (sunčati). Možeš ih i nakon dojenja s malo svog mlijeka namazati i pustiti da se osuši (ili fenirati). A ulošci za bradavice su najbolje od pamuka/svile, jer hlade. One od vate se lijepe i neugodnije ih je nositi.

7. laumi's Avatar

laumi said:

nemojte dirati bradavice bez potrebe
    nikakva priprema bradavica u trudnoći nije potrebna
    oko bradavice postoje male žlijezde čija je funkcija lučenje prirodnog ulja koje štiti bradavice i areole
    kad bradavice mažete raznoraznim kremama, remetite taj prirodni mehanizam

kasnije, kad se počne dojiti, može se koristiti čisti lanolin (Purelan krema) u slučaju eventualnog oštećenja bradavica

8. phiphy's Avatar

phiphy said:

Sjajne ste, cure!

9. anasti's Avatar

anasti said:

Ja sam imala kremu za bradavice od Biobaze,kupila u dm-u,puuuno jeftinija od purelana. A meni bila super kad sam imala ragade. Inače nisam je dugo koristila jer mislim da nema potrebe ako je sve ok.

10. anasti's Avatar

anasti said:

Zaboravila napisati, Biobaza je inače prirodna kozmetika, imam i njihovu univerzalnu kremu od 700ml, i traje mi već sto godina. A u sebi ima možda 5 sastojaka..

11. sillyme's Avatar

sillyme said:

Ima u dm i "mama" mast za bradavice, ne mora se ispirati, dodje ca 10 kn, puno jeftinije nego purelan. Meni je cak bila i bolja jer se lakse razmazuje... Naravno sve se koristi nakon sto pocnes dojiti, ne prije.

12. Jesen u meni's Avatar

Jesen u meni said:

čisti lanolin možete kupiti u ljekarni kao repromaterijal - 100g je oko 30kn