zdravoja sam nova ovde. imam jedno pitanje. trudna sam 5 nedelja i radila sam hcg test i on je povišen preko 3000,sta to znaci,ako neko moze da mi objasni? bila sam na uz i nista nista mi nije objasnila: Цри:
zdravoja sam nova ovde. imam jedno pitanje. trudna sam 5 nedelja i radila sam hcg test i on je povišen preko 3000,sta to znaci,ako neko moze da mi objasni? bila sam na uz i nista nista mi nije objasnila: Цри:
To znaci da si - trudna. Sve normalno za stanje u kojem se nalazis.
Da trudna si, čestitam
Beta hcg je "hormon trudnoće", dakle imaju ga samo trudnice... I kućni testovi rade na principu da otkrivaju beta hcg u mokraći...
Zar nebi trebala dva puta vadit hcg? Znam da je moja supruga dva puta isla
ok![]()
bok!nova sam na forumu.31.01.sam bila na uzv i vidjela se samo G.V.0.42cm,danas sam bila na testu beta hcg i on je 8326.10IU/L.Molim Vas da mi neko objasni nalaz![]()
pozdrav!
ja sam također nova na forumu. trudna sam 5+6 i danas sam bila na prvom pregledu gdje se vidjela samo gestacijska vrećica 9 mm, te moram doći opet za 10 dana.
u međuvremenu sam mislila vaditi beta hcg, pa imam par pitanja za iskusne trudnice i mame. da li netko može navesti par laboratorija gdje se može jednostavno izvaditi beta u Zagrebu bez uputnice (Trešnjevka ili zapadni dio grada)? nemojte reći u bilo kojem kad ja ne znam niti jedan osim u DZ. koliko to košta?
Košta oko 150kn,možeš u poliklinici sunce,na trnju...
Pozdrav svima :flower:
interesuje me vaše mišljenje.....
imam 36 godina, ni jednu trudnoću do sada
redovne i uredne menstruacije na 28 dana (nekad i nešto kraće)
poslednja menstruacija 13.02.
klomifen od 3-8. dana ciklusa.
ciljani odnosi 23.02. i 25.02. (11. i 13. DC)
ne mogu da se setim da li 24.02. ili 25.02. (12. ili 13. DC) - mala količina providnog tegljivog sekreta (pretpostavila sam da je O).
02.03. redovan sistematski ginekološki pregled na kojem je ustanovljeno da je sve super, debljina endometrijuma u skladu sa danom ovulatornog ciklusa, na desnom jajniku cista žutog tela (još jedna potvda ovulacije)
celu drugu polovinu ciklusa imam beo sekret, ne nešto preterano obilan i nisam mu pridavala patološkog značaja jer mi je vaginalni sekret bio II grupa.
oko 20. DC počinju bolovi u donjem delu leđa. pri hodanju se šire ka kukovima. nekih 4 dana su trajali.
12. 03. (27. DC) - počinje moj klasičan PMS sa bujnijim i nešto osetljivijim grudima
13.03. (28. DC) - kao da ću svakog momenta da procurim! grudi ne smem da dotaknem od bolova! donji stomak težak, sa povremenim bolovima
14.03. (29. DC) - sve kao prethodnog dana
15.03. (30. DC) - grudi manje bolne i mekše, bolovi u donjem stomaku i dalje, piškila sam bezbroj puta. uradila sam beta HSG u laboratoriji - 9.58 po ECLIA metodi
(3. nedelja - 5.4-72
4. nedelja - 10.2-708
5. nedelja - 217-8245....)
po računanju od moje poslednje menstruacije ovo je početak 5.nedelje i moja beta je užasno mala
16.03. (31. DC) - i dalje imam pritisak u donjem stomaku i nikakve druge simptome ni PMSa ni trudnoće
moja pitanju su:
- da li klomifen može da izazove ovu vrednost bete?
- da li smem da se nadam da će ovo izađi na dobro? (betu ću uraditi ponovo sutra i javiti se ginekologu tada).
Hvala!
mmaddonna klomifen nema veze sa beta Hcg hormonom i nije uzrok pozitivnog rezultata. Pozitivan rezultat moze dati injekcija Hcg popularno zvana stoperica, ukoliko si ju primala, ali ona se najcesce ocisti iz organizma u tjedan dana (a daje se prije ovulacije za zavrsno sazrijevanje jajne stanice i pucanje folikula).
Da li se smijes nadati bolje ces znati nakon ponovljene bete. Sve je moguce, iako, iskreno, takve male bete najcesce znace biokemijsku trudnocu.
Kakva je ponovljena beta? Sto kaze ginekolog!
ne znam jesam li pogodila topic. trebam pomoć i savjet.
19. dpo beta mi je bila 3861IU/L, 56 sati kasnije, 21. DPO, beta je 12.688IU!
Naručena sam na ultrazvuk i pregled 13.5.
Može li tako visoka beta biti normalna ili pokazuje na molarnu trudnoću?
hvala svima
Hvala sirius, pročitala sam to i sve ostalo kaj sam mogla pronaći na netu.
Ima li netko među vama iskustvo s takvom betom tako rano?
em mi je beta bila visoka na 19 DPO, em se udvostručila u 30 sati.
Možda s obzirom na godine.To mi je bolja opcija od molarne u svakom slučaju.
No, za deset dana (ako ne poludim i naručim se ranije) ću znati kaj se zbiva.
Ja sam imala visoku betu. Tri put sam je vadila i svaki put bi se utrostrucila u 2 dana. 21. DPO je bila 9745.
I mene je brinula tada tako visoka beta i njen brzi rast te sam kao i ti strahovala od molarne trudnoce. Jer jedino sto sam pronasla kao problem ako je beta visoka bilo je molarna trudnoca.
Medjutim, zakljucila sam da je kod molarne trudnoce beta jos puno, puno veca od toga. 10 puta veca ili tako nesto.
U glavnom, imala sam urednu jednoplodnu trudnocu i u terminu rodila zdravu djevojciju. Prema tome, smatram da je i tvoja beta normalna i da gotovo sigurno ne ukazuje na molarnu trudnocu. Jedino mozda postoji sumnja na viseplodnu trudnocu, ali cak ni to ne mora biti.
I kao zanimljivost u vezi visoke bete da kazem jos i to kako postoji teorija da se iz trudnoca sa visokim pocetnim betama cesce radjaju curice.![]()
Hvala Aurora!!!
Tvoje me iskustvo tješi. Moja beta je nešto malo viša nego što je tvoja bila, ali nije to tolika razlika.
Curica? To je baš zgodno.Ja sam sigurna da je curica jer smo imali odnos 2 dana prije ovulacije, a navodno ženski spermiji žive duže.
broculla neke žene jednostavno imaju sklonost visokim betama, zato i jesu tako veliki rasponi u tablicama za isti tt. Nema veze što je i prva bila visoka, rana je trudnoća pa se ona ipak dupla svakih 20-24 sata, što bi u tvom slučaju bilo normalno. Moja je na 16 dpo bila 2861, a 19 dpo oko 8300 pa je gin rekla da je premala. Na koncu je ipak bila jednoplodna zdrava T u pitanju! Zato, ne brini i uživaj!!!
P.s. Rekla sam ti da ne vadiš, samo buš se izludila![]()
molim vas za one koje su bolje upučene,trudna sam 4+4 od zadnje menstruacije koja je bila znaći 19.4,jučer sam isla vaditi betu i ona je 756zar to nije malo previse za 4 tjedan? odma me doktorica pregledala i nije se nista vidilo ni gestacijska vrečica,al me zato stalno ispitivala imam li bolove :/