-
Relaktacija "slabije" dojke
Beba će skoro 16 mjeseci i s vremenom je odbila sisati na lijevu dojku koja je manja i iz nje je mlijeko išlo slabije. Uglavnom, već mjesecima dojim samo na jednu stranu. Razmišljam o tome da ponovno probam s tom lijevom dojkom. Doduše, beba je već velika, sišemo cca 4 puta na dan, vjerojatno će skoro doći i kraj dojenju. Osim toga, ona je sad toliko navikla na tu desnu stranu da na lijevu ne bi znala ni dojiti.
Stvar je u tome da meni dojke izgledaju nesrazmjerno i to dosta. Prije su bile različite veličine, a sad pogotovo. Nije da me to jako smeta, ali rado bih pokušala opet i s tom lijevom.
Je li moguće relaktaciju postići samo ručnim izdajanjem?
-
Osoblje foruma
Moguce je postici nekakvu laktaciju samo rucnim, redovitim, izdajanjem.
Medjutim, nisam sigurna koliko bi takva razina laktacije dovela do promjena u izgledu dojke u smislu da se ona izgledom/velicinom priblizi drugoj dojci.
Proces relaktacije zna biti vrlo mukotrpan i dug (u nekom prosjeku, cesto je vremenski dugacak onoliko koliko dijete nije koristilo tu dojku, nije sisalo) proces. Nista nije nemoguce, samo je pitanje procjene je li to nesto u sto se upustati sada, u vasim okolnostima.
Dakle, ne vjerujem da rucnim izdajanjem mozes postici promjenu u izgledu dojke, a prestankom dojenja ce se ionako i desna dojka vratiti u stanje slicno onom prije dojenja pa ce razlika izmedju dojki postati manje vidljiva.
-
Hvala puno na odgovoru. Onda ćemo ostati u ovom formatu.
-
Samo da još pitam. U dojci koju ne dajem imam još malo mlijeka kad se stisne. Na neke otvore izlazi žuto mlijeko, na neki prozirno kao voda. Smijem li joj samo tako dati tu dojku ili to mlijeko nije dobro? Danas sam joj malo ponudila i prihvatila je, ali ne znam je li tako odstajalo mlijeko ok?
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma