Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: skok 3. mjesec

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno skok 3. mjesec

znam da je bilo tema koje su o tome pisale, ali me zanima na drugi način.
    negdje sam pročitala da beba počne više papati kad dosegne 5kg.
    što mislite da li skokovi zapravo prate kilažu bebe (a ne ono kalendar, 3. mjesec, idemo) i u kolikoj mjeri?
    koliko su vaše bebe imale kg kad su imale skokove?

ja sam po novom počela dojiti prije tjedan-dva, bebać će za tjedan dana imati 3 mjeseca, ali je veliki (oko 7,5kg)
    do sad kako je bio na sisi/adaptiranom/izdojenom ja nisam baš kužila te skokove, pa me zanima kako će ovo izgledati.

da li ste svi primijetili skokove?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nisam.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ja sam primjetila svaki put. Dovoljan je dan-dva da se to ustabili. Uglavnom sam tih dva dana provela cijelo vrijeme uz bebu i to je to. Muz je kuhao i pospremao, a ja sam samo dojila.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam primjetila onaj sa sest tjedana, mozda i jer mi se poklopio s gripom, pa mi je to, cini mi se, utjecalo na smanjenje mlijeka. Ostale nisam osjetila. Al sam itekako osjetila ljetne vrucine, i mjesec dva cicanja svakih 20 minuta po par minuta.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Al sam itekako osjetila ljetne vrucine, i mjesec dva cicanja svakih 20 minuta po par minuta.
    o bože, jedva čekam

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ja sam kod svih troje primjetila onaj prvi skok(oko 6 tjedna) poslje nikad nisam proučavala te "skokove"!

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj littletunafish prvotno napisa Vidi poruku
    o bože, jedva čekam
    Nemoj se unaprijed opterećivati nečim što kod tebe možda uopće neće biti isto kao kod drugih i unaprijed se pripremati. Uzmi svaki izazov kako stigne i nosi se s njime, nemoj se brinuti unparijed.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Definitivno!

Ja sam možda zaboravna ali niti ja ne pamtim neke posebne muke s skokovima i ljetnim vrućinama.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja se uopće ne sjećam skokova, ali se sjećam zubi.
    A ova teorija o 5 kg... Moj se rodil s 5 kg skoro, on je onda imal skok s 3 tjedna .

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja se sjećam intenzivnog nacicavanja u periodima koji se poklapaju sa skokovima.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj se unaprijed opterećivati nečim što kod tebe možda uopće neće biti isto kao kod drugih i unaprijed se pripremati. Uzmi svaki izazov kako stigne i nosi se s njime, nemoj se brinuti unparijed.
    ma dosad kad god sam funkcionirala na takav način, imala bih više problema nego da sam se pripremala - npr. za dojenje sam mislila da će to biti piece of cake, a kad ono..

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Kad je Mini imala prvi primjetni skok (6 tjedana), došlo mi je da se upucam. Mama mi je taman bila otišla doma (dotad mi je pomagala, ali je hitno morala otputovati) pa sam ostala bez važne pomoći i podrške. Muž je imao stres na poslu pa nije baš bio od neke pretjerane koristi.
    To dijete je cijeli dan jelo i vrištalo. Ne sjećam se koliko je kila imala, ali bilo je manje od 5.
    Hranila sam je žličicom jer me grizla i grebla...
    Navečer sam čak smućkala adaptirano jer sam mislila da je dijete gladno. Srećom, nije htjela jesti.

Uglavnom, u našem primjeru, haos!

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Moja curka je sad u nedjelju napunila dva mjeseca i nisam dosad primijetila skokove u smislu intenzivnog nacicavanja...primijetila sam jedino da jaaako brzo pojede, podoji su rijetko kad dulji od 5 min (čak i samo minutu-dvije ), pa se onda ili ugnijezdi na siku i tak zaspi (uživam ), ili jednostavno prestane pa se nosamo da se podrignemo. Jede otprilike desetak puta preko dana i jednom-dvaput po noći. Kad je tako počela malo me brinulo pojede li dovoljno, no u prvih mjesec dana je dobila 1100g, a drugi mjesec 900g, što znači da je sve ok. Nakon prvog mjeseca prorijedila joj se i stolica, pa je sad svakih par dana (prije bilo nekoliko puta svaki dan).
    Posljednje uređivanje od sejla : 10.05.2013. at 10:57

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

P.S. Mislim da upravo proživljavamo još jedan skok.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

))

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Meni je kod tih skokova lll voditeljica dala odlican savijet: stalno mijenjati s jedne dojke na drugu

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Evo izgleda da zadnjih par dana i mi proživljavamo skok! Ima perioda u danu kad papamo svakih pola sata, a po noći smo povećali s 1-2 na 3-4 podoja. Uživam u dojenju i nije mi teško, jedino me ljute savjeti da zašto stalno jede, da joj je moje mlijeko slabo i da bi ju trebalo nadohranjivat I onda velim da neznam od čega je uspjela dobivati oko kilu mjesečno ak ju već dobro ne hranim, od zraka sigurno A najbolji savjet mi je da dijete od prvog mjeseca treba spavat cijelu noć, pa ju treba pustit da se isplače i od umora će zaspat, a po potrebi našopat šećerom da ju drži strašno. Pa davanje vode ili čaja jer je sigurno i žedna....Dijete mi do 6mj neće primirisat ništa osim mog mlijeka

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sejla, na jedno uho unutra, na drugo van

bravo na samopouzdanju, imaš odličan stav!

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala laumi, jako puno sam naučila i od vas rodica
    Ma od prvog podoja na intenzivnoj sam zaljubljena u dojenje, i sad si ne mogu zamisliti da to prestane
    Inače, i noćas smo se svakih sat-dva budili za papinje, a sad čorka ko anđelak, hehe

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj sejla prvotno napisa Vidi poruku
    Evo izgleda da zadnjih par dana i mi proživljavamo skok! Ima perioda u danu kad papamo svakih pola sata, a po noći smo povećali s 1-2 na 3-4 podoja. Uživam u dojenju i nije mi teško, jedino me ljute savjeti da zašto stalno jede, da joj je moje mlijeko slabo i da bi ju trebalo nadohranjivat I onda velim da neznam od čega je uspjela dobivati oko kilu mjesečno ak ju već dobro ne hranim, od zraka sigurno A najbolji savjet mi je da dijete od prvog mjeseca treba spavat cijelu noć, pa ju treba pustit da se isplače i od umora će zaspat, a po potrebi našopat šećerom da ju drži strašno. Pa davanje vode ili čaja jer je sigurno i žedna....Dijete mi do 6mj neće primirisat ništa osim mog mlijeka
    Ovako "dobronamjernih" savjeta sam se i ja naslusala. Do te granice su me izludili da sam rekla da cu djetetu na body otisnuti "Moja mama ne zeli savjete". Nemam ja nista protiv savjeta iskusnim mama, da se razumijemo. Idu mi na zivce mamini i svekrvini. One su bile u mojoj kozi prije 30 godina. 30!!! Budimo realni, stvari se mijenjaju.
    Nasa curka lijepo napreduje, za 2 mj dobila je 1850 gr i narasla 8 cm, na cici, bez kapi vode, caja... Djeluje sretno i zadovoljno. Meni je to dovoljan indikator da nastavim slusati svoj instinkt.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •