Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: dojenje i pretrage

stoic avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno dojenje i pretrage

Momentalno nemam vremena da prevodim, radi se o sljedećim pretragama:

Contrast tests. A vaginogram or a barium enema can help identify a fistula located in the upper rectum. These tests use a contrast material to show either the vagina or the bowel on an X-ray image.
    Blue dye test. This test involves placing a tampon into your vagina, then injecting blue dye into your rectum. Blue staining on the tampon shows the presence of a fistula.
    Computerized tomography (CT) scan. A CT scan of your abdomen and pelvis provides more detail than a standard X-ray does. The CT scan can help locate a fistula and determine its cause.
    Magnetic resonance imaging (MRI). This test creates images of soft tissues in your body. MRI can show the location of a fistula, as well as involvement of pelvic organs or the presence of a tumor.
    Anorectal ultrasound. This procedure uses sound waves to produce a video image of your anus and rectum. Your doctor inserts a narrow, wand-like instrument into your anus and rectum. Anorectal ultrasound can evaluate the structure of your anal sphincter and may show injury caused during childbirth.
    Anorectal manometry. This test measures the sensitivity and function of your rectum and can provide useful information about your rectal sphincter and your ability to control stool passage. This test does not locate fistulas, but it can help in planning to repair the fistula.
    Other tests. If your doctor suspects you have inflammatory bowel disease, he or she may order a colonoscopy to view your colon. During the procedure, your doctor can take small samples of tissue (biopsy) for lab analysis, which can help confirm the diagnosis of Crohn's disease.

Zanima me koje od ovih pretraga JESU štetne po dojenje, tj. mlijeko?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

UZV i RTG može
    kontrasti ne
    radioaktivni jod ne

stoic avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    UZV i RTG može
    kontrasti ne
    radioaktivni jod ne
    ne razumijem se u medicinu, pa moram da postavim potpitanja... ovaj blue dye test sam već radila, dojila i prije i poslije toga, veze nisam imala da bi moglo biti štetno...

kontrast sam od sebe ne valja? ne razumijem zašto i kako....

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

.
    Posljednje uređivanje od martinaP : 12.05.2013. at 19:36

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj stoic prvotno napisa Vidi poruku
    ne razumijem se u medicinu, pa moram da postavim potpitanja... ovaj blue dye test sam već radila, dojila i prije i poslije toga, veze nisam imala da bi moglo biti štetno...

kontrast sam od sebe ne valja? ne razumijem zašto i kako....
    pa ako su ti doktori rekli da može, onda valjda može

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odnosno, ako se koristi jod (I 123), treba se izdajati i bacati mlijeko 12-24 sata nakon pretrage.

Kontrasta ima raznih, i trebalo bi pogledati koje se konkretno sredstvo koristi; barijev sulfat se smatra neopasnim jer se ne resorbira oralno, pa se ne bi trebao izlučivati u mlijeku

http://kellymom.com/bf/can-i-breastf...opes/#contrast

Što se tiče blue dye testa, što se tu koristi, najbolje je za početak pitati koja se konkretna boja koristi kao indikator.

stoic avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

hvala vam na odgovorima

vidim da ovdje pominju oralnu primjenu.. ja moram napomenuti da je meni plava boja ušpricana vaginalno i da će se ubuduće raditi samo na rektumu i vagini, neću konzumirati oralne kontraste.. ili ja nisam dobro shvatila ove tekstove?

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ako sam dobro shvatila, može se ići na reontgen i nastaviti dojititj. ne treba bacati mlijeko.
    Bole me jako tetive na ruci (vjerojatno jer nisu navikle stalno nosati 5 kg bebe ) pa bih se naručila uskoro na preglede i vjerujem da će me slati na roentgen za svaki slučaj.

stoic avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

meni planiraju raditi irigografiju, dakle - kontrast u čmar i onda rentgen...

tetive...? da nisu palčane? dobro to čuvaj.. ja sam to zeznula kad je bebač imao 2-3 mjeseca, smjena hormona (taloženje soli u zglobovima), on je bio dosta težak - tad oko 7kg.. i danas muku mučim (malom je 11 mjeseci), mada sa lijevim palcem već mjesecima nemam problema, a desni više pazim... malog skoro da i ne nosim.. od silnog iskakanja zgloba ili ligamenta, nisam sigurna, popucali su mi živci pa je jedini lijek bio injekcija kortikosteroida no nisam to htjela zbog dojenja pa sam pustila da se samo zaliječi.. ide nabolje AKO SE PAZI KOD SVAKOG POKRETA

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

ajajaj. mene muče tetive koje spajaju nadlanicu s podlakticom. one s gornjeg dijela ruke blizu ručnog zgloba.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •