Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: učestalo dnevno mokrenje kod predškolaca

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno učestalo dnevno mokrenje kod predškolaca

Pozdrav!
    U zadnjih 5 dana malička ima čestu potrebu za mokrenjem tijekom dana i to po nekoliko kapi. Noću niti jednom a spava u prosjeku desetak sati. Ništa je ne boli i urin uredno izgleda.

Inače je po prirodi hipersenzibilna i trenutno obavljamo pripreme za školu (testiranja, sistematski, grupni posjet školi s vrtićem.....), dosta tajnovita, ako je nešto i muči samo se meni voli povjeravati, te je sramežljiva za nove situacije ili nove ljude.

Mislim da se ne radi o nekoj urinarnoj infekciji jer bi tada mokrila i noću, zar ne?

Ima li netko sličnih iskustava? Da nije stres pred školu?

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Moj sin je imao sličan problem sa 6 godina u periodu kad sam zbog posla odsustvovala od kuće 6 mjeseci (dolazila sam kući svaki drugi vikend). Par mjeseci prije tog mog odsustva smo se i preselili u novi stan, tako da je to za njega bio jako stresan period. Tokom dana išao je u WC nebrojeno puta, ali noću nije ustajao, niti se ijedan put pomokrio u gaćice. U više navrata su rađene analize, ali je sve bilo OK Nakon mog povratka stanje se postepeno smirivalo i za mjesec-mjesec i po, potpuno stabilizovalo. Pedijatri su mi objasnili da neka djeca tako reaguju na stres, ali ja bih na vašem mjestu ipak uradila analize i konsultovala se sa ljekarom. Pozz!

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

hvala!
    Citiraj olja prvotno napisa Vidi poruku
    Moj sin je imao sličan problem sa 6 godina u periodu kad sam zbog posla odsustvovala od kuće 6 mjeseci (dolazila sam kući svaki drugi vikend). Par mjeseci prije tog mog odsustva smo se i preselili u novi stan, tako da je to za njega bio jako stresan period. Tokom dana išao je u WC nebrojeno puta, ali noću nije ustajao, niti se ijedan put pomokrio u gaćice. U više navrata su rađene analize, ali je sve bilo OK Nakon mog povratka stanje se postepeno smirivalo i za mjesec-mjesec i po, potpuno stabilizovalo. Pedijatri su mi objasnili da neka djeca tako reaguju na stres, ali ja bih na vašem mjestu ipak uradila analize i konsultovala se sa ljekarom. Pozz!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kod nas se to dešava redovito kod starije curice kad se nahladi. Inače pazimo da ne sjedi na hladnom ali kad je zatoplilo u vrtiću su stalno vani i onda sjedne na beton. Redovito nakon toga skače na wc svakih 5 minuta, a po noći čvrst ospava i sve je ok.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Moj je 6-ogodisnjak imao takvu fazu. Isao stalno na WC, cim bi sjeli u auto piskilo bi mu se, uvijek unaprijed provjeravao ima li wc tamo gdje idemo. U slucaju hitnosti, nije se mogao pomokriti nigdje u prirodi, nego je trpio do kuce. Po noci se nikada nije dizao. Trajalo oko dva tjedna i proslo. Nadam se da je i kod vas takav slucaj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •