Pozz...evo mene nakon duugoooo vremena ). Zanimaju me vaša iskustva jer moje, novopečeno , drugo iskustvo je neusporedivo s prvim. Bar za sada. Naime imam djevojčicu od 4 i pol godine. Trudna sam sa drugim djetetom...pomalo planirano i neplanirano...imala sam stalan posao i muž i ja smo odlučili da je eto baš pravo vrijeme za drugo dijete, ali moj posao je bio toliko stresan da i nakon pokušavanja 8-9 mjeseci nije bilo rezultata. E onda sam 28.2 dobila otkaz. To je bio i prvi dan moje zadnje menstruacije ( ovo je relevantno za kasniji nastavak ) i naravno ja i muž smo opet odlučili da sad definitivno moramo malo pričekati, ali ja sam eto ipak zatrudnjela i tu u vrijeme moje zadnje menstruacije i to eto baš sada kad sam dobil otkaz i izgubila sva moguća prava. I šta sad, šta je tu je ....ko tješimo se svejedno smo htjeli drugo dijete i eto...dobit ćemo drugo dijete. Što smo htjeli to smo dobili- ali ne i kad smo htjeli! Ali da se vratim na ono bitno.Kada sam ostala trudna prvi put gutala sam sve moguće knjige, internet stranice, iskustva drugih. Sada mi uopće nije zanimljivo bilo što pročitati jer sve već znam...trudnoću sam pratila svaki tjedan- gledala i istraživala kako napreduje moje dijete.....sad ...nije mi zanimljivo..Ono što je također potpuno drugačije je i moje fizičko stanje. Sa prvo trudnoćom sam uživala..malo mučnine, idealan tlak, radila 7 mjeseci...uživala. sada sam trudna 8 tjedana u zadnjih mjesec dana imala sam 4 dobra dana...ostale skoro nisam izašla iz kreveta...mučnina je grozna (inače ne povračam, imam psihičku blokadu jer mrzim povračat pa se rađe patim nego da povratim) udara u glavu, želudac, na to imam i nizak tlak jer i inače sam nisko tlakaš, pa me sad strefi lijepih 60/40, glavobolje su ubitačne.jednom riječi osjećam se groznooooooo!!! Totalna razlika !!!! Kao da se radi o drugom tijelu, drugoj ženi!!! I sve mi to ide na živce jer se osjećam bolesno a ne trudno!! Kakva su vaša iskustva sa trudnoćama...zar je stvarno moguće da su razlike(psihičke i fizičke) baš tolike???