Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Rana trudnoća-zabranjene masaže?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bilbo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno Rana trudnoća-zabranjene masaže?

Pozdrav svima!

Pregledala sam skoro sve i nisam našla ništa slično...

Naime u 11.tj. sam i kao valjda svaka trudnica jedva sam dočekala da sa dobrim razlogom počnem žicati masaže na sve strane...malo mi teško pada ova trudnoća, uz razne tegobe me i leđa boooooleee...(a i oduvijek imam problema sa kralježnicom).
    Nedavno sam pitala rođakinju koja se bavi masažom da me izmasira, ali ona je odlučno odbila, rekla da je kontraindicirano, da me ne smije pipnuti i da će mi to svugdje reći, da su to osnove maserske struke, prva 3.mjeseca ne dirati trudnice, a najbolje ništa do 5.mjeseca, a i onda sa posebnim oprezom.
    Čak mi je i stopala odbila izmasirati, pogotovo tamo oko gležnja, gdje se nalazi poveznica sa maternicom.

Zar je stvarno tako? Zaista mi je teško povjerovati u to...ili sam se jednostavno previše naštelila na maženje i paženje
    Trudnoća mi nije rizična, sve je u redu, osim mučnina i sličnih tegoba...
    Baš sam se rastužila, sad, kad mi najviše treba...
    Koja su vaša iskustva i saznanja o tome?

Bilbo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Jesam, pročitala sam, hvala.
    Valjda sam od silne želje propustila pročitati da izbjegavanje masaže važi i za mučnine, sve sam mislila to važi za one ozbiljnije tegobe tipa dijabetes i to...

To je sljedeća stvar koju ću pitati svog doktora, pa da ga žicam za tu pisanu potvrdu ako ju uspijem dobiti...
    E zaista nisam očekivala da će biti toliko komplicirano dobiti masažu u trudnoći...znači trpiti i to je to?

Svejedno, zanimaju me vaša iskustva, bilo bi lijepo čuti par...
    Moram priznati da sam u neznanju nagovorila MM-a da me par puta dobro stisne što mi je jako prijalo, valjda nisam time ništa loše učinila bebici...

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moju frendicu su isto odbili masirati u jednom spa centru. Bila je tad 4tt.
    Obrazlozili su da ne mogu masirati trudnice, jer u masazi rade na tockama koji su povezani s unutarnjim organima (laik sam, mozda se to zovu reflexne tocke ali nisam sigurna).
    Inace, te tocke postoje i na stopalima
    I kao, moze dovesti do spontanog.
    Ona je cak pitala da je izmasiraju samo lagano, vise da je maze/glade, ali nisu odobrili.

Osobno mislim da su malo pretjerali, al ok.
    Mozda ako se dogovoris za laganu masazicu, vise kao maznje, nece biti problema u aktivaciji tih tocaka.
    Ili se strpi do 2og tromjesjeca

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam isla na masaze dok sam mogla lec na trbuh. I prvih par tjedana ionako nisam nikom govorila da sam trudna, nije bolest nego normalno alternativno stanje zene (trudna/netrudna) kojih 30-ak plodnih godina (15-45).

Ali priznajem i da u sve te "tocke" u stvari nimalo ne vjerujem....

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja sam oko 25.tjedna isla na linfodrenazu kod profesionalnog fizioterapeuta

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni su oba prof koja su mi vodila (jedan mi jos vodi) trudnoce zabranila masaze. Kao potice se limfa, refleksne tocke pa nije preporucljivo. Radije vjezbaj ako smijes.

Mene u ovoj trudnoci donji dio kraljeznice otkida, bol mi ide u nogu (isijas) i koma mi je. Ne znam jel mi gore lezati ili sjediti. Kako vrijeme odmice, malo mi je lakse, ili sam se privikla

Sent from my iPad using Tapatalk HD

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj twin prvotno napisa Vidi poruku
    . Kao potice se limfa, refleksne tocke pa nije preporucljivo.
    To sam i ja cula.
    Ali mi je zapravo kontradiktorna ta zabrana sa poticanjem zena da idu na yogu.
    U yogi se isto aktiviraju stanice, rade se twistevi....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •