Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: kako najlakše izbrusiti drvenariju?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno kako najlakše izbrusiti drvenariju?

Trebam li uopće brusiti prozorsku drvenariju ako ju želim farbati?!

Kako da to izvedem najlakše, najbezbolnije, najbrže i sa što manje prašine po stanu?
    Brusnim papirom ... postoji i neki žičani brusni papir/vata-nemam-pojma-kako-se-zove... Ima li neki aparat za to? Jeftin? Može li se negdje posuditi?

Hoće li mi pomoći kada brusim držanje upaljenog usisavača uz mjesto brušenja i direktno uvlačenje prašine?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

a zakaj bi ih uopće brusila? jel boja u jako lošem stanju tj. da li se ljušti?

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ima u bauhausu za kupiti onamala peglica-brusilica, mislim da košta oko 400 kn, i isto mislim da tamo i posuđuju svakojake alate uključujući i taj.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

josie, to je tzv. miš; ali mislim da to i nije neko rješenje za prozore, pogotovo ak se radi o uljanoj boji...potroši se jako puno šmirgl papira koji je skup (treba biti određeni oblik), a i namučiš se ko kristuš

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne spominji , ja sam cijelo prošlo ljeto brusila i prepituravala prozore na vikendici. I uspjela sam, a učila sam se u hodu.

Prvi prozor sam prebrusila da sam došla do živog drva, a postupno (kako sam primala savjete i iskustva drugih) sam došla do toga da treba samo odstraniti nečistoću i prašinu (osim ako je boja baš jako ispucala).

Dakle, lagano prijeđi površinu brusnim papirom (pri čemu se bojim da ti usisavač neće puno pomoći, ali ti probaj) i to ti je najbolje raditi vani (ako imaš gdje).
    Ja sam to radila ručno jer nisam imala brusilicu, ali kada sam krenula jako mi je brzo išlo.

Nakon toga prefarbaj 2 do 3 puta i budi ponosna na sebe i hvali se svima kao još neki .

I ne pitaj me zašto sam to radila, kao što neću ni ja tebe .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hoću smeđe pretvoriti u bijelo

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja sam farbala tamno smeđi kinderbet (obična boja) u bijelo (tj. boju vanilije) . Nisam niš previše šmirglala, samo površno da se uhvati boja, ali sam ga premazala tri puta. I ispalo je super.

A prozore koji su bili prefarbani uljanom bojom sam prefarbala prije par godina. Za to postoji "fen" za skidanje boje (mislim da ga možeš koristiti samo za uljane boje). Izgleda ko običan fen samo što je temp. vručeg zraka koji se ispuhuje jaaako velika pa se treba čuvati opeklina, ali boja ode dolje bez problema. Od visoke temp. se napuhne i samo je lagano ostružeš s nečim.
    Osim ako radiš ko ja pa sam na par mjesta izgorila prozore (drvo mi je pocrnilo) jer sam predugo držala fen

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ako ces prefarbati u bijelo, ne moras skroz skinuti smedju boju, samo trebas zguliti lak, tako da je povrsina hrapava i da se nova boja prima. Mozes brusnim papirom, ali mislim da ti je brze onom zicanom cetkom. To izgleda ko partvis, jedino sto su dlake od tvrde zice. S tim malo izgrebes prozor i farbas novom bojom.
    Mozes boju skinuti i sredstvom za skidanje boje. To naneses cetkicom (ko da farbas, samo sto je prozirno), sacekas neko vrijeme (par sat valjda, pise na uputstvu), boja sva nabubri i samo je zgulis spahtlom. Naravno da je to sredstvo zivi otrov i da moras kozu maksimalno zastititi, rukavice, naocale, kapa.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

vrijeska je pred porodom i nikako ne bi smjela koristiti te kemikalije! ak su ti prozori smeđi, najvjerojatnije se radi o sadolinu, tj. boji na vodenoj bazi. da bi postali bijeli moraš uzeti uljanu boju. čak mislim da za to ne trebaš ni brusiti. probaj malo sa strane pa vidi. samo si prije farbanja daj truda i dobro zaštiti sva stakla i okolinu, jer poslije skidati tu boju-to je fakat koma...

bubimirko

Početno

ak imaš uljanu boju na prozorima onda ima Hempel nekakav gel tj. želatinu za premazat i nakon toga samo prođeš s špahtlom i sve lepe lagano oguliš.....samo napomena nije baš tak nekaj pametnoga delati u kući jer sam se jednom tak tog nadisal da sam bil lud ko gljiva-neki mi i sad spočitavaju da se vide posljedice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bubimirko prvotno napisa
    ak imaš uljanu boju na prozorima onda ima Hempel nekakav gel tj. želatinu za premazat i nakon toga samo prođeš s špahtlom i sve lepe lagano oguliš.....samo napomena nije baš tak nekaj pametnoga delati u kući jer sam se jednom tak tog nadisal da sam bil lud ko gljiva-neki mi i sad spočitavaju da se vide posljedice
    Ajde nek znamo i uzrok

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Upravo jucer u naletu PMS-a nagovorila svog dragog da zgulimo stok i pozalila sam.Palio je sa tim" fenom" sve je smrdilo tak da se cijela zgrada uzbunila da nesto gori.Posvadjali smo se 2 puta i to onak za ozbiljno
    al sad kad vidim rezultat prilicno je ok,ali sljedece stokove vise ne palim nego samo malo posmirglam i to je to.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    Citiraj bubimirko prvotno napisa
    Ajde nek znamo i uzrok
    Puno mi je lakše , ovak mi je naš Bubi djelovao kao " ženski pupak " s nemogućnošću dojenja unatoč potencijalnoj ginekomastiji (baj d vej , ginekomastija nema veze s laktacijom ! )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iako me svrbe dlanovi i najradije bih se primila šmirgl-papira, ove info ipak skupljam za MM-a i spremam mu ljetnu zanimaciju

Jučer je bilo: pa kaj si ti normalna?! nakon moga da se prozori jednostavno skinu i da nek ih izbrusi na balkonu i tak. Meni je sve jednostavno, a njemu ....

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno kupi novo...

vjeruj mi ta drvenarija je "srednj prst", ak imaš mogučnost kupiš si PVC..inaće je previše muke oko toga....ako skidaš kompletnu boju onda moraš kitati(barem 2 puta) i između toga brusiti..i rezultat nije baš vrhunski..ili pozovi majstore pa ih barem možeš maltretirati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •