"Stani! Nemoj! Dođi! Vidi! Hajde!"
ja bi te otkantala u sekundi

!
pusti knjige i savjete. tvoje dijete je individualac, ne "špranca" iz knjige, i ne dijete koje su već odgojili - pa ti govore da to isto napraviš svom djetetu.
vodi se
intuicijom, pazi na izraze koje koristiš (izbaci negacije, naredbe...). NEMOJ dirati šporet - je poziv da to napravi. PAST ĆEŠ - je "naredba" da padne...
moj nećak je u toj dobi slušao kako ja ispunjavam obrasce za akreditive

! nije bilo šansi da ga smirim, i ja sam mu pričala o poslu: koji šifarnik ide za države, koji za poslove, što radi narodna banka s prijavom, kako će me hapit devizni inspektorat ako nešto zabrljam... svi su mislili da sam totalno luda - ali ja sam ga uvijek uspjevala smiriti. drugi nisu. a poslovni riječnik definitivno nije spadao u "njegov jezik"

.
ovo drugo:
vičem, molim, kumim - samo pokazuje da NISI bila dosljedna u nekim stvarima. a klinci to kuže i koriste.
ja sam oko kikice skakala, i svi su govorili da će biti razmaženo derište. ispala je totalno suprotna. ja sam joj govorila da ju mama voli najviše na svijetu - čak i kada viče. i ona mi je dolazila u zagrljaj nakon što sam vikala na nju - i ponavljala: mama te voji puno, najvise na sjetu... ja sam joj to potvrdila, i upozorila na ono što je napravila.
postojale su stvari (i još uvijek postoje) - koje se mogu raditi SAMO kod kuće, ali ne i u tuđoj kući. postoji određena sloboda - da se jede što se hoće, kad se hoće, i koliko se hoće... jer to se može samo doma... može se šetati u spavaćici cijeli dan ako je doma - i ako joj se to sviđa. itd...
djeci treba određena sloboda (jer svugdje drugdje su pravila), treba im mogućnost da budu samostalni, ali i da nam dotrče u zagrljaj kad se zveknu u najobičniju stolicu

...
nemoj stavljati dijete u kalup - i to je to...