Originally Posted by
Birdy
Bok cure,
Evo napisat ću vam svoje iskustvo koje možda nekom pomogne, a možda se nađe netko tko će meni reći nešto pametno. Oprostite što je post malo dugačak, ali stvarno imam toga za napisati.
Ostala sam trudna 5 puta bez ikakvih poteškoća. Od toga sam imala 1 vanmaterničnu trudnoću , a nakon nje 3 misseda i 1 bllighted ovum.
Najprije dakle vanmaternična prije 3 godine, odstranjen desni jajovod. Papa i brisevi u redu.
Nakon toga 2 missed ab, svaki u razmaku od 6 mjeseci. Oba su se dogodila u 8 tjednu iako je već u 6 tjednu bilo jasno da trudnoća ide u lošem smjeru jer nije bilo otkucaja. U biti u prvoj trudnoći su se kratko pojavili, ali ubrzo su nestali. Obe tr. završile kiretažom. Papa i brisevi nakon toga uredni.
Nakon oporavka uspijevam doći do prof. Đelmiša i radim prekoncepcijsku obradu u Petrovoj. Utrvrđuju mi da sam mthfr heterozigot i pai 1 heterozigot 4g/5g. Ostali nalazi u redu: štitnjača, koagulacija (antitrombin, lupus antikoagulant, protein c),imunološke pretrage i ogtt.
Kažu mi da imam trombofiliju, ali nije indikacija za heparin. Dali su mi da pijem Folacin i Plibex i rekli da opet pokušam ostati trudna. Ubrzo sam i ostala trudna, ali već u 6 tj počelo krvarenje i utvrđen blighted ovum. Opet kiretaža. Zaboravila sam napomenuti da sam u i prethodne 3 trudnoće imala hematom i koristila Utrogestane.
Nakon toga sam bila potpuno slomljena i više mi nije bilo jasno zbog čega se sve to događa.
Onda sam nakon 6 mj operirala pregradu na maternici za koju su mi svi ginekolozi govorili da nije velika i da ju nije potrebno uklanjati. Ne bi mi ju uklonili ni tada da ja nisam inzistirala.
Tada sam opet radila briseve i bila je prisutna ureaplazma koju sam izlječila antibioticima.
I onda peta trudnoća kad sam doživjela najveće razočaranje jer je prvi put sve krenulo dobro. Čim sam ostala trudna otišla sam u Petrovu. Ovaj put me stavljaju na heparin (fraxiparin 0.4), i dalje sam pila Folacin i Plibex.
Prvi uzv 5+4 vide se otkucaji!! Ne mogu vjerovat. Nakon tjedan dana pojavio se smeđi iscjedak, odem na pregled- s bebicom sve redu. Iscjedak i dalje imam, ali sljedećem uzv u 9 tj sve u najboljem redu! Ja presretna, ne mogu vjerovat da može biti nešto u redu s mojom trudnoćom. Odmaram, mirujem, uzimam sve svoje terapije.
Sljedeći uzv 10+5 nema otkucaja!! Veličina ploda odgovara tjednima, što znači missed se dogodio taj dan ili dan prije. Nisam apsolutno ništa osjetila, nikakve bolove. Jedino što sam bila jako nervozna zbog sutrašnjeg pregleda. Opet kiretaža. Čekam citog.analizu ploda. Nisu mi ništa rekli što bi mogao biti uzrok.
Znači i uz heparin nisam uspjela iznijeti trudnoću.
Vidim da vas ima puno cura sa spontanima, ali ne sjećam se da sam pročitala da je netko imao četiri.
Zanima me što su vam našli kao uzrok spontanima.