-
Ponovljeni missed abortion - iskustva i savjeti
Drage ženice,
sve vas, koje ste nažalost imale tu nesreću da dva puta zaredom izgubite bebicu zbog missed abortion, molim za vaša iskustva nakon toga te savjete za daljnje pretrage. Prvi puta sami imala missed abortion u 9 tjednu i drugi puta u 10 tjednu. Prvi puta je od početka sve krenulo loše, bebica je zaostajala u rastu i od početka sam imala loš filing za trudnoću. Osjećala sam da neće ići dobro. Sada u drugoj trudnoći, od početka je sve krenulo dobro, bebica je rasla, no u 8 tjednu sam počela lagano krvariti - isključivo kod obavljanja nužde ili mokrenja. Bio je to više smeđi iscjedak nego krvarenje. No, u 10 tjednu, 10+1 sam se ujutro probudila i odmah nakon mokrenja vidjela na papiru krv i maleni, maleni ugrušak. Ono što bih htjela napomentui jest da sam se u toku noći probudila i odjednom se više nisam osjećala trudnom, kao da je sve nestalo. Sama sam sebi rekla da ne budalim i ne brijem s paranojama, no nažalost instinkt mi nije pogriješio (tako sam i u prvoj trudnoći, probudila se i osjetila se kao da više nisam trudna). Doktor mi je na pregledu rekao da je moguće da je bebici stalo srce upravo kad sam to po noći osjetila. Doktor mi je na pregledu napomenuo, da se kod ponovljenog missed abortiona sumnja na trombofiliju i rekao mi da sigurno nisu bakterije u pitanju (još čekam nalaze briseva) jer kaže, kad su bakterije u pitanju, tijelo samo odbaci plod uz obilno krvarenje. Doktor mi je također rekao da HZZO šalje na pretrage za trombofiliju tek nakon 3 spontanog, no ja nemam namjeru čekati i risikrati da još jednom izgubim bebicu. S obzirom da već spadam u kategoriju "starih" žena za prvu trudnoću zamolila bih vas za savjete kako krenuti dalje, koje pretrage napraviti? Ukoliko imate sličnih iskustava ili informacije o nekome tko je proživio isto, molim vas za savjete...
Oprostite na dugom postu i hvala unaprijed na svakoj informaciji i savjetu....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma