Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: duda varalica: pomoć ili ne?!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno duda varalica: pomoć ili ne?!

pišem već na sto tema, al da otvorim novu, možda ima sličnih problema, pa da se tu uokvirimo.ako ne, nek me admin premjesti negdje....
    moja beba stara je dva mjeseca, isključivo dojena od 5. tjedna pa nadalje.
    mi imamo problem koji se zove duda varalica, ona joj je utjeha..
    dok sisa jede fino dok ima puno mlijeka, a kad krene sporije, postane tako živčana, pljuje sisu, plače, izvija se.... ja dam dudu u tom momentu, ona kao da sam joj dala apaurin..miiiiiiiiiiiiiiir...dudanje sto na sat! e sad, ja mislim da bi to trebala radit na sisi, kako bi navukla više mlijeka, kako da to postignem!?!?!?!?
    naveče sam već toliko knap s mlijekom da me već sve živo boli od kompresija..ujutro i do nekih 5 popodne sve 5, ali onda postaje tijesno.... njena šiza jer nema puno mlijeka koji bi ležerno izlazilo i duda, koja ju utješi pa uz nju i zaspe , valda od umora, a mislim da se nije najela

A opet, duda je tu sto puta kad je frka! dvosjekli mač, iako navijam za dojenje..molim vas, savjetujte me

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako da to postignes? Odluci da je ok da joj ti budes i utjeha i sikni dudu u smece.
    Mozda ce neko vrijeme biti malo otpora i negodovanja, ali brzo ce se prebaciti na dojku za sve potrebe.

Probaj, kad je nemairna, dojiti u hodu ili je dignuti na rame i hodati/cupkati da se malo smiri i onda je vratiti na dojku.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Kako da to postignes? Odluci da je ok da joj ti budes i utjeha i sikni dudu u smece.
    Mozda ce neko vrijeme biti malo otpora i negodovanja, ali brzo ce se prebaciti na dojku za sve potrebe.

Probaj, kad je nemairna, dojiti u hodu ili je dignuti na rame i hodati/cupkati da se malo smiri i onda je vratiti na dojku.
    tako rigorozno?! uf..malo me strah.. kad poludi i hoće dudu to ej histerija.... evo danas sam u dva navrata uspjela pobijedit dudu nakon jela, ali za spavanje je neophodna... morala bih to dvoje razdvojit nekako..

e a ovo što kažeš šetanje i sisanje..stvarno pali!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maleno je dijete i ne bi razumjelo dogovore i pregovore.
    Ili ima dudu ili nema.
    Ali, ako ti ne primjecujes da duda smeta/ometa dojenje, nema razloga ne iskoristiti je za smirivanje kad je hitno.
    Vjerojatno treba sisanje za uspavljivanje pa treba odvagnuti sto je bolje (tebi) - da sise dojku ili dudu.

Mozes uvijek prvo probati nosenjem i nunanjem ili dojenjem u hodu, a ako ne ide, upotrijebiti dudu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad sam pogledala prvo pitanje - osnova navlacenja mlijeka, poticanja produkcije je sisanje iskljucivo na dojci, bez drugih objekata na kojima bi dijete zadovoljilo potrebu za sisanjem.

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Joj mi se doma zezamo da je duda njezin normabelček Ja sam u početku bila protiv dude i nisam joj ju uopće mislila davati....ali evo, jednom kad je bila cendrava (a bila je nahranjena i nije ju cika umirivala), smo probali i stvarno se umirila. Tako da smo eto počeli davati, ali samo kad znam da se najela i da moja cika više ne pomaže (naravno, najdraže mi je kad siki i tako se umiri i naslonjena zaspe, da ponekad i po sat vremena ostanemo tako jer se ne želim odvojiti i stavljati ju u krevetac ).
    Posljednje uređivanje od sejla : 10.05.2013. at 11:06

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •