Molim neki pametan savjet..
Maleni danas ima 7 tjedana, prije nekih tjedan dana počeo je cuclati palac.. Prvo se mučio da ga nađe, nije bio baš spretan i mislila sam da je slucajnost kad ga stavi u usta, ali evo jučer i danas gađa usta bez problema.. Po noći, nakon što je jeo u 23h, probudilo me glasno i zadovoljno cuclanje u 4 ujutro kad je bio gladan. Dignem se, pogledam ga a on zadovoljno spava i cucla palac umjesto da me probudi da mu dam papati

Svi mi govore da mu dam dudu. Inače ju koristim zadnja 2 tjedna ali samo kad se jako muči zaspat a ne pomaže nosanje ni cica, pa mu dam dudu i nakon par minuta izvadim i on nastavi lijepo spavati bez nje.. Užasavam se toga da mi stalno ima dudu u ustima, a još se više užasavam toga da ima palac.. Svaki put kad vidim da traži palac stavim ga na cicu ali on se ljuti jer nije gladan a ide mu mlijeko pa počne neutješno plakati sve dok opet ne pronađe palac
Pa sada .. ja sam mislila da dijete tek s neka 3 mjeseca počne kužiti svoje ruke i onda cuclat pa ni sad nisam sigurna jel on opće svjestan šta radi ili je ovo faza koja će proći za par dana.. ako će proć da mu ne dam dudu, ako će se nastavit da mu dam?