Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: duda ili prst

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno duda ili prst

dakle, dijete neće dudu, odbija ju. sisa samo prste. Svekrva mi rekla da to nije dobro, jer je neka mala kod njih u susjedstvu od sisanja prsta totalno stanjila prst tako da izgleda deformirano i drugačije od drugih. pa mene eto zanima jel to moguće i dal ste vidjeli primjere toga? meni to nekako zvuči nemoguće, al eto postoji ta neka curica. Pa me baš zanima dal se to stvarno događa i koliko često. da li vaša djeca cuclaju prste i kako im izgledaju prsti?

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

deni123 to za prst je moguće ako dijete par godina sisa jedan te isti prst.... ne znam koliko ti je dijete, ali moja je oko 6mj. starosti imali par faza kada bi sisala prst a poslije je prešla na dudu varalicu ... moje mišljenje je da je ako već mora nešto bolje duda jer će se dijete poslije lakše odučit kada mu je jednostavno ne daš , nego od prsta koji je stalno s njima...ali ima djece koja neće ni jedno ni drugo... eto to je moje mišljenje, javit će ti se i druge mame sa svojim savjetima i mišljenjima.... pozzz

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

ona je 4,5 mjeseci. nekad stavlja cijelu šaku u usta nekad tri prsta, al najčešće uvali palac i sisa ga. mislim i zubi će, dosta slini, pa valjda i zato. al se bojim da joj ne preraste u naviku. svekrva kad ju vidi stalno joj vadi prste iz usta i brani da stavlja, al meni to glupo branit, ak dijete hoće stavljat prste u usta. uvijek joj nudim sisu, al neće, jer nije gladna, nego ima potrebu nešto sisat. moja mama ju uči na dudu od rođenja i još nije uspjela, malo povuče, skuži i ispljune odmah. dudu hoće dudat jedino kad je u autosjedalici, neznam zašto. al meni dobro dođe, bolje nego da mi vrišti.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mala od moje frendice (7 mj) nikako nece dudu. Svakve su kupovali, od onih nalik na prst do obicnih, ali niti jednu nece. Samo prst dolazi u obzir, ili njen ili od roditelja.
    I mala je skroz normalna, nista joj nije deformirano

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam sisala palac (isti) do 7. godine, moje dijete isto. baš i nema neke defomacije, čak mislim da sisanje više utječe na zube nego na prst
    Posljednje uređivanje od maxi : 13.05.2013. at 09:52

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja kći je dudala dva prsta zajedno: kažiprst i srednjak, sedam godina. Počela je s dva-tri mjeseca starosti.
    Stalno je to radila. Tako se uspavljivala. Sve do škole. Onda je sama odlučila da više neće i prestala.
    Niti su joj prsti deformirani, niti zubi. Sve je ok.
    Ja sam ju puštala da duda, iako sam se naslušala svakakvih komentara.
    Ni ti se nemoj sekirati.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Moja kći je dudala dva prsta zajedno: kažiprst i srednjak, sedam godina. Počela je s dva-tri mjeseca starosti.
    Stalno je to radila. Tako se uspavljivala. Sve do škole. Onda je sama odlučila da više neće i prestala.
    Niti su joj prsti deformirani, niti zubi. Sve je ok.
    Ja sam ju puštala da duda, iako sam se naslušala svakakvih komentara.
    Ni ti se nemoj sekirati.
    I moj mlađi sin ovako. Ja se ne brinem, i baš ništa mu ni ne spominjem i primjećujem da to radi sve rjeđe.

Stariji je cucao palac i pusto smo se uzvrtili da ga zaustavimo i samo razvukli situaciju na godine. Mislim da potajice i dan-danas zadudla.
    Idem maknut potpis.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo i moj topick na tu temu od prije hmmm...6 godina http://forum.roda.hr/threads/18916-c...iju?highlight=

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ja sam dudala lijevi palac,pa poprilično dugo..sjetim se kak sam u nižoj osnovnoj jedva čekala odmor da si malo podudam Neznam,valjda djete nađe neku sigurnost u tome.Mami su pričali da budem imala deformirani palac,izbočene zube ...palac mi je ko maloj bio nešto tanji od desnog,ali nakon što sam prestala "unormalio" se S jedinicama je uvijek bilo sve ok.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam dudala lijevi palac,pa poprilično dugo..sjetim se kak sam u nižoj osnovnoj jedva čekala odmor da si malo podudam
    Ha ha ha ha ha, ovo jos nisam cula!

Deni, mene je to cuclanje prstiju+cijelih ruka toliko izludjivalo da sam joj bila mislila stavit carape na ruke da se odvikne od toga slusajuci savjete nekih starijih "Imat ce konjske zube" "Deformacija palca" "Stalno afte po ustima od prljavih usta ili ne daj boze herpes" itd itd
    Trajalo je do proslog mj, beba sad ima 7mj+8dana, pocelo trpanje ruka kad je imala 3mj, svi su prognozirali da cemo imat prve zube do 4mj kakvom je ona silinom to cuclala, a mi jos uvijek niti jedan...
    Tako pusti price, neka te ne tangiraju

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Možda krivo razmišljam, ali je li moguće da su i prst i duda zamjena za dojku. Sudim samo po svom jednom pa možda nisam u pravu, ali možda je za razmisliti. On nije imao ni dudu ni palac u ustima, ali je jako puno dojio. Ja sam, s druge strane, palac u ustima imala do škole. Imam pravilne zube, a gledam si sad i palčeve, podjednaki su

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa Vidi poruku
    Možda krivo razmišljam, ali je li moguće da su i prst i duda zamjena za dojku. Sudim samo po svom jednom pa možda nisam u pravu, ali možda je za razmisliti. On nije imao ni dudu ni palac u ustima, ali je jako puno dojio. Ja sam, s druge strane, palac u ustima imala do škole. Imam pravilne zube, a gledam si sad i palčeve, podjednaki su
    ovo sam i ja pomislila

deni, jel isključivo dojiš ili bebi daješ još nešto (adaptirano mlijeko, čaj,...)?
    hraniš li je po rasporedu ili na njezin zahtjev?
    kako napreduje na težini?

ako je s djetetom sve ok u smislu da dobro napreduje i da mu se ne ograničava vrijeme na dojci, duda je ok nakon 6. tjedna starosti

ja bih isto rekla da sisanje prsta ne škodi

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Čuj, bebica ti je mala i to što radi je normalno za mnoge bebe u toj dobi. Mi smo dojile, bila je puno na ciki. A opet imala je fazu od nekoliko mjeseci kad je stalno gurala šake i prstiće u usta (nije ih sisala). Nismo je sprječavali jer sam čitala da je to normalno.
    Osim šaka i prstića, u usta je gurala stalno i sve. I puno je slinila, toliko da smo nosili slinčeke. Onda je svo to guranje u usta smanjila...Sad ima 18 mjeseci, i dalje ponekad stavlja stvari u usta i grize, a vjerujem da je to povezano sa izbijanjem zubića.
    Dudu sam joj bila nudila u nekoliko navrata (nadajući se da je neće prihvatiti), ali ju je vrlo odlučno svaki put odbila.

Na tvom mjestu bebicu bih pustila, očito joj to guranje prstića i šake pomaže u masiranju desni ili smirivanju....

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moj veći sin (sada ima 3,5 godine) sisao prst, uvijek isti palac do 1,5 godine. prestao sam od sebe i nikakvih deformacija ni prsta ni zubije nema. nikad nije htio dudu iako smo pokušavali slušajući babske priče o tome kako će mu maltne narasti treća glava. moj mlađi sin (4,5) mj. sisa palac posljednjih nekoliko tjedana, nekad i više prstiju. on ima dudu jer nije toliki zaljubljenik u sisu, a nešto bi dudao pa smo mu dali dudu sa cca. 2 mj koji ju prihvatio iste sekunde (na moju veliku žalost), no čini mi se da polako izlazi iz mode, a napetiji je palac. oba moja sina su dojila i doje na zahtjev i ne vjerujem da im je to zamjena za dojku. jer stariji bi recimo sisao sisu dok je htio i onda bi na kraju uzeo palac. ne da sam mu ja zabranila da sisa. mlađi nije neki sisavac, ali su mu i palac i duda dragi u trenucima nervoze
    ja sam sisala palac do škole. zubi su ok, palac je na mjestu i izgleda normalno. tako da, opustite se, i pustitet babske priče. i uostalom to što gura prste u usta sada ni ne znači da će uopće početi cuclati palac već je možda samo ušao u fazu stavljanja svega u usta

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

zuska- i ona jako puno slini i moram joj stavljat slinček, jer bi onda svaki dan promijenila 10 bodija, koliko bude mokra. uvijek nekako gura na lijevu stranu, kao da ju nešto tamo vrijeđa. probala sam joj dati razne gumene grickalice, al nisu joj nešto napete, možda kasnije kad bude veća.
    hvala vam svima puno na odgovorima, više se neću zabrinjavat oko toga.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

za kilažu neznam jel ok, valjda je, dosad je na kontrolama bilo ok. idemo tek za 2 tjedna. Rodila se s 2800g, sad ima oko 6kg, otprilike.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

moram samo napomenut da ona jako voli sisat i podoji nam traju najmanje pola sata, a nekad i do sat vremena, koliko god ona ima potrebu, a nekad je to kraće, nekad duže, tako da ne mislim da joj sisa nedostaje.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

laumi- dojim na zahtjev, dakle kad traži, to je uglavnom svakih 2 sata, nekad kraće, nekad duže, nikad više od 2,5h, osim noći. ad ništa. dobije malo čaja, dnevno popije nekad ništa, nekad 20ml, al mislim da joj sisanje definitivno nije zamjena za dojenje, jer i kad sisa sisu nekad pokušava ugurat palac, pa tako sisa u isto vrijeme i sisu i palac. Mene to zna živcirat jer mi s prstom grebe po sisi, pa joj dam svoj prst pa me drži za prst dok sisa.
    Muž mi stalno prigovara da sam dosadna sa tom sisom jer joj ja uvijek nudim kad vidim da stavlja ruke u usta, al ona jednostavno nije gladna, već bi nešto sisala. ja nudim, ona neće, pa on meni kaže- pusti dijete na miru, nije gladna, i ima čovjek pravo. Al ne smeta meni to, znam da je normalno da sisa prste i stavlja sve u usta. Jedino ne želim da joj se deformiraju prsti ili zubi, al po odgovorima vidim da je više onih koji nisu imali s tim problema.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Javlja se još jedna sisačica palca. Nemam nikakvih posljedica ni na prstima ni na zubima.
    Dojena sam do 3.mj., tada je sisa zamijenjena dudom, a u 3.godini duda prstom (smatrali su da sam prevelika za dudu, a prsta će se lako riješiti )
    To je trajalo do 11. godine, cijelu noć-svaku noć-samo po noći. Nisam najluđa, odite na Tančinu temu!

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam dudala dudu do 9. godine (po skrivečki) imam savršene zube

deni, kilaža je super
    (ja bih jedino čaj izbacila)

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja dudu u kuci uopce nisam imala, ni kupila ni pomislila davati. Oboje djece mi je imalo neke kratke faze sisana prsta, no kad bi vidjela da sisaju prste ponudila bi cicu. To mi je bio jedan od znakova gladi ili zelje za cicom.
    Dakako, i moja svekrva je imala pametovanja o sisanju prsta, i ona pozna tamo neku, i ona je upala sa dudom u kucu itd., al mislim da je tu vise rijec o svekrvitisu nego o nekoj opakoj patologiji koja novordjenim sisavcima unistava palceve

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Meni je duda kao nekakav čep - totalno odbojna - pa svojoj djeci nisam to ni nudila. Zato mi mlađa cica prst, već 2,5 godine, još uvijek je palac normalan i raste jednako kao i onaj na drugoj ruci.

Commawhite avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

ja sam dudala palac lijeve ruke 12 godina mrvicu mi je taj palac tanji od drugog, a i zubi su mi pomjereni. moji su probali na sve načine odviknuti me od toga, od stavljanja zavoja, preko zabrana do objašnjavanja, moljenja, kumljenja... jok. nisam se dala. tek kad su me dečki počeli zanimati sam prestala i živa sam, zdrava i normalna. moje dijete nije htjelo dudu već je neko vrijeme dudao srednjak i prstenjak i onda je prestao. radije bih da ako nešto mora dudati, bude to prst neg duda. doduše kod njega je cica :D
    eto, samo sam ti htjela reć da jest moguće tako nešto, ali da niti je to strašno, a i treba dugo da do toga dođe. a ovisi kolko je dijete tvrdoglavo pa mu se može ili ne može zabraniti.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

sad mi je ovaj post koji sam postavila smiješan iz ove perspektive. Cura je sad godinu dana i ono sisanje palca je bila kratkotrajna faza koja je brzo prošla. Još uvijek dojimo, al ne tako često kao prije, 2-3 na dan i 1 po noći. Što sam iskusnija, sve više vidim da ne treba slušat priče baba i inih i sličnih. Svako dijete je individua za sebe. Sad joj znaju reći tako velika curica a sisa, fuj. A ona tek napunila godinu dana. Ona se samo nasmije i navali još jače, ništa tu ne tangira. Bit će opasna.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Molim neki pametan savjet..
    Maleni danas ima 7 tjedana, prije nekih tjedan dana počeo je cuclati palac.. Prvo se mučio da ga nađe, nije bio baš spretan i mislila sam da je slucajnost kad ga stavi u usta, ali evo jučer i danas gađa usta bez problema.. Po noći, nakon što je jeo u 23h, probudilo me glasno i zadovoljno cuclanje u 4 ujutro kad je bio gladan. Dignem se, pogledam ga a on zadovoljno spava i cucla palac umjesto da me probudi da mu dam papati Svi mi govore da mu dam dudu. Inače ju koristim zadnja 2 tjedna ali samo kad se jako muči zaspat a ne pomaže nosanje ni cica, pa mu dam dudu i nakon par minuta izvadim i on nastavi lijepo spavati bez nje.. Užasavam se toga da mi stalno ima dudu u ustima, a još se više užasavam toga da ima palac.. Svaki put kad vidim da traži palac stavim ga na cicu ali on se ljuti jer nije gladan a ide mu mlijeko pa počne neutješno plakati sve dok opet ne pronađe palac

Pa sada .. ja sam mislila da dijete tek s neka 3 mjeseca počne kužiti svoje ruke i onda cuclat pa ni sad nisam sigurna jel on opće svjestan šta radi ili je ovo faza koja će proći za par dana.. ako će proć da mu ne dam dudu, ako će se nastavit da mu dam?

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Molim neki pametan savjet..
    Maleni danas ima 7 tjedana, prije nekih tjedan dana počeo je cuclati palac.. Prvo se mučio da ga nađe, nije bio baš spretan i mislila sam da je slucajnost kad ga stavi u usta, ali evo jučer i danas gađa usta bez problema.. Po noći, nakon što je jeo u 23h, probudilo me glasno i zadovoljno cuclanje u 4 ujutro kad je bio gladan. Dignem se, pogledam ga a on zadovoljno spava i cucla palac umjesto da me probudi da mu dam papati Svi mi govore da mu dam dudu. Inače ju koristim zadnja 2 tjedna ali samo kad se jako muči zaspat a ne pomaže nosanje ni cica, pa mu dam dudu i nakon par minuta izvadim i on nastavi lijepo spavati bez nje.. Užasavam se toga da mi stalno ima dudu u ustima, a još se više užasavam toga da ima palac.. Svaki put kad vidim da traži palac stavim ga na cicu ali on se ljuti jer nije gladan a ide mu mlijeko pa počne neutješno plakati sve dok opet ne pronađe palac

Pa sada .. ja sam mislila da dijete tek s neka 3 mjeseca počne kužiti svoje ruke i onda cuclat pa ni sad nisam sigurna jel on opće svjestan šta radi ili je ovo faza koja će proći za par dana.. ako će proć da mu ne dam dudu, ako će se nastavit da mu dam?
    Apsu, identična stvar i kod nas.
    Dudu je kao mali htio samo ako mu se jako spavalo i čim bi zaspao letila je van, jedno vrijeme nije htio ništa i prije dva tjedna je otkrio palac i od tad je stalno u ustima..
    moj dragi i ja smo ko bebe sisali palac pa onda je valjda ovo genetski
    za sad mu ne čupam prst van, nadam se da je faza koja će proći. svi mi govore da mu stavim papar na prst a neki da kupim lak protiv grickanja noktiju pa namažem. ne želim ni jedno ni drugo nego ću ga malo pustiti da vidim dali će sam od sebe prestati.
    probala sam dudu u zamjenu za prst i ne prolazi, sve sam ih bacila. neću mu više nuditi.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mom je to bila faza..jedno vrijeme se uspavljivao sa palcem,ali ga je proslo za tjedan-dva..
    Ja mu ne bi forsirala dudu.pusti ga dva -tri tjedna pa vidi..

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Cura ima dva i pol mjeseca. Dojim, dudu nema. Otkrila je palac i zaljubila se u njega. Danas se sama uspavala cuclajuci.
    Zapravo, i nemam neko pitanje

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Jedna žena koju znam je kao mala dugo sisala svoje palceve i ima totalno deformirane nokte na oba :/ jako ružno...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa Vidi poruku
    Cura ima dva i pol mjeseca. Dojim, dudu nema. Otkrila je palac i zaljubila se u njega. Danas se sama uspavala cuclajuci.
    Zapravo, i nemam neko pitanje
    Samo se hvalis

Ja sam najmladjoj uvalila dudu kad je navrsila dva mjeseca
    Ponekad ju samo prihvati, al ja joj dajem iskljucivo ako pocne plakati u kolicima ili autosjedalici
    Doma i u ostalim prilikama ne
    Zapravo si pokusavam olaksati voznju u autu i setnje s kolicima
    Nekad pali, nekad ne
    Ponekad si cica i palac, ili ostale prste

Meni se nekako ne svidja ni jedno, niti drugo
    Al mozda je bolje duda, jer nju mogu uzeti i baciti
    Palac ne

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja radije dam dudu. Nekako mislim da se lakse odvikne. A ne stavljam ju stalno, samo u kriticnim situacijama...
    Sestricna mi je dudala palac toliko da joj je prstic bio manji zbog toga...jedva su se toga rijesili
    Posljednje uređivanje od Vrci : 25.05.2014. at 11:00

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Evo ja na kraju nisam dala dudu, tj nisam ju dala da ju žvače cijeli dan, dobije ju samo na vecer kad ga stavim u krevet, malo ga ununam, dam dudu i on zaspi za dvije minute, mi mu izvadimo dudu i on nastavi spavat načubljen
    Ako place u kolicima ni nece dudu, povezao ju je da mu je to za spavanje i sav se čudi ako mu ju dam po danu.. Super!

Palac je žvakao jako kratko, isto se par puta sam uspavao s njim
    Zapravo smo mu palac vadili i skretali mu paznju na neku igracku il smo ga noskali i plesali s njim pa je valjda i zaboravio na njega.. Sad žvače cijelu šaku kad ga zubi svrbe..

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

To i ja napravim, kad zaspi izvadim dudu

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Duda je sterilizirana. Vreba iz prikrajka. Palac je još aktualan. Ali s obzirom da spominjete da to dolazi kao faza, cuclajući je proživljavamo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa Vidi poruku
    Duda je sterilizirana. Vreba iz prikrajka. Palac je još aktualan. Ali s obzirom da spominjete da to dolazi kao faza, cuclajući je proživljavamo.
    Kod mog mlađeg sina "faza palac" trajala je do osme godine. Nije bilo toga što nismo pokušali... ali tek kad je sam odlučio odustati (svjesno), to je i učinio. Danas ima vidljivu deformaciju zubi - u kolovozu idemo po aparatić. Uvijek me grizla savjest jesmo li mogli i bez toga, ali dudu varalicu nije htio, a što da radimo s prstom? Ne mogu uzeti škare za ruže (iako mi se čini da sam i to spomenula kad mi je bio pun kufer... ).

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moja curica je s mjesec i po pocela bas intenzivno cuclati prst. Malo nam je izgledala slatko, malo nam je bilo super sto se sama zabavlja nakon sina koji nije silazio sa sise, a onda... Na pregledu je ispalo da je dobila samo 250 grama za dva mjeseca. Mislim da je to s prstom krenulo od gladi, jer ona skoro nikako ne place niti trazi sama da jdde, a ja sam ocito bila u zabludi da ce sama taziti i nudila da doji suvise rijetko. Sad nudim svaki sat, kad vidim sa prihvati, ponudim cak i drugu dojku... Prst je u upotrebi neupotedivo manje...
    i mene strah deformitrta zuba

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kucam s mobitela, zato tipfeleri...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moj je palac i kaziprst skupa bas cuclao mozda par dana. Sad saku stavi u usta,pa vadi i tako ukrug

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Zna i ona šaku/e gurnut u usta, ali to je ne umiri. A ovo joj je kao droga trenutno

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Ja svoj nisam htjela dat dudu na pocetku jer me bilo strah da si ne zeznem dojenje. Dudu sad odbija. Pokusala sam opet samo iz razloga da se lakse smiri i zaspe. Prije bi zaspala na cici a sad nikako. Ali prsti su tu. Trpa cijelu saku u usta. A ponekad samo palac ( i od nogice) i njega zna cucati dosta. Ali da bi tako zaspala nema sanse...

LuckyB avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Smješko dudu nije htio vidjeti do prije dva tjedna, sad mu je po novom super. Ali mu je super i prst. I šaka. I gaza. I sve igračke. I odjeća. Sve duda. Pokušao je dudati i moj nos.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Skroz male bebe od gladi guraju šakicu u usta.
    I moja je to radila i kad smo skužili zašto i riješili to- prestala je.
    Prstiće je dudala do polaska u školu i svjesno prestala.
    Tako se uspavljivala, a dudala je i kad joj je bilo dosadno.
    Nikad nije htjela dudu i danas nema nikakav deformitet zuba.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •