-
Kako je Ema Kristina došla na ovaj svijet
U petak 24.02.2006 ja sam još radila. Cijelu trudnoču sam bila aktivna i radila a obzirom da mi je termin bio tek 08.03.2006 mislila sam odraditi cijelu veljaču pa na porodiljni. No međutim Ema je imala drugih planova. Oko 12:30 iza ponoći meni bilo sila pišati. Dignem se iz kreveta a nešto curi. Mislila sam da sam se popiškila jer mi je Ema već bila jako nisko i stiskala mjehur. Probudila sam MM i rekla mu da promjeni posteljinu da sam se popiškila. Otišla sam na WC ali više mi se nije piškilo. Pogledala sam kroz prozor a vani sve bijelo. Napadalo je snijega kao usred mečave. Legla natrag u krevet kada opet nešto procuri. Sada mi je već bilo sumnjivo. Otišla sam ponovo na WC i vidjela sa curi voda koja nije urin. Probudila sam MM i svoje roditelje i nazvala doktoricu. Doktorica mi je rekla da mi je puknuo vodenjak i da se polako spremim i krenem u bolnicu. Dok sam se ja spremala MM i tata su očistili snijeg pred kućom i upalili auto. Na izlasku iz kuće mama me prekrižila i dala mi blagoslov a meni su počeli trudovi. Tata je vozio a MM je mjerio trudove. Nisu bili jaki ali su dolazili svakih 5 do 7 minuta.
Napokon smo stigli u bolnicu. Primili su me vrlo ljubazno. Kada sam došla u predrađaonu dr. me obavijestila da je moja doktorica već zvala i provjerila tko je dežuran da bude sigurna da je sve okay. Brijanje i klistir su usljedili. Nakon što sam se očistila i presvukla rekli su mi da malo šećem po hodniku. U 4 sata su mene i MM odpeljali do boxa. Priključili su me na ctg i rekli da sam otvorena 2 cm.
MM je nastavio mjeriti trudove i očitavao ih je sa ctg-a i pomagao mi je disati. U pauzama mi je gladio kosu, davao pusice i pomagao mi da se pripremim za sljedeći trud. Doktori i sestre su svakih pola sata provirili da vide da li je sve okay i bili su jako ljubazni čak smo se i šalili. Oko 7:30 ujutro prije smjene doktor je rekao da sam 5 cm otvorena i da mi preporuća epiduralnu ako želim. Sjeo je i meni i MM objasnio sve o epiduralnoj (dobre i loše strane) pustio nas je par minuta da se dogovorimo. Odlučili smo da želimo jer su trudovi već bili jako jaki i česti a ja već jako umorna. Anesteziologica mi je dala epiduralnu. Bila je super ništa me nije boljelo i bila je jako ljubazna. Nakon što mi je dala epiduralnu ona i dr. su otišli a došla je nova smjena.
Nova smjena je bila odlična. Nova anesteziologica je došla. Bila je to sestra moje ginekologice. Oko 9:30 sam bila otvorena 9 cm (nakon vrlo malo dripa) i epiduralna je počela slabiti (dobila sam samo pola doze). Dežurna doktorica mi je rekla da zovemo kada počnem osječati pritisak na debelo crijevo. MM je bio super. Dok je epiduralna držala pričali smo i drijemali zajedno.
Počela sam osječati pritisak a moja anesteziologica je disala sa mnom i sa MM. Malena nikako da se spusti do kraja da počnemo tiskati. U jednom trenutku počeli su malo slabiti otkucaji srca i Doktorica, babica, anesteziologica i još jedan doktor su bili uz mene i rekli da moram početi gurati. MM je bio iza mene i ohrabrivao me. Ema je jako teško izašla van. Omotala joj se pupčana vrpca oko trbuha i još ju je držala čvrsto u jednoj rukici kao da ne želi van.
Kada je došla na ovaj svijet bila je ljubičasta i MM kaže da je bila potpuno nepomična (ja ju nisam odmah vidjela). Nije plakala a ja sam samo ispitivala zašto ne plače. Brzo su je odnjeli. Vratili su je samo na sekundu da ju vidim i odmah s njom na intenzivnu. Apgar 8 pa 9. Teška 3580, duga 52 cm.
Bila je na intenzivnoj do te većeri kada su mi ju napokon donjeli. Predivan mali anđelčić. Sve je ispalo super i mala Ema je odlično. Pravi je mali borac.
Zahvaljujem svim doktorima, sestrama i babicama u Petrovoj bolnici koji su bili predivni prema meni i mojoj maloj Emi Kristini.
-
Ema je jako teško izašla van. Omotala joj se pupčana vrpca oko trbuha i još ju je držala čvrsto u jednoj rukici kao da ne želi van.
joj sva sam se raznježila....
Pravi mali borac!!!!
-
:D poljubac malom anđelu a tebi i TM čestitke
-
-
-
-
-
Čestitam i pusa malom
-
Divno, super ste! Čestitam vam na hrabroj curici :D