Stranica 10 od 19 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 934

Tema: POMOĆ!!! Infantilna anoreksija? Iliti- težak na hranjenju?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da
    Ali moji su druga klasa alergičari ,pa i ne smiju sve jesti

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Kak ste vi rijesili probleme oko prehrane?

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Nasi dr su preporucili cijepljenje, pogotovo za rota virus jer su se bojali da ce jos smrsaviti ako se zarazi.

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Nas nasa nece cjepiti uopce,moja ima 5 mj i jedino cjepivo koje je dobila je bilo u rodilistu.

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Moze savjet?kako mogu povecati obrok curki,sada jede po 100ml probala sam joj danas dati jos 50ml koje je pojela bez problema al je za 10 min povracala.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nemam savjet
    Ali ako pitaš za krutu hranu 100 ml mislim da je to dosta i puno hrane

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Ne mislim na mlijeko,krute hrane mi pojede po 200ml neznam kolko je to grama.mlijeko je problem pokusavam joj bar dva obroka povecati jer mi odbija u noc a kroz dan nema sanse da pojede 500ml.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koliko jede obroka? Kruta a koliko mlijeka,?
    Izdajaš li još uvijek?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pa možda da daš 120 ml, a ne odmah 150ml. Povećavaš pomalo, ako želiš da više popije

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Jede 5 obroka mliijeka i dva kruta al u jednom krutom ji stavim 100ml mlijeka.

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Pardon 4 mlijeka i dva kruta zato joj stavljam u jedan kruti jos mlijeko da imamo 500ml i jednu kasicu vocnu ili povrtnu.

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Zaboravila sam napomenuti nikad ne pije cisto mlijeko nego sa rizinima ili kukuruznim pahuljicama,ap nap zapdnjoj kontroli nam je nutricionistica rekla da stavimo zlicicu il dvije vocne kasice.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vjerujem da je voćna u mlijeko samo radi neutralizacije okusa

Ali u svakom slučaju ispada da su vaši obroci svi zapravo kruti
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.06.2020. at 17:59

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Da samo radi neutralizacije,nisam tak razmisljala pa onda valjda jesu,u mlijeko stavim jednu mjericu neoketa rizinih il kukuruznih pahuljica.ovak ona recimo za rucak jede spinat i podrigne se a oko 9 navecer ga bljucne i cesto stuca.

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Na ono prije pitanje jel bi to mogao biti refluks?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Može biti svašta. Bljuckanje i povraćanje su dve različite stvari
    A jesi li pitala doktore u svezi toga?

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Da spomenula sam sad 27 na kontroli veli doktorica solomun ako se ne varam da se tak preziva da nije to nista da malo kasnije crijeva prorade,al ne razumijem kakve to ima veze ak ona u 13 ruca a u 21 sat bljucne rucak s kasnijim radom crijeva.ona bljuca dosta,stuca i odbija hranu zato pitam dal bi to bio refluks.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Malo mi je čudno pročitati da dijete od 5 mjeseci jede 5 ili 6 obroka krute hrane na dan. No, valjda oni u bolnici znaju zašto tako mora.
    Očito ne probavlja taj obrok sa povrćem. A i što će joj već povrće?
    Daj sve obroke sa mliječnim kašicama kad već mora kašice. Pusti to povrće dok malo ne odraste.
    A da ju seke hrane? Možda bi joj bilo zabavnije? Ne znam da li si probala mlijeko staviti u kljunašicu ili čašu, pa da one piju iz svoje i bebi ponude iz njene.
    Da hranjenje postane bar zabava ako već ne može biti užitak. Možda da se ti malo odmakneš u vrijeme kad ona treba jesti i malo se opustiš, pa se i beba opusti. Samo prijedlog.

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Probali smo da ju starija seka hrani sve redom pljuje van,jedino nisam probala s casicama da pije.ni ja do sad nisam razmisljala da su joj ustvari svi obroki kasasti slusala sam kaj su rekli u bolnici s cim da ju hranim pa sam to radila,nije samo povrce u pitanju nego i mlijeko bljuca al recimo po spinatu vidim da je njega navecer bljucnula a jela ga popodne.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja bih trazila drugo, sedmo i devedeseto misljenje, cini mi se. Nista mi nije jasno, neovisno o tome sto se spominje Klaiceva i strucnjaci. To je beba od pet mjeseci, a ne dijete od 5 godina s problemom hranjenja pa mu se daje sve i svasta jer nesto jesti mora. Prehrana bebe se bazira na majcinom mlijeku ili formuli u cijeloj prvoj godini zivota. Plus, dijete nema nikakav problem s dobivanjem na tezini, sto me jos dodatno zbunjuje kod preporuka hrane koju spominjes.

Izgubila je, pises, nekih dvjestotinjak grama, a imala je tri bronhitisa. To bi, u tim okolnostima, bilo zapravo prilicno normalno, a ne neka anomalija.

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Neznam koga da trazim jos misljenje dobili smo dva od gastra u nasoj bolnici do voditeljice odjela u klajicevoj,pa mi je malo bed opet traziti novo misljenje ispalo bude da trazim misljenje strucnjaka a s njihovim misljenjem nisam zadovoljna.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Možeš ispočetka sve navesti, kako je bilo od rođenja, težina, jelo, dojenje/ad? Kako ste završili u Klaićevoj i koje ste sve pretrage napravili i što su vam točno rekli?

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Rodila se sa 3420 aparg 10/10. Dosli doma s bolnice odbijala je cicu dosla patronazna sad vremena njenjale poze al nis pa sam se pocela izdajati sama je trazila jesti i pojela po 120do150ml.e onda je pocela sve manje i manje jesti odbijala je moj mlijeko pa smo se obratili njenoj pedijatrici koja nije reagirala jer nije gubila na tezini to je trajalo jedno mjesec dana da mi doktorica nije savjetovala da je pusti i ne davam joj u snu te je izgubila na kilazi poslani u nasu bolnicu tamo je na odjelu dobila gripu a i b,rota virus i prvi bronhitis,nakon skoro njesec dana otpustena doma s dijagnozom poremecaj hranjenja i naravno popratnim bolestima radili su ultrazvuk abdomena,mozga i ekage srca djete potpuno zdravo posto je sve bolesti zaradila u nasoj bolnici odlucili smo prek veze otici u klajicevu gdi smo odma isti dan hospitalizirani i opet dobili istu dijagnozu.

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Do onda sam se izdajala al kad je zavrsila u bolnici izgubila sam mlijeko od straha,brige,soka ni sama neznam i zavrsili smo na nanu isto odbijala pa na hipu pa na (kršitelj koda)u te od gastra u nasoj bolnici dobili pregomin bez pretrage za alergiju te u klajicevoj su probali isto ju sa svim hraniti jedino je donekle prihvatila neoket al tam su joj vadili krv za alrgiju koju nema probala sam ju ja hraniti i svojim izdojenim mlijekom koje imam u skrinji na sve isto reagira odbija place se cim vidi bocicu,ide ji na povracanje kad i u snu ji uvalim mlijeko.zato velim da je nam T rekla da krenemo s dohranom koja nam ide puno bolje nego mlijeko.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Uf meni se čini da su vam prebrzo i prerano sve to uvalili. Ova gripa, rota,bronhitis, to joj šokiralo tijelo, nije ni čudno da ne bi normalno papala.
    I tako maloj bebi se ne mijenja hrana svako malo, za adaptirano mislim.

Ne znam što pametno reći, ja bih možda malo sad smanjila s forsiranjem. Nije mršava, ako je relativno zdrava, pa vidjela u mjesec dana kako bi se ponašala

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ma dajte. Dijete je hranjeno na sondu - to sigurno nije bilo bezveze. Ja bih slusala savjete doktora bez imalo griznje savjesti. Pa sto da si joj krenula davati povrce s pet umjesto sa sest mjeseci. Glavno da je prihvatila hranu, i da sad bolje jede i dobiva na tezini.

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Ma to smo i mi mislili da zbog tih svih bolesti nece jesti al od toga je proslo 4mj pa vec bi trebal normalno jesti,bojim se pustiti ju da sama trazi jesti i da pojede malo da opet ne zavrsimo u bolnici znam da ji je kilaza super i da ohladim na par dana da se ne nist strasno desilo al to je ono razum govori jedno a srce radi po svom.

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Zato i slusam doktore jer nemogu podnjeti da ju opet hrane na sondu,a kaj se tice povrca pa to sam davala i starijim dvijema s navrsenih 5 mj.njoj dajem sve kak nam je T rekla od blitve,spinata,krumpira,griza,banane,jabuke,kruske ,sljive,marelice,maslinovo ulje,suncokretovo,ulje repice i kokosov maslac.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sličnu priču sam imala s velikim ali je bila priča o ešerihiji kod mene završio je po drugi put u bolnici s manje od dva i pol mjeseca. Svu hranu je odbijao jedva preživio dva tjedna u zarazmoj,idući dan sam i ja završila u bolnici dopuštali su mi da dođem k njemu. Izdajala se i to je ponekad htio pojesti. Probala sam i ja doma dati mu neko drugo mlijeko ali nije išlo. Kad smo došli doma odlučila sam izdvajati jer se on na vidljivu vicu tresao i grčevito plakao. Dosta dobro mi je išlo izdvajanje ,mada sam skoro s tri tjedna kad je završio prvi put u bolnici ostala nakratko brz mlijeka,ok tu je malo i muž pomogao da ponovo potekne,nađena mu je tad srčana mana.u dva tjedna bolnice najbolje je napredovao od sve djece na mom mlijeku.

Ista priča mi je desila d klinkin u isto vrijeme kad je počela odbijati cicu.sli nju sam ipak uspjela vratiti na cicu.
    Možda je i kod tebe bili nešto slično kad je dete počelo odbijati.i jel možeš napraviti paralelu s svojima većina?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Antonija0601 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma to smo i mi mislili da zbog tih svih bolesti nece jesti al od toga je proslo 4mj pa vec bi trebal normalno jesti,bojim se pustiti ju da sama trazi jesti i da pojede malo da opet ne zavrsimo u bolnici znam da ji je kilaza super i da ohladim na par dana da se ne nist strasno desilo al to je ono razum govori jedno a srce radi po svom.
    Antonija, situacija sasvim jasno nije bezazlena, no meni se čini da bih ja ipak skupila hrabrosti i probala joj dat šansu da sama zatraži jesti i pojede bar malo al po svome, pogotovo zato što joj je kilaža zaista super. To "nasilno" natrpavanje hrane nekako mi dugoročno ne izgleda preoptimistično.

Pišem kao laik, koji nema osobnog iskustva, samo iskustvo s nećakom koji nije jeo krutu hranu uopće do 4.-5. godine, do danas nikad nije pojeo kruh, bananu i sl a kreće u školu.
    Želim ti puno sreće!

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Jelena.0 valjda,lili to je ono kaj sam napisala razum govori jedno,a srce drugo.mislim da ja nebi izdrzala da ponovo izgubi na kilazi pa makar i 5 deka.znam da dugorocno ne radim dobro njaj a ni sebi al neznam kak da to promjenim kad me strah gubitka kila,da se nebu razvijala ko sva djeca.a kaj se tice krute hrane kak moze pojesti mali krumpir s mrkvicom sa 100ml mlijeka,zlicom maslinovog ulja i malo rizinih pahuljicama i to ispadne 200ml bez neke traume,a mlijeko vise od 100 ml nejde a ako i uspije pojesti vise mlijeka povraca

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mlijeka,zlicom maslinovog ulja i malo rizinih pahuljicama i to ispadne 200ml bez neke traume,a mlijeko vise od 100 ml nejde a ako i uspije pojesti vise mlijeka povraca
    možda blesavo pitanje: pa dobro jel joj nužno više od te količine mlijeka koju prima?

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Nije mora kroz dan imati 500ml a to imamo.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja čitam i čitam i ništa mi nije jasno.
    Beba ima niz članova porodice sa bronhitisima i astmom. Obično su u podlozi astme i bronhitisa neka alergija, ili refluks.
    I sama je imala već tri bronhitisa. Bljucka dosta i povremeno povraća. Odbija hranu. Što su često znaci alergije i refluksa.
    Ipak, uprkos fizičkim znacima i porodičnoj sklonosti, prema stručnjacima beba od pet meseci nema ni alergiju ni astmu ni refluks, nego baš psihički poremećaj u ishrani.
    I uprkos porodičnoj sklonosti ka astmi i bronhitisu, gde je najčešće u podlozi toga neka alergija, beba od pet meseci je već probala ni manje ni više nego 13 novih namirnica i ukusa osim samog mleka. A i mleka je isprobala bar 5-6. Sve po savetima stručnjaka.
    Pri tome, beba je normalne težine, čak natprosečna.
    Ali treba da pije više mleka. Iako ga zapravo ne pije, jer ni to nije čisto mleko...
    Valjda tako treba...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I meni je to puno isprobavanja mlijeka i hrane,ja sam bila uvijek Jasko oprezna s time.
    Ali ja nisam nigdje pročitala ili sam to preskočila porodične bronhitisa ,alergije i astme
    I opet ja dosadna na koji način je dete s jedan do dva mjeseca testirani na alergije.

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Da tri bronhitisa s moje strane obitelji svi al svi imaju il bronhitis il asmu,ne nije alergicna na nista.zato sam i pitala dal bi to bio refluks,al po njihovom ni to nije pa si mislim valjda sju pametniji od mene kad su zavrsili skole koje jesu.koji su znaci refluksa?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I sad opet ... Kad je došla doma jela je 120 do 150 mlijeka,....jeste bi došli doma iz bolnice do max. tjedan dana ili mjesec dana? Koliko se sjećam toliko jedu djeca od mjesec dana.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 18.06.2020. at 12:53

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Treba dobro ciljati za testiranja,neki se ne trude,neki ne znaju na kaj bi voljeli.eto moj mali je alergičan na krumpir koji je slučajno otkriven uz nadu drugoga,a klinka i na pregomin uz svoju hrpu .

I da moji manji su alergičsri i na moje mlijeko zato sam godinama bila na dijeti
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 18.06.2020. at 12:57

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

120 do 150 je jela prije toga svega onda je jednostavno pocela odbijati jesti.Tolko je mojeg mlijeka pojela pa velim da sam poslije probala jos sa svojim izdojenim i smrznuti ju nahraniti pa opet isto.zato i pitam za refluks ni meni nije jasno kak ona koja je tolko pojela jednostavno vise nece.il se ja jednostavno nemogu pomiriti s tom dijagnozom pa trazim dlaku u jajetu.ako nije alergija onda je valjda refluks,i opet naglasavam da po njihovom nije ni jedno oni su studirali medicinu a ja sam obicna cvjecarka.

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Testove su radili za proteine kravljeg mlijeka nist drugo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

E to ne znači da nije alergična nikako

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Nego?al nije alergicna na mlijeko,pa zasto ga onda odbija?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ima više razloga zašto može odbijati.eto recimo koji manji nisu odbili moje mlijeko iako su alergičsri na km. Samo su u jednom periodu manje ili nikako dobivali i to oboje oko četvrtog mjeseca
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 18.06.2020. at 14:11

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ali i veliki i klinka su odbili kad sam imala ešerihiju

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Ja nisam bila nist bolesna pa to nije razlog,a za testiranje uvezi alergije trebam sama traziti ili?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj stariji sin ima intoleranciju na laktozu. Imala sam muke s njim (dojenački grčevi, proljevi) i sa mojim mlijekom i sa formulom, sve dok nije počela dohrana, a počeli smo ranije (sa 5 mjeseci) upravo iz tog razloga. Nefermentirano mlijeko njemu i danas izaziva proljeve i mučninu i općenito ga ne smije uzimati. Mislim, može ali mu ne čini dobro ni danas. Što se tiče odbijanja hrane - nemam pametan savjet, jer ja sam imala proždrljivce. Morala sam kontrolirati da ne pojedu ono što ne treba, pa nemam iskustva.

Sad govorim napamet- jesi li probala dati formulu na bazi soje? Pitaj pedijatra. Možda je to bezvezna ideja, a možda pomogne.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja nisam alergična na mlijeko, a ne mogu pojmiti da popijem nii najminimalniju količinu mlijeka u obliku mlijeka. Svi mi se receptori u tijelu pakleno pobune na kapljicu okusa čistog mlijeka. Osjećaj da bih mogla iskočiti iz vlastite kože. Tko to nema i ne zna kako je.
    Mama je rekla da nisam ni kao beba pila mlijeko nakon što me je prestala dojiti. Kaže da je svasta izmisljala, najčešće malo ječmene kave u bocu. Ili domaći jogurt, kiselo mlijeko...
    Jedem sir, vrhnje, jogurt, sve mlijecne proizvode.

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Ne steti pitati uvezi sojinog mlijeka,ni ja kao mala nisam voljela mlijeko moja mama veli da sam odrasla na pudingu i jogurtu ni danas ga ne pijem jedino u kavi,bilo bi super kad bi imala vec 9 mjeseci pa da joj davam svjezi sir i vrhnje al kad nema.mozda da to probam joj dati?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sojino ti je isto pregomin jaaako razbijeno,ima i nekih formula na bazi soje ,moji su alergični na soju

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Pregomin uopce nije prihvatila,a da probam sa vrhnjem znam da je premala pa mozda joj se to svidi.

Stranica 10 od 19 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •