Stranica 12 od 19 PrviPrvi ... 21011121314 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 934

Tema: POMOĆ!!! Infantilna anoreksija? Iliti- težak na hranjenju?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Osip, povracanje, urtikariju, proljev, kombinacije... Ona nije imala epizoda anafilakse, a sin je imao jednu.

Alergije su, njene, kikiriki, ljesnjak, pistacije, indijski orascic, mrkva, protein kravljeg mlijeka, soja, jaje, sezam. Sad joj je jos ostao samo sezam, drugo je proslo. Sin je alergican na pistacije i indijski orascis.

Kcer je jela majcino mlijeko, odnosno jos uvijek sisa, a nikad ju nije smetalo nista sto sam ja jela. Osim toga nije jela nikakve nadomjestke mlijecnim proizvodima ni do prve godine zivota, niti do trece godine, kad je prerasla alergiju na protein kravljeg mlijeka (a i ostale alergene). Kravlje mlijeko ne pije ni dan danas, a ne jede niti vecinu mlijecnih proizvoda.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Antonija,
    Pa nas nekoliko ti je reklo da nismo pile mlijeko niti smo ga davale svojoj djeci, barem ni blizu u tim količinama koje ti navodiš. Normalna su zdrava djeca.

Meni osobno je i za odraslu osobu pola litre mlijeka svaki dan previše. I ne smatram mlijeko nužnom namirnicom. Čak što više smatram ga nezdravim ako ga se pije u velikim količinama.

Zaista se ne trebaš držati te količine kao pjan plota. Al fakat.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 21.06.2020. at 22:58

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Pa kolko su onda tvoja djeca popila mlijeka kroz dan?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Drugačije je ipak kad se radi o bebi od 5 mjeseci, nego onoj bliže godini dana.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Napose ako su deca na cici a ne znaš koliko je popili dete
    Eto moj veliki je u neko doba imao na raspolaganju više od litre mlijeka nije mogo pojesti sve . Dio sam zaledila i poslije poklonila jednoj mami
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 22.06.2020. at 12:35

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Pa zato se i trudim da dobije bar pola litre kroz dan,drukcje je kad djete doji pa neznas koliko kroz dan jede,a opet je druga situacija kad vidis kolko pojede.tesko je znati kad je djete sito ako nikad nije gladno ko moja,zato sam tolko opsjednuta brojkama cisto da mogu procjeniti kad joj je dosta.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koliko se ja sjećam kod T. Se piše jelovniku koliko to iznosi sve skupa ali i koliko od pripremljenog je pojedemo,ali to ne znači da dete mora sve to ugurati u usta.

I još mislim da je krute hrane 300 ml puno i previše po jednom obroku za dete od pet šest mjeseci

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Sad 27 nismo bile kod T.nego kod Sare Tene nije bilo i ona veli da ako mala hoce tolko pojesti da joj dam i da uvedem jos jednu kasicu.ona kasice pojede bez problema mlijeko ona nece i odbija.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Antonija ma samo ti tako nastavi.Moji su dojili isključivo do 6mj,onda sam uvela dohranu. Al otkako sam uvela dohranu do danas nisam uopće obraćala pažnju na mlijeko, nisam im ga ni nudila nešto. Meni je bilo bitnije da jedu voće, povrće, meso, ribu.Definitivno nisu pili ni čašu mlijeka na dan, baš sam ga izbjegavala.Griz sam im radila na vodi.A danas mlijeko popiju eventualno kad jedu muesle ili ako je sastavni dio kolača i sl.Vole ga, al ja ne nudim. Smatram ga zdravijim za mladunče od krave nego za ljudsku vrstu.Vama zaista super ide, probja manje brinut i s vremenom joj dozvoli da ponekad osjeti glad jer kako će inače razviti osjećaj potrebe za hranom. Znam da je lakše reć nego napravit.Možda nikada neće biti mlijekoljubac, al kao što vidiš ima nas još takvih
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 22.06.2020. at 17:11

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Ma sve mi je to jasno,ni sama neznam kolko dugo da cekam da ona sama zatrazi?lili imate slicni problem?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Antonija0601 prvotno napisa Vidi poruku
    Sad 27 nismo bile kod T.nego kod Sare Tene nije bilo i ona veli da ako mala hoce tolko pojesti da joj dam i da uvedem jos jednu kasicu.ona kasice pojede bez problema mlijeko ona nece i odbija.
    Možda ja nisam dobro shvatila- ti dodaješ mleko samo u jednu krutu kašicu? Zašto onda ne dodaš mleko u oba kruta obroka, ako se bojiš da dobija premalo mleka a voli kašice?

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Da samo u jednu,jer je sad na zadnjoj kontroli rekla nutricionistica da ji dam cistu vocnu il povrtnu kasicu neznam zasto.ja ji u tu kasicu dodam malo al malo mlijeka i ni pola zlice pahuljica.pa sad po tome pojede oko 530,560 ml mlijeka.ja nju hranim na zlicu i s ''cistim''mlijekom sad kolko ona pojede a kolko ispljune to je druga prica.al dobiva po kilazi i to super po mom dobiva tolko zbog rucka mlijeko je samo po sebi takvoj bebi dosta za jedan obrok isto kao i povrce a da ne spominjem jos i pahuljice i ulje.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

A možda je fakat intolerantna na laktozu ko mali od Peterlin pa će se preporoditi kad se riješi mlijeka.

Što nije po novim preporukama da moze i jogurt i vrhnje odmah od 6 mj.?

Ako drugo jede bez muke, ako dobiva dovoljno na težini...ja bih se skroz zadovoljila s tih pola litre mlijeka dnevno.

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Ma zadovoljna sam s pola litre koje pojede,kad bi ona to trazila i pojela bez cirkusa,bez majmunarija.moze biti da je intolerancija na mlijeko,a moze biti kao sto je kaee napisala da joj se mlijeko zgadilo kad su ju hranili na silu s njim.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Na stranu sad sto ti mislis da bi dijete trebalo pojesti, ali ti silni nutricionisti i lijecnici, njima se ne cini da bi beba od 5 mjeseci trebala dobivati vecinu nutrijenata iz:

majcinog mlijeka
    I/ILI dojenacke formule
    ILI posebne dojenacke formule koja nema [nesto na sto je ustanovljena alergija ili intolerancija]?

Znaci, beba slabo jede mlijecno; dajmo dodatnu vocnu kasicu.

Tu nesto ne drzi vodu, tim vise sto beba dobro napreduje.

Argente, moze jogurt, vrhnje, sto god osim meda od samog uvodjenja dohrane na dalje. ALI bez da se bilo kojom hranom, ukljucujuci kravlje mlijeko i mlijecne proizvode, zamjenjuju obroci majcinog mlijeka i/ili dojenacke formule ('vake ili 'nake).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sad djetetu je ipak možda nešto. Nisu bez razloga bili bronhitisi,ja bi bila jaako oprezna i uvodila kravlje mliječni puuuno kasnije.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 23.06.2020. at 09:02

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Pa nist kravljeg ji ne dajem osim kaj joj je seka prije par dana dala praznu zlicu s kojom je jela puding.sve kaj jede mlijecno je gris i palenta i to na neoketu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Sad djetetu je ipak možda nešto. Nisu bez razloga bili bronhitisi,ja bi bila jaako oprezna i uvodila kravlje mliječni puuuno kasnije.
    X

Ja sam lijepo napisala da je to problem s kojim bi vjerojatno lakše na kraj izašla bolnica Srebrnjak,ali su me poklopili. Pa dobro...

Nadam se da će se naći rješenje prije nego djetetu bude trajno oštećeno zdravlje.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    X

Ja sam lijepo napisala da je to problem s kojim bi vjerojatno lakše na kraj izašla bolnica Srebrnjak,ali su me poklopili. Pa dobro...

Nadam se da će se naći rješenje prije nego djetetu bude trajno oštećeno zdravlje.
    Nakon svih postova i ja više naginjem ovom pristupu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam ipak za klaićevu
    Vidjela sam i srebrnjak ali nije mi to to
    Istina iz obje bolnice su otišli najbolji ljudi

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Trazila bum uputnicu za srebrnjak,al prije bum ponovila u klajicevoj za refluks.ona pojede sve kaje gusce istina da joj se dize na povracanje al ne povraca i poslije ne bljuca.recimo sad u 10 je jela mlijeko s rizinima malo gusce jer rijede je pljuvala vam i donekle je pojela je da je jela pol sata al je pojela i nisam trebala nist pretjeranog raditi da joj odvucem paznju dala sam joj zvecku s kojom se igrala a ja sam joj zlicu po zlicu stavljala u usta.

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Nasla sm nesto simtoma refluksa koje moja ima bljucka cesto,sadrzaj izbljuckanog smrdi,bljucka i nakon sat vremena od hranjenj i naravno odbija hranu.pa jesam ja luda ili pa meni su to sve znaci refluksa?pa kak onda ona ima POREMECAJ HRANJENJA.

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

E ovak bili smo jucer kod doktorice i pitala sam za uputnicu veli da nema potrebe jer cura ima 7,800,a rodena je s 3420.veli doktorica da ona za sad ne spada u infantilnu anoreksiju jer dobiva krasno na kilazi,u poremećaj hranjenja spadaju sva djeca koja se razlikuju u unosu hrane i hranjivih tvari a to ne znaci da imaju anoreksiju.kad djete ima anoreksiju onda na otpusnim papirima pise infantilna anoreksija,nama samo pise nespecificni poremecaj hranjenja.

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Ima koga?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koji je sad problem?

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Trenutno ga nema doduse isti ko prije.citam stare postove i zanima me kako su bebaci od ovce,mils i mice al njih odavno nema.moja mala je jako slicna malome od ovce pa me zanima dal njezin sad jede normalno i dal sam trazi hranu il je jos sve to nekak na silu.

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Kolko dijete od skoro 7 mj treba popiti tekucine?(vode,caja,sokića)moja popije oko deci deci i 20.jel joj to dosta ili?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Računaj jede ona i mlijeko,juhu.....,voće ,u svemu ima bar neka količina vode,ili se sjeti koliko su tvoji veliki jeli)pili tekućine

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Jede sve osim juhe rekla T da juha nema neku nutritivnu vrijednost.preslo je previse da se sjetim kolko su starije pile.ponasam se ko da mi je prvo dijete a ne trece.mozda da sam s prvom il drugom imala te probleme bi znala bolje al one su bile savrsene bebe koje su jedva cekale papati i piti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Juha ima tekućinu na to sam mislila,s ako je zakuhana onda ima i veliku nutritivna vrijednost,zapravo cijeli obrok je juha

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Pa i po pelenama se vidi dal djete unosi dosta tekucine.ak puni pelene nekad vise,nekad manje znaci da pije dosta jel tak?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kako juha nema nutritivnu vrijednost?
    Domaća juhica s kuhanim mesom i povrćem.
    Antonija, imaš onaj broj popišanih pelena u danu, po tome znaš jel dostatno pije.
    No ja sam davno imala malu djecu pa sam pozaboravljala taj broj, al lako se nadje preko google-a i tu na forumu.

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

5do6 punih pelena. Neznam tak mi je rekla T da nema nutritivnu vrijednost ni sama nisam sigurna kak da ju hranim,da bar moremo povecati obroke od mlijeka al kad nejde imamo 6 obroka i to 5 mlijecnih i jen vocni. Kak sam prije rekla pol litre mlijeka kroz dan tolko i treba pa neznam kak da joj uvalim juhu ili bilo kaj drugo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Juha s povrćem gušća je povrtni obrok

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kolko dijete od skoro 7 mj treba popiti tekucine?(vode,caja,sokića)moja popije oko deci deci i 20.jel joj to dosta ili?
    Kakvo je rešenje dr-a ako joj nije dosta?

I zar ne misliš da bi se očiglednije videlo po detetu da joj nije dosta?

Tipa ne bi imala tih 5-6 punih pelena, imala bi probleme sa tvrdom stolicom, zatvorom i sl., da ne nabrajam dalje znake ozbiljnijeg nedostatka tečnosti...

Dosta joj je, ako misliš da nije ponudi joj još, ili joj razredi kašice sa nešto više tečnosti nego ranije pa će unositi više tečnosti.

Onako sa foruma ja stičem utisak da ne možeš da prevaziđeš ružna iskustva i ostaviš ih u prošlosti, gde im je i mesto. Tvoja beba već dugo jede i pije koliko joj treba. Možda ne uživa u hrani i piću, ali jede i pije...

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Sve to stoji al kak da prijedem preko ruznok iskustva,kak?svaki obrok je borba i traje u nedogled a ja sam poslije iscrpljena ne fizicki nego psihicki nikog nije briga od dr kak ona jede nego dal dobiva na kilazi.za sad nije dehidrirana pa po njihovom pije dovoljno.ni sama vise neznam prijasnja iskustva i lekcije sa drugim dvijema padaju u vodu,,ona nikad nije gladna,zedna.covjek kad ju vidi mebi nikad reko da se tako mucimo iz dana u dan iz obroka u obrok.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

To ti je sve čar roditeljstva

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Eto moj sestogodisnjak je jeo rucak danas 45 min. Mi pojeli, ja ocistila suđe i onda je bio gotov

Ne znam jel ce se to ikad promijeniti, ali vise me ne brine toliko

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Majko mila 45 min ja ludim za svaki obrok,j...s ti takve cari roditeljstva.ma trbam dojti do te faze da se ne brinem uzas za mene su to sve bolesti koje dobivaju odrasli i adolescenti.kak ste vi sa zivcima jelena ti imas takve dvoje,a ti vrci trpis to vec 6god?

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

I moj i dan-danas žilavi po ručku po sat vremena.
    Ako mu se sviđa onda naravno ne, ali toga što mu se sviđa je tipa 5 jela (uglavnom ne pretjerano zdravih). Ako mu se baš ne sviđa, bude i sat i pol, a ako mu se baš ful ne sviđa (takvih jela je najviše, 50% nije ni probao ali “vidi da je odvratno”), neće pojest taman sjedio za stolom do sudnjeg dana.

Ja uglavnom više ne silim, jer mi je odavno dosta toga da ručak bude kabare sa suzama i dernjavom, trauma za cijelu obitelj. Zdrav jest, uhranjen skoro pa i previše, očito mu organizam dobro iskorištava uneseno. Ima 7 godina.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Kod mene slično, samo što malac je mršav (19kg i 6 i pol godina)

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Majko mila 45 min ja ludim za svaki obrok,j...s ti takve cari roditeljstva.ma trbam dojti do te faze da se ne brinem uzas za mene su to sve bolesti koje dobivaju odrasli i adolescenti.kak ste vi sa zivcima jelena ti imas takve dvoje,a ti vrci trpis to vec 6god?
    A nešto je i u očima posmatrača.
    Moja je sisala od rođenja svaki obrok po 45 min, pa spava 15 min, pa dok promenim pelenu, opet je na sisi 45 min. jer urla gladna, pa noću se budi na po 2-3 sata i opet prikači na 45 min, pa sa svakom dohranom je brljavila po bar 30 min., pa opet bi visila malo na sisi još toliko, pa posle prvog rođendana je bljak i ovo i ovo, a čak i ono što je fiiino se jede po 45 min., a ako je bljak onda se mrljavi uz crtać...
    Svaki obrok je trajao tih 45 min. valjda do trećeg, četvrtog rođendana...
    Samo je to meni bilo prvo dete pa nisam imala s kim da poredim, osim sa mužem koji kaže da je bio jednako mrljavo dete... Bila uvek prosečne težine i visoka. Sad ima 11 god i blizu 50 kg, nadrasla me je još proletos.
    Znam kako je traumatično biti sa bebom u bolnici jer sam i to isprobala dva puta sa mlađim, verujem da je traumatično videti da dete jede na sondu, ali znam i kako je ostaviti sve ružne uspomene iz bolnice tamo gde im je i mesto, u prošlosti, pa prestati da gledaš svoje dete samo kao dijagnozu.
    Tvoja beba je trenutno sasvim zdravo i obično dete, malo zahtevnije pri hranjenju, ali nikakv težak izuzetak.

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Malo je preblaga rijec.e sad bute mislile da sam skroz luda al citam i citam gluposti o djeci koja imaju infantilnu anoreksiju il poremecaj hranjenja i vise manje svigde pise kkak se ta djeca ne razvijaju kak se spada.vasa djeca su zdrava il imaju kakav poremećaj osim naravno hranjenja?

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Moj je zdrav, ali on nikad nije ni imao dijagnozu infantilne anoreksije. Možda je na kojem papiru pisalo “ostali nespecifični poremećaji hranjenja” ili sl., trebala bih pogledati. Pretpostavljam da bi za infantilnu anoreksiju dijete trebalo imati duži period nenapredovanja na težini ili potpunog odbijanja bilo kakve hrane. To kod nas nije bio slučaj, on je potpuno odbijao dohranu ali je uvijek rado sisao.
    Imao je loše željezo, ali to je kroz par mjeseci sanirano terapijom (željezo oralno), a u međuvremenu je projeo pa nismo ni išli u daljnju obradu.
    On je samo ostao obijestan što se klope tiče

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ali kužim što misliš, da. I ja sam se u tom periodu pitala isto, da nije to samo komadić neke kliničke slike koja će se tek razviti. Ali nije mu niš.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A da li će tvoje čitanje promeniti bilo šta u genetici deteta ?

Moja starija je prilično obično, bistro dete, sa godinama nasledno kratkovida, i reklo bi se da malo ima elemenata ADHD-a, ali inteligencija ga kompenzuje do sada vrlo uspešno ako je i tako. Jedina poveznica sa hranjenjem je to što dugo nije imala strpljenja da pojede dovoljno hrane da bude sita neki duži period, i dugo vremena uopšte nije umela da sama primeti da li je gladna, žedna pospana itd. Ali s obzirom da poznajem gomilu slične dece a i odraslih, uopšte mi nije to neko dramatično odstupanje, više neprijatnost meni jer imam živčano dete koje je u stvari gladno a ne bi jela...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Sa druge strane ni moja nije imala nikakvu dijagnozu osim sumnje na refluks jer je očajno mnogo bljuckala kao beba i sporo jela, ali pošto je dobro dobijala na težini nisu nas nikad slali na kompletnu obradu.

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Nama pise samo poremećaj hranjenja ona dobiva na kilazi,a i doktorica veli da je sve uredu s njom,al ipak me to i najvise muci da je mozda stvarno nest.koma!!!ona guguce,okrece se s leda na trbuh i s trbuha na leda,polako sjedi nekad duze nekad krace,sve ju zanima osmjeh od uha do uha kad ji tata dojde s posla,dize ruke kad hoce se cuvati a kad ji je nest jakooo smijesno onda je to grleni smijeh na koji moras se i ti smijati.jedino kaj se tu i tam odazove na svoje ime a ne svaki put kak bi po knjigama trebala.kak vam se to cini?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pokaži mi dete koje se okreće na svoje ime s sedam mjeseci
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 19.07.2020. at 19:23

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Neznam,al velim kad citam gluposti pa se za svaku stvar splasim.uzas evo sad smo gotove s hranjenjem a pocele smo u 21sat.jela je bananu s keksima i 60ml mlijeka u njoj a ta je trajalo sat i 15min.kolko vremenski treba da izidu zubici?sad je skoro pa 2 tjedna nemoguca sam se place riva si prstice u usta slini ko puz dala sam ji kuhacu koja vec duze vrijeme stoji u ladici koju je glodala jer je bilo za pipizdit kad ju je napokon pustila i kad sam ju ja primila to se slina cedila s nje ko na pipi voda.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •