Pokazuje rezultate 1 do 50 od 934

Tema: POMOĆ!!! Infantilna anoreksija? Iliti- težak na hranjenju?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj mice prvotno napisa Vidi poruku
    Milis nema te više???
    Tu sam, ali ne stižem na internet...
    Dakle, na prošloj vagi 350 g u 2 tjedna, sad smo 5 mj i 10 dana stari.
    Mladić je odlučio jesti 4 obroka dnevno, sve od 7 ujutro do 7 navečer, noćni obrok je izbacio skroz (ili popije oko 50 ml mlijeka). U ta 4 obroka ja mu smutim sve i svašta, tako da ukupno dnevno u raznim kombinacijama ima: oko 700 ml mlijeka, 190 g voćne kašice (jedna velika), 6- 7 žlica pahuljica od žitarica, i za ručak krumpir/ riža/ palenta+ tikvica/ korabica/ brokula/ mrkva... Ne znam, valjda mu je to dosta? Popije 150- 250 ml još čaja/ soka/ vode, i to mu je dosta...
    Naravno, i dalje sve na žlicu, osim čaja kojeg uglavnom hoće na bocu. I uz puno zabave i svačijeg kreveljenja da mu se odvrati pažnja.
    Kako vam to zvuči?

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Milis prvotno napisa Vidi poruku
    6- 7 žlica pahuljica od žitarica
    Pod žlicama ne mislim gotova kašica nego toliko velikih žlica suhih pahuljica koje mu umiješam u mlijeko/ kašicu

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Mladić je odlučio jesti 4 obroka dnevno, sve od 7 ujutro do 7 navečer, noćni obrok je izbacio skroz (ili popije oko 50 ml mlijeka). U ta 4 obroka ja mu smutim sve i svašta, tako da ukupno dnevno u raznim kombinacijama ima: oko 700 ml mlijeka, 190 g voćne kašice (jedna velika), 6- 7 žlica pahuljica od žitarica, i za ručak krumpir/ riža/ palenta+ tikvica/ korabica/ brokula/ mrkva... Ne znam, valjda mu je to dosta? Popije 150- 250 ml još čaja/ soka/ vode, i to mu je dosta...
    Naravno, i dalje sve na žlicu, osim čaja kojeg uglavnom hoće na bocu. I uz puno zabave i svačijeg kreveljenja da mu se odvrati pažnja.
    Kako vam to zvuči?
    Meni to zvuči fenomenalno,pretvorila si ga u pravu izjelicu,bravo Milis trud ti se isplatioMi i dalje jedemo po starom,na spavajućRekla sam već i ja bi tako da mi hoće tekućinu na bočicu ali neće i sada moram tako dok ne naučimo piti na čašu.Ovo povrće kupiš kao gotove kašice ili kuhaš pa pasiraš??Daj,moim te,ako uspiješ napiši malo kako radiš kašice,stavljaš maslinovo ulje ili maslac u povrtne? Znači imaš 3 voćne kašice sa žitaricama(rižine pah.,gris itd.)i jedan sa povrćem?Jesam ja to dobro razumjela??Eto ti si tražila pomoć,a na kraju si se sama izborila.Svaka čast.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj mice prvotno napisa Vidi poruku
    Meni to zvuči fenomenalno,pretvorila si ga u pravu izjelicu,bravo Milis trud ti se isplatioMi i dalje jedemo po starom,na spavajućRekla sam već i ja bi tako da mi hoće tekućinu na bočicu ali neće i sada moram tako dok ne naučimo piti na čašu.Ovo povrće kupiš kao gotove kašice ili kuhaš pa pasiraš??Daj,moim te,ako uspiješ napiši malo kako radiš kašice,stavljaš maslinovo ulje ili maslac u povrtne? Znači imaš 3 voćne kašice sa žitaricama(rižine pah.,gris itd.)i jedan sa povrćem?Jesam ja to dobro razumjela??Eto ti si tražila pomoć,a na kraju si se sama izborila.Svaka čast.
    Ah pravu izjelicu, ha ha... složila bi se s time kad bi on to sve sam i lijepo tražio i pojeo (kao što je starija kćer), ovako je to sve nekako s natezanjem. No dobro, ne uvijek, neki obrok pojede sasvim lijepo, ili barem dio obroka pa onda počinje cirkus, pa imamo pauzu po par minuta s dudom tješilicom u ustima, ili ga moramo zabavljati, ili nešto treće... Prvi jutarnji obrok je najčešće živi šou, taj najdulje jede i najviše gunđa (a prije je jeo prije 12- 13 sati, ne kužim kako nije ni gladan ni žedan...).
    Od mlijeka jede (kršitelj koda) 1. Voćne kašice mu kupim gotove. Povrće mu sama kuham, dobijem domaće. (tako sam i maloj radila, ona nikad nije htjela domaće voćne kašice a ni gotove povrtne; isto kao ni nećakinja a ni hrpa djece koju znam, ne znam zašto je to tako ) Od žitnih pahuljica trenutno jede onu iz DM- a 4 zrna (riža, kukuruz, proso, heljda), i uvijek mu kupim neke takve bio. E sad: ujutro oko 7 h ima 170 ml (kršitelj koda)a s 2 mjerice (mjerica od (kršitelj koda)a, odgovara 1 velikoj žlici) pahuljica. Onda oko 10,30 ima ovako: 1/2 voćne kašice velike, dopunim vode do 150 ml, u to stavim 2 mjerice žitnih pahuljica i 4 mjerice (kršitelj koda)a (provjerila s gastroenterologom i nutricionistom, mogu tako, u ukupni volumen voća i vode mu stavim mjerica AD kao da stavljam samo u vodu). To bude onako polutekuće, nije prekruto tako da nemam veliki problem s tekućinom. Isto to pojede i prije spavanja navečer. A za ručak ima krumpir/ palentu/ rižu od ugljikohidrata s nekim povrćem tipa koraba/ tikvica/ brokula/ mrkva, sve ukašim štapnim mikserom, dodam vode do 150 ml, i opet 3- 4 mjerice (kršitelj koda)a. Između pije nešto tekućine, kako koji dan.
    Planiram ga "proganjati" s mlijekom do nekih 6 mj, mislim na to da mu je mlijeko u svakom oboku, a onda ću mu početi nuditi kao što sam maloj: ujutro mlijeko, užina voćna kašica (možda "podebljana" mlijekom i žitaricama, ali ne kao sad), ručak meso/ povrće/ žitarice ili krumpir, užina voćna kašica/ jogurt kad dođe vrijeme za njega, večera žitarice s mlijekom, tako da dobije ukupno 500 ml mlijeka. S njom je sve bilo super prelako, ali s njim... eh...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ah pravu izjelicu, ha ha... složila bi se s time kad bi on to sve sam i lijepo tražio i pojeo (kao što je starija kćer), ovako je to sve nekako s natezanjem. No dobro, ne uvijek, neki obrok pojede sasvim lijepo, ili barem dio obroka pa onda počinje cirkus, pa imamo pauzu po par minuta s dudom tješilicom u ustima, ili ga moramo zabavljati, ili nešto treće... Prvi jutarnji obrok je najčešće živi šou, taj najdulje jede i najviše gunđa (a prije je jeo prije 12- 13 sati, ne kužim kako nije ni gladan ni žedan...).
    Nisam sigurna što misliš pod "natezanjem", ali želim te malo utješiti.
    Pogledaj za početak temu tu na Rodi "odbijači dohrane".
    Znam i jasno mi je da si istraumatizirana cijelom situacijom, ali možda imaš i prevelika očekivanja, jer je prvo dijete jelo super.
    Moje dijete ima 6 godina, prije cca godinu dana je valjda prvi put rekao da je gladan i tražio hranu.
    Oduvijek svaki obrok traje u nedogled (doslovno od rođenja). Od prvog obroka je jeo sporo, polako i manje količine od prosjeka.
    Dohranu je donekle prihvatio debelo nakon godinu dana, ali naglasak na donekle.

Od žlice je imao fobije iz nepoznatog razloga (nikad ga nisam silila da jede žlicom), pa sam ga hranila prstima, kao majmunčića - DUGO.

Bio je u stanju biti gladan u nedogled.
    S vremenom nisam uopće spominjala hranu, jer ako bih pitala da li je gladan uvijek šou.
    Samo sam znala pripremiti obrok i staviti pred njega.
    Znala sam odokativno nakon koliko je gladan.
    ...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kako vam to zvuči?
    meni zvuči nevjerojatno da tako malo dijete može toliko pojesti?!
    moja ima godinu i pol, po meni sasvim solidno jede, ali ovu količinu hrane koju ti opisuješ ona pojede u 3 dana, AKO!?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    meni zvuči nevjerojatno da tako malo dijete može toliko pojesti?!
    moja ima godinu i pol, po meni sasvim solidno jede, ali ovu količinu hrane koju ti opisuješ ona pojede u 3 dana, AKO!?
    To i ja pokušavam reči.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

[QUOTE=puntica;2436592]meni zvuči nevjerojatno da tako malo dijete može toliko pojesti?!
    moja ima godinu i pol, po meni sasvim solidno jede, ali ovu količinu hrane koju

Ne kužim, kako u 3 dana? Pa koliko onda jede po danu, i što?
    Ne znam, ja vjerojatno imam PTSP od cijele situacije, ali trudim se nahraniti ga maksimalno koliko ide, jer ne mogu opet podnijeti pomisao o bolnici ili komplketnom prestanku jedenja- a takvih faza je bilo...
    On nije odbijač dohrane, on je odbijač jela kao takvog- primarno mlijeka u tekućoj formi, dohrana nam je donijela puno svijetlih trenutaka kakvih prije nismo imali.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

[QUOTE=Milis;2436626]
    Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne kužim, kako u 3 dana? Pa koliko onda jede po danu, i što?
    Napisala sam, otiđi na temu odbijači dohrane, pa vidi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •