Citiraj Milis prvotno napisa Vidi poruku
Ah pravu izjelicu, ha ha... složila bi se s time kad bi on to sve sam i lijepo tražio i pojeo (kao što je starija kćer), ovako je to sve nekako s natezanjem. No dobro, ne uvijek, neki obrok pojede sasvim lijepo, ili barem dio obroka pa onda počinje cirkus, pa imamo pauzu po par minuta s dudom tješilicom u ustima, ili ga moramo zabavljati, ili nešto treće... Prvi jutarnji obrok je najčešće živi šou, taj najdulje jede i najviše gunđa (a prije je jeo prije 12- 13 sati, ne kužim kako nije ni gladan ni žedan...).
Nisam sigurna što misliš pod "natezanjem", ali želim te malo utješiti.
Pogledaj za početak temu tu na Rodi "odbijači dohrane".
Znam i jasno mi je da si istraumatizirana cijelom situacijom, ali možda imaš i prevelika očekivanja, jer je prvo dijete jelo super.
Moje dijete ima 6 godina, prije cca godinu dana je valjda prvi put rekao da je gladan i tražio hranu.
Oduvijek svaki obrok traje u nedogled (doslovno od rođenja). Od prvog obroka je jeo sporo, polako i manje količine od prosjeka.
Dohranu je donekle prihvatio debelo nakon godinu dana, ali naglasak na donekle.

Od žlice je imao fobije iz nepoznatog razloga (nikad ga nisam silila da jede žlicom), pa sam ga hranila prstima, kao majmunčića - DUGO.

Bio je u stanju biti gladan u nedogled.
S vremenom nisam uopće spominjala hranu, jer ako bih pitala da li je gladan uvijek šou.
Samo sam znala pripremiti obrok i staviti pred njega.
Znala sam odokativno nakon koliko je gladan.
...