Ma tu je Milis, ne brinite se

, samo sam imala problema s kompom...
Situacija je kod nas bolja, ali ne dobra, naravno... Bio je jedan period super jedenja, na moru, kad je jeo sve što bi mu pripremila i čak je i sam tražio jesti

Tu je u nekih mjesec dana i nešto sitno dobio cca 500 g. Sad ima 7 mj i 10 dana i 8200 g, dug je 72 cm, sve motorički i bilo kako drukčije je skroz o.k.
Došli doma, bolje jede, čak smo ubacili i popodnevnu užinu (to bi bio kaktiga 5. obrok). E sad, zadnjih dana je opet počeo gunđati kad jede, pa neće otvoriti usta, pa na silu uguravam, pa okreće glavu itd itd, dobro ne stalno i ne svaki odnosno cijeli obrok ali dovoljno da mene baci u stari ritam psihoze... Moram ga na brzinu nahraniti (jer ako jede dugo onda sve više odbija) i zabavljati, ili uz kreveljenje ili uz crtiće... tako da obrok traje 10- 15 minuta.
Sad pojede ovako:
oko 7 h 190- 200 ml mlijeka uz 2- 3 mjerice nekih pahuljica
oko 10,30 h oko 200 ml voće+ žitarice+ ponekad mlijeko
oko 13,30 h oko 200 ml ručka (meso+ povrće+ neke žitarice)
oko 16,15 h oko 100- 150 ml mix jogurt+ neka voćka
oko 19 h ponovljeno ono od 7 h
S tekućinom između je i dalje dosta slab, neće piti i neće, po ljeti je pio više ali sad popije 100- 150 ml čaja dnevno.
Kako vam ovo sve zvuči?
Imam još jedno pitanje za mame koje su ovo već prošle: budući da kreće u jaslice kad napuni godinu (nemam drugog izbora, a i uvjerena sam- što mi je i njegova pedijatrica sugerirala- da će tamo bolje jesti, ono psihologija mase)- kakva imate iskustva s jedenjem u kolektivu?
Mice, čitam te i pratim, bez obzira na to što se nisam javljala, duboko suosjećam s tobom i divim ti se odakle crpiš snagu... ali znaš kaj, POBIJEDIT ĆEMO MI TO... imam ja i gorih primjera (samo u najbližem susjedstvu 2), ali nemam sad vremena o tome pisati...