Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Povukli se testisi

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Povukli se testisi

malac će sad 9 mjeseci, do sad je sve bilo ok.. prije dva dana sam skužila da mu je mošnja prazna, a okolo je malo kao natečeno, testisi su se valjda uvukli. jel to normalno??

Ići ćemo za 10-ak dana na sistematski pa ću pitat pedicu, ali bih voljela znati prije.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Testisi se trebaju spustiti do godinu dana, iako je dobro da se spuste čim prije. Svakako stavljaj bebaču pelene i bodiće broj veće (po mogućnosti platnene pelene), a nama su čak pedijatri savjetovali da bodiće ostavljamo otkopčane, samo ih treba uvući u hlačice. Nemoj previše stiskati i utopljavati taj dio, i nastoj ga ostavljati golog, bez pelene, što više možeš. To je sve što možeš učiniti da se testisi spuste. Ako se i ne spuste ima za to lijeka, nemoj paničariti, liječnici će ti sve reći.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nije ti to ništa neuobičajeno, ne sekiraj.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Normalno je da se nekad i uvuku, prošle godine na školskom liječničkom pregledu mom sedmogoišnjaku su se uvukli. Uvijek je sve bilo ok i odjednom a gdje su mu testisi, dječaku od sedam godina. Dali zato što je sjedio na ladnoj klupici, kaže dr možda se i prepao...

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mislila sam da oko cura ima više brige, da je s muškima lakše

On je u platnenima, samo što je dosta velik pa nekad imam dojam da su mu male iako su OS. Znači moglo bi i zbog toga bit? najradije bi mu ih maknula skroz..
    A može li imati veze s tim što je on stalno u pokretu? Non stop je na nogama već neko vrijeme, a nešto sam pročitala da ima veze s mišićima i kretanjem..

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ti kažeš da su već dva dana uvućeni? ne spuštaju se, jesi sigurna?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

no uglavnom zbog ove natečenosti koju spominjš ja bih svakako za svaki slučaj išla odmah pedijatru

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Stavi ga u kadicu s toplom vodom, pa vidi nakon toga da li će se vratiti.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

a ne znam, svaki put je mošnja smežurana, manja nego inače, a okolo izgleda drugačije, kao natečeno. uglavnom, sve skupa je drugačije nego prije. znalo se dogodit da u nošnji šeću kad bi ga prematala, kad se on napne.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dobro ti je Anemona rekla, stavi ga u toplu kupku i svakako reci to pedijatru.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Obavili smo kupanje, poigrao se malo u vodi i mislim da su se spustili.. ali sad su opet gore, obukla sam mu samo gačice da ga ne stišće pelena.
    Sutra svakako zovem doktoricu.

Ne kužim zašto je to sad tako, a sve je bilo ok donedavno..

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    Obavili smo kupanje, poigrao se malo u vodi i mislim da su se spustili.. ali sad su opet gore, obukla sam mu samo gačice da ga ne stišće pelena.
    Sutra svakako zovem doktoricu.

Ne kužim zašto je to sad tako, a sve je bilo ok donedavno..
    Moj je primao hormonalne inekcije da se spuste, ali rekli su mi da i dalje pazim, da se opet mogu povući. Dakle, ako su sada spušteni, nije zajamčeno da opet neće odlutati. Pazi na to da taj dio nije utopljen i stisnut i svakako to spomeni pedijatrici, jer to može utjecati na plodnost. Nemoj se prepasti, problem nije velik i nerješiv, ali ne valja ga zanemariti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mojem se uvijek kad skinem pelenu stisnu jajca, kao da se smanje, budu debela i mala i to je normalno jer se stisnu od promjene temperature - u peleni su gotovo na temperaturi od 37 stupnjeva a kad skineš pelenu dođu na 23 ili koliko je već u sobi.
    Kad ima temperaturu ili nakon kupanja objese se, kad ga odmotamo iz ručnika i dođe na zrak stisnu se. Meni je to jedan od pokazatelja povišene temperature koji nikad ne omane.
    Meni to sasvim normalno zvuči, možda do sada nisi na to obraćala toliku pažnju.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Bilo je dosad ovako kako si ti opisala, nekad bi se stislo, nekad bi se objesilo. sad je baš drugačije, sad su baš negdje unutra, iznad piše čini mi se..

butterfly_ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Draga Klaudija, nisam mama pa još nemam iskustva sa time.
    Nastoj da do druge godine spustite testise (kojom god varijantom, pa čak i kirurški).
    MM su ih spustili kirurški sa 5 ili 6 god (nakon neuspješne hormonske terapije) - prekasno! To nas danas košta prirodnog roditeljstva!

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

butterfly_, baš mi je žao da je tako
    Zašto su tako dugo čekali sa kirurškim spuštanjem? gdje god sam čitala o ovome, spominju se 2-3 godine, da do tada treba spustit.

Nego, jutros kad sam mu skinula pelenu, oprala ga i pustila gologuzog da se igra, sve je bilo na mjestu.. kasnije se opet malo povuklo.. izgleda malo šeću vamo tamo..MM kaže da je to normalno..
    Ne znam, nadam se da neće bit problema. Nisam zvala dr., pričekat ćemo do kontrole pa ćemo je pitat.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •