Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
Javljam se jer ne znam je li još aktulano. Imam baš u centru s kojom sam bila jako zadovoljna, poslala sam ti PP. Ne znam je li 3 godine prerano za logopeda, moguće je da će biti prerano, koliko kužim, dijete treba imati koncentraciju da bi uopće moglo sudjelovati na vježbama. Kao i za sve specijalnosti, ovdje ima raznoraznih mišljenja stila da vrtićki logopedi ne mogu puno pomoći jer imaju previše djece, da se državno "downplayaju" problemi i da teško dolaziš na red, da se privatno previše pušu i sitni problemi itd. U logopeda čiji sam ti link poslala ja osobno vjerujem, plus smo sve mogli odrađivati popodne, što je meni bilo izuzetno važno... sad.... sve je i do tog nekog klika s osobom, do ljudima prihvatljive logistike (je li im teže plaćati ili im je teže skombinirati s poslom izostanke u jutarnjim smjenama koju su i 3x tjedno, koliko kužim itd.). Sretno!
logoped koji radi sa djetetm sa posebnim potrebama trebao bi se prilagoditi djetetu i biti u stanju privuci paznju na sebe

sebastian je propricao uz logopedicu

u prvoj fazi, kad uopcenije bio zainteresiran za ljude ona ga je (isto i fizioterpeutica) stavljala u lezaljku http://ymlp.com/zvd53t ili http://www.kinderfysiotherapiezeewolde.nl/foto-s/ koju bi nekad stavila na samo jednu kuku tako da je sebastian sjedio unutra stisnut kao u vreci i ljuljala ga i pjevala, pricala i dirala ga kao da ga zeza samo iz vana. poslje je polako poceo pruzati ruku ili nogu van te lezaljke

u sljedecoj je fazi pocela slagati zivotinje i nek farmu i kroz njih su pricali (ona je prvo pricala i svoj i njegov dio dijaloga)

trampolin, puhanje balona, pijenje na slamcicu, plastelin... proslo je dosta vremna dok on nije dosao do faze da na kratko sjednu skupa (ne nuzno za stol) i recimo procitaju knjigicu

za stol je sjeo tek u fazi kad su poceli vjezbati prepricavanje sto mu se dogodilo ili da izmisli neku pricicu

dijete sa slusalicama koje monotono sjedi sa stolom i ponavlja za logopedicom je medoda od prije pola stoljeca (dobar dio djece uopce ne podnosi slusalice)