Ima li tko ovaj aparat za sladoled, ovaj najmanji i najjeftiniji?
Isplati li se to (čitaj je li fini sladoled)?
http://www.crnojaje.hr/Deals/Details/1310
Ima li tko ovaj aparat za sladoled, ovaj najmanji i najjeftiniji?
Isplati li se to (čitaj je li fini sladoled)?
http://www.crnojaje.hr/Deals/Details/1310
Ne znam ni o jednom ništa, ali vidi ovaj još jeftiniji.
I mene zanimaju iskustva, ne mogu si uopće predočiti okus..
ima li tko ovaj aparat iz lidla, kakav je? cijena mu je OK i razmišljala sam kupiti ga
Imam takav aparat za sladoled, sladoled bude kao iz slasticarne, nema kristalica leda, ali moze mijesati samo malu kolicinu, oko litre, a nama to nije dovoljno, pa je spremljen.
Kupila sam ovaj nemox, mali. Koliko sam na netu pročitala, to je renomirana marka aparata za sladolede.
Sad...vidjet ćemo kakav je. Da je skup, jest.
Jedva čekam da počnem mućkat sladolede.![]()
Ne, mislila sam opcenito na taj princip kod kojeg imas posudu koja se zamrzne u frizeru, a onda u to ulijes smjesu za sladoled.
Računaš da je to "dobra investicija"?
(muka mi je od raznoraznih "sprava" koje po kući skupljaju prašinu)
Imamo mi aparat za sladoled već sto godina, princip je turbo jednostavan (ovako radi kako marta opisuje) i sladoled bude prefin. Isplati se to kupiti!
Meni nije bila nesto. Nikad nam to nije dovoljno sladoleda. MIslim da nisam dobra za procjenu vrijednosti toga.
Meni je islo na zivce to sto kad ti se sladoled stisne, moras ga brzinom svjetlosti i vjestinom mastera Yode prebaciti u neku drugu posudu jer ne moze ostati u posudi od aparata - previse se zaledi. Onda njezno moras oprati posudu koja se i dalje cijelo vrijeme ledi. I onda moras imati dovoljno mjesta u škrinji da ju ponovo stavis na zamrzavanje.
Uglavnom, ako ti se da zafrkavati mozes proizvesti savrsen sladoled.
Posljednje uređivanje od marta : 17.05.2013. at 09:04
Nažalost, imamo samo tri ladice zamrzivača pa mislim da u startu nismo dobar kandidat (obzirom na način korištenja)...
Ja imam doma ovaj iz Lidla i ok je, fini ispadne sladoled ali ga jako malo bude i moraš čekati bar 24 sata da se opet zamrzne posuda da možeš napraviti novu turu, sporo ali ako netko ne jede velike količine isplati se.
Ja bi kompresorski aparat, bio je davno u lidlu i meni je bilo puno izdvojiti 700 kn i sada mi je jako žao, uglavnom on radi sladoled bez da išta moraš zamrzavati i odlična je stvar.
Ovdje na linku uopće ne piše na kojem principu radi taj Lidlov? Kakvo zamrzavanje u ledenici i čekanje 24 sata? Ribice, možeš li malo opisati proceduru, da mogu procijeniti jel da kupujem ili ne.
Za ovaj nemox aparat kaže da smrznuta posuda drži temperaturu -10 oko dva sata.
Je li to znači da ne moram ništa prebacivati?
Nisam znala uopće za to prebacivanje.
I da, piše da je sladoled gotov u 20-30 min. Kakvo je zbilja to čekanje od 24 h?
Posljednje uređivanje od Dijana : 17.05.2013. at 09:17
To se odnosi na vrijeme zamrzavanja posude koja dođe na dno aparata a služi kako bi hladila smjesu koju želiš da postane sladoled. No, naša komotno može napraviti dvije ture jednu za drugom.
Nemam ovih problema koje spominje marta.
Svaki aparat je očito drugačiji...
Ja sam gledala na dr.OZ neku spravu u koju se gurne smrznuto voće i ona samo protisne to u sladoled i to mi izgleda mljac-mljac ali se bojim da se to kod nas ne može nabaviti.
ja sam naivno kupila zdjelu za sladoled koja mi ide uz Kitchen Aid mikser.Potrosila tonu novaca na to i nikako nemogu dobiti kvalitetan sladac.i bas sam ljuta.moguce je da mi zdjela ima unutra premalo te tekucine koja se zaledi , ali dok sam ja dosla do saznanja da ni to moglo biti to, istekla mi je garancija i sad se mogu fuckati.
no u nadi da nije do posude,
ima li tko dobar recept da podjeli?
Anatom probaj smjesu koju želiš pretvoriti u sladoled držati u škrinji dok se skoro ne zaledi pa ju onda ubaciti u stroj, možda će ti uspjeti.
Ja kad ne koristim aparat radim po receptu J. Olivera, izmikasm bjelanjke s malo šećera (meda), isto tako i žutanjke, izmiksam slatko vrhnje ( od Veronike mi je super) i onda sve zajedno polako izmješam i dodajem voće/čokoladu/arome ruma i ostalo po izboru.
Ja imam domaća friška jaja pa se ne brinem za salmonelu.
Sladoled je pjenasti i meni fini.
ja radim sladoled bez pomagala ovako:
600 g voća + 100/200 g šećera ili meda (ovisno o slatkoći voća i osobnim sklonostima) + sok od 1 ili 2 limuna
zakuhati na laganoj vatri i pustiti da se smjesa zgusne, smiksati štapnim mikserom ili onim za pire
kad se smjesa malo ohladi dodati 1 slatko vrhnje i malo miješati
izliti u šalice za kavu ili posudu i staviti u ledenicu
Ja imam aparat za sladoled, i meni je mnogo vredan.
Posudu drzim u zamrzivacu, i da napravim sladoled mi treba cca pola sata.
To je vrhunski sladoled, od sastojaka koje sam odaberes, bez Eova.
U moj stane quart i po, to je malo manje od litar i po, nas je 4 i Luna :D, i uvek nam ostane malo.
Stigao je, ali kakav je, to ti ne mogu reći jer ga u ovim pingvinskim danima nije imalo smisla paliti.
Nadam se da će sladoled biti vrhunski, jer su me svi skupa jako naživcirali, i Crno jaje i ta firma koja prodaje te aparate (oni pogotovo)
i to Crno jaje me više neće vidjet, niti ikakva
kupnja nekog proizvoda na sličnim (našim) stranicama. Plus su u toj firmi lagali za poštarinu koja je koštala 60 kn umjesto 35
kako su bili rekli..Za svaku info ja sam njih morala zvati, niti jedan mail mi nisu poslali, niti jednom nazvali da obavijeste
kad i kako će biti isporuka..Pa su odgađali isporuku (ali ni to ne bi javili, ja bi saznala kad ih nazovem)..
Profesionalnost 0..Ali bilo mi je bitno da dobijem taj aparat kad sam ga već platila,
pa sam bila fina i brinula sam se hoće li ga uopće poslati..ma
kupili smo na kraju taj aparat iz lidla
eh, sad mi je jasno zašto spominješ vještinu mastera Yode
prva tura je otišla u smeće jer sam ja lijepo ubacila smjesu pa polako namjestila poklopac da bi skužila da se metlica ne može okretati jer se već sve previše smrznulo. dakle, smjesu treba ubaciti kroz otvor dok aparat radi. traljava kakva jesam napravim takav svinjac da me polako prolazi entuzijazam. posuda je već 5 dana u smrzavanju, nikako da napravim sladoled
Hvala na informacijama, puno ste mi pomogli.
Očito nisu računali na br kupljenih komada pa imaju problem s isporukom.
U konačnici da vam nisu isporučili crno jaje bi vam vratili novac.
Ja sam imala nekakve gluposti s jednim salonom na kolektivi i vratili su mi novac
A poštarina je bezobrazna da, jer ako su slali HP expresom moraju napisati vrijednost i na to još pošta lupi svoju maržu na maržu.
Zato javolim one koje šalju cityem i sl. jer imaju fiksnu cijenu.![]()
Napravila sam slatkač, i zbilja jest fenomenalan. Domaća bourbon vanilija, s pravom mahunom vanilije i pravim mliječnim slatkim vrhnjem!
Mljac!
Dosta je kaloričan, tako da, iako ga ispadne malo, nas četvero tu količinu ne možemo odmah slistit.
i Delimano (Top shop) ima u ponudi aparat, šta mislite o njemu vi koje imate bar nekakvog iskustva s takvim napravama?
http://www.delimano.hr/aparat_za_sladoled.html
nacula sam da postoji neki aparat za sladoled koji sve radi sam, tj ne treba imati mjesta u zamrzivacu za smrzavanje posude
pls link na to, zelim ga odma
Ja radim sladoled po ovom receptu ( voće dodajem po želji) i hitim ga u zamrzivač i nema niti jednog kristalića i prefin je http://www.coolinarika.com/recept/873431/ nikada mi nije palo na pamet kupovanje aparata uz taj recept, s tim da ja dodam 400ml kiselog vrhnja.
ja nemam zamrzivac (imam onaj mali unutar malog hladnjaka, u njega ne stane posuda) pa mi takva iskustva ne pomazu, hvala
trazim aparat
npr Gelato chef 2200
http://vivita.hr/profesionalni-apara...-u-domacinstvu
Ima netko yonanas? Ja si ga škicam, cijena je ok, imaju ga dvije frendice i zadovoljne su.... Imala bi ja ovaj gore, pravi profi ali cijena....mozda jednog dana
Sent from my iPad using Tapatalk